
کوبا اعلام کرد که ایران هفته آینده اولین کشوری خواهد بود که واکسن کوبایی ضد کرونا را در خارج از این کشور تولید میکند.
کوبا اعلام کرد که ایران هفته آینده اولین کشوری خواهد بود که واکسن کوبایی ضد کرونا را در خارج از این کشور تولید میکند.
در چین از قطاری رونمایی شده که سریعترین وسیله نقلیه زمینی موجود در جهان است.
شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا گزارش داد، ایالات متحده تلاش کرده است تا مانع از ظهور چین در به اصطلاح جنگ سرد فناوری شود که در حال تبدیل شدن به میدان جنگ تعیین کننده برای رقابت بین دو کشور است.
روزنامه فایننشیال تایمز نوشت پهپادهای پیشرفته برای انجام ماموریتهای تصویربرداری که وزارت دفاع آمریکا برای جایگزینی نمونههای چینی ساخته، بسیار گران تر و ناکارآمدتر از مدلهای چینی از آب درآمده و نهادهای آمریکایی ترجیح میدهند از نمونه ارزان و درعین حال باکیفیت چینی استفاده کنند.
به دنبال نتایج بالینی موفقیتآمیز واکسن «آبدالا» و اثربخشی ۹۲.۲ درصدی، این واکسن ساخت کوبا تاییدیه استفاده اضطراری را دریافت کرده و منطقه آمریکای لاتین و کارائیب عملا به نخستین واکسن بومی برای مقابله کرونا دست یافته است.
بررسی تولید مشترک واکسن کرونا در دیدار سفیر ایران با رئیس صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.
به گزارش اسپوتنیک – کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در گفتگوی مجازی با کریل دیمیتریف رئیس صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه، با عرض تبریک به دولت روسیه در زمینه ساخت و تولید واکسن کووید-١٩، به گفتگوی روسای جمهور و وزرای بهداشت دو کشور و توافق نسبت به همکاری های مشترک فی ما بین اشاره کرد.
سفیر ایران در این گفتگو با استناد به نتایج دو نشست کار گروه واکسن و دارو میان انستیتو پاستور و مرکز ملی گامالیا روسیه نسبت به آغاز هرچه سریعتر پروسه تولید مشترک واکسن کووید-١٩ با همکاری صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه ابراز امیدواری نمود.
رئیس صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه نیز ضمن ابراز خرسندی از همکاری با ایران در زمینه ساخت و تولید انبوه واکسن کووید-١٩ توضیحات مبسوطی در خصوص مراحل و چگونگی آغاز کار مشترک ارائه نمود.
کاظم جلالی، سفیر فوق العاده و تام الاختیار جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه در مصاحبه با خبرنگار اسپوتنیک به سوالاتی در این خصوص پاسخ داد.
— مشارکت طرف ایرانی در تولید واکسن روسی دقیقاً چگونه خواهد بود؟ این تولید مشترک دقیقاً برای چه کاری برنامه ریزی شده است؟
از ابتدای شیوع این بیماری با توجه به روابط خوب دو کشور ایران و روسیه رایزنی و گفتگوهایی بین مقامات و مسئولین دو کشور در خصوص مقابله با این بیماری و همکاری در تولید واکسن آغاز شد و دو کارگروه برگزار شده بین وزارت بهداشت دو کشور و انستیتو پاستور و مرکز گامالیا روسیه برگزار شده است. پیش نویس همکاریها را برای این همکاریها بین دو طرف تبادل شده و قرار است هیاتی از ایران برای پیگیری این موضوع عازم روسیه شود.
— آیا پزشکان ایرانی به کارخانه های روسیه می آیند یا اینکه میتوانند فن آوری واکسن ها را به ایران منتقل کنند؟ کمی دقیق تر بخواهیم بپرسیم، آنها در این برنامه ها چه چیزی می خواهند؟
با دست یابی روسیه به پیشرفت و موفقیت هایی برای تولید واکسن کووید، این کشور جزو کشورهای خرید و تولید مشترک این واکسن قرار گرفته است.
— دختر رئیس جمهور روسیه این واکسن را تست کرد و نتایج خوبی هم داشت، مانند سایر داوطلبان و به زودی واکسن روسی Covid-19 به کلینیک ها برای همه آماده و ارسال می شود. آیا شخصی از سفارت (مثلاً خود جناب سفیر) حاضر به آزمایش این واکسن هستند یا می خواهند واکسینه شوند؟
زدن واکسن یک امر داوطلبانه است. در موضوع واکسیناسیون هم اساس سلامتی مردم کشورمان است و تلاش هایی هم که انجام می شود در این راستا می باشد. امیدواریم دسترسی عموم مردم جهان خصوصا مردم ایران به واکسن این بیماری در آینده نزدیک صورت پذیرد.
بیش از ۳۰ کشور که نصف جمعیت جهان در آن زندگی میکنند، علاقهمند به تهیه واکسن کرونای روسی هستند.
چین انجام نخستین مرحله از آزمایش انسانی روی واکسن اسپری بینیِ کرونا را تایید کرده و این محصول آزمایشی، اولین واکسن کروناست که نیازی به تزریق با سرنگ ندارد.
وزارت بهداشت روسیه اعلام کرد که نخستین محموله واکسن کرونای روسی برای واکسناسیون مردم روسیه عرضه شد.
دانشمندان چینی داروی روسی «تریازویرین» برای مقابله با کووید -۱۹ را مورد تأیید قرار دادند.