عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل اولین گام برای حل مناقشه در خاورمیانه است

واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در نشست مجمع عمومی روز چهارشنبه (به وقت محلی) این سازمان گفت: عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل به عنوان یک کشور مستقل از شروط اساسی و اولین گام برای حل و فصل مسالمت‌آمیز مناقشه در خاورمیانه است. به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای خبری آی ... عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل اولین گام برای حل مناقشه در خاورمیانه است

ادامه

آمریکا, الجزایر, انگلیس, جامائیکا, جهان, خاورمیانه, روسیه, سوئیس, فلسطین, گزارش

اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه توانایی سازمان ملل متحد در از بین بردن موانع برای پایان دادن به محاصره آمریکا علیه کوبا و جنگ اسرائیل علیه غزه را زیر سوال برد و گفت این نهاد «چیزی بیش از ابزار امپریالیست‌ها نبوده است» و «هیچ فایده‌ای ندارد». به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دنیل اورتگا رئیس‌جمهوری ... اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, امپریالیسم, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی, نیکاراگوئه

مخالفت صهیونیست‌ها با تسهیل شرایط حبس مروان البرغوثی

منابع رسانه‌ای امروز چهارشنبه، از مخالفت دادگاه اسراییل با درخواست تسهیل شرایط «مروان البرغوثی» از رهبران جنبش فتح در زندان خبر دادند. به گزارش ایسنا، روزنامه عبری‌زبان «یسرائیل هیوم» در این باره نوشت: دادگاه اسرائیل درخواست مروان البرغوثی، اسیر فلسطینی را برای تسهیل شرایطش در زندان را قاطعانه رد کرد. البرغوثی در سال ۲۰۰۲ و ... مخالفت صهیونیست‌ها با تسهیل شرایط حبس مروان البرغوثی

ادامه

اسراییل, اشغالگری, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, صهیونیسم, فلسطین

تشکیلات خودگردان: بدون غزه کشور فلسطین وجود نخواهد داشت

نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین اختیارات دولت شامل تمام سرزمین‌های فلسطینی از جمله نوار غزه می‌شود. به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، «محمد مصطفی»، نخست وزیر فلسطین تشکیلات خودگردان فلسطین امروز -سه‌شنبه- تاکید کرد که به رسمیت شناختن کشور فلسطین با مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی بیت‌المقدس شرقی محور راهکار دو کشوری قرار دارد. مصطفی از ... تشکیلات خودگردان: بدون غزه کشور فلسطین وجود نخواهد داشت

ادامه

تشکیلات خودگردان فلسطین, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین

چین از توافق حماس و فتح برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی خبر داد

چین با اشاره به حضور نمایندگان گروه‌های حماس و فتح در پکن، اعلام کرد که آنها برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی به توافق رسیدند. به گزارش ایرنا از رویترز، لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت، نمایندگان جنبش‌های فلسطینی فتح و حماس در پکن رایزنی کردند و بر قصد خود برای ادامه گفت وگو ... چین از توافق حماس و فتح برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی خبر داد

ادامه

اسراییل, چین, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, شرق آسیا, فلسطین, همبستگی

واشنگتن پست: هرج و مرج در غزه ساخته خود اسرائیل است

به مدت سه ماه، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، علنا دم از رویای سقوط حماس در شمال غزه زد و هشدارها مبنی بر اینکه کمبود شدید مواد غذایی و افزایش خلأ قدرت در حال ایجاد وضعیتی از هرج و مرج است را نادیده گرفت.

به گزارش ایسنا، روزنامه واشنگتن پست در گزارشی می‌نویسد: اما پس از فاجعه اخیر کاروان کمک‌رسانی در شهر غزه و در بحبوحه گزارش‌هایی مبنی بر مرگ کودکان فلسطینی بر اثر سوء تغذیه، نتانیاهو با یک حسابرسی بین‌المللی و فشار فزاینده از سوی ایالات متحده برای جلوگیری از قحطی و بازگرداندن نظم به منطقه روبه‌رو شده است.

مقام‌های فعلی و سابق اسرائیل می‌گویند که این بحران از شکست اسرائیل در ایجاد یک استراتژی عملی پس از جنگ یا برنامه ریزی برای عواقب یک اشغال نظامی بی‌پایان ناشی می‌شود.

«اران اتزیون»، معاون سابق شورای امنیت اسرائیل گفت وضعیت در شمال غزه نشان‌دهنده عمق باتلاق، هرج ‌و مرج و ناتوانی در بازگرداندن هر نوع عادی‌سازی پس از پایان شدیدترین مراحل نبرد است.

وی ادامه داد: جلوگیری از قحطی از نظر قانونی مسؤولیت اسرائیل است؛ اما انجام هر کاری غیر از این، هم خلاف هنجارهایی است که اسرائیل وانمود می‌کند از آن حمایت می‌کند و هم از نظر استراتژیک برای جلوگیری از فشار بین‌المللی است.

فشارها روز پنجشنبه افزایش یافت، به طوری که چارلز شومر، رهبر اکثریت سنا هشدار داد که اسرائیل در صورت باقی ماندن نتانیاهو در قدرت، خطر تبدیل شدن به یک عضو منفور در عرصه بین‌المللی را دارد. سخنرانی قابل توجه بالاترین مقام یهودی در آمریکا واضح‌ترین نشانه تاکنون خشم واشنگتن از رهبر اسرائیل و رفتار او با جنگ غزه بود.

با این حال، هرج و مرج در شمال غزه، پرسش‌های بزرگ‌تری را مطرح می‌کند که اسرائیل آماده پاسخگویی به آن نیست. نتانیاهو در مصاحبه‌ای با پالتیکو که روز یکشنبه انجام شد بار دیگر ایده سپردن قدرت به تشکیلات خودگردان فلسطین را که واشنگتن آن را تنها جایگزین قابل قبول برای حماس می‌داند، رد کرد.

نتانیاهو در پاسخ به سوالی درباره بحران گرسنگی در شمال غزه مدعی شد: «این اطلاعاتی نیست که ما داریم. ما آن را از نزدیک زیر نظر داریم. مهمتر از آن، این سیاست ما نیست. سیاست‌های ما این است که تا جایی که می‌توانیم کمک‌های بشردوستانه را وارد کنیم.»

اسرائیل برای تضعیف آنروا، آژانس سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی، که بیشترین تجربه ارائه کمک و سایر خدمات را در غزه دارد، تلاش کرده است. پس از آنکه این رژیم بیش از ده‌ها تن از کارمندان خود را به شرکت در عملیات طوفان الاقصی متهم کرد، ایالات متحده در میان سایر کمک کنندگان بین‌المللی، کمک‌های مالی خود را از این آژانس در ژانویه پس گرفت.

این آژانس همچنین می‌گوید که بیش از ۱۵۰ مقر آنروا در جنگ مورد اصابت قرار گرفته و حداقل ۱۶۵ کارمند کشته شده‌اند. در حمله اسرائیل به یک مرکز توزیع مواد غذایی در رفح روز چهارشنبه یک کارمند کشته و ۲۲ نفر دیگر زخمی شدند.

در حالی که آنروا عملاً به حاشیه رانده شده، اسرائیل در حال طفره رفتن است و در جستجوی جایگزین، گروه‌های امدادی و متحدان هشدار می‌دهند که زمان رو به اتمام است. بسیاری از ۳۰۰ هزار نفری که در شمال غزه باقی مانده‌اند حداقل یک وعده غذایی در روز را حذف می‌کنند و به خوردن غذای حیوانات و جمع‌آوری گیاهان وحشی متوسل می‌شوند.

به گفته وزارت بهداشت غزه، دست‌کم ۲۷ نفر، که اکثرا کودک هستند، در هفته‌های اخیر بر اثر سوء تغذیه یا کم ‌آبی جان خود را از دست دادند.

«سیندی مک‌کین»، رئیس برنامه جهانی غذای سازمان ملل روز دوشنبه در بیانیه‌ای گفت: اگر به صورت تصاعدی حجم کمک‌های ارسالی به مناطق شمالی را افزایش ندهیم، قحطی قریب‌الوقوع است.

رئیس سابق اداره عملیات نیروهای نظامی اسرائیل گفت: «در حالی که ایالات متحده، اروپا و کشورهای عربی اکنون در تلاش برای افزایش کمک از طریق پرتاب هوایی و یک کریدور دریایی جدید هستند، اسرائیل کاری نمی‌کند تا موفقیت‌های تاکتیکی قابل توجه ارتش را به چیزی پایدار تبدیل کند.»

مقیاس بحران انسانی در ۲۹ فوریه، زمانی مورد توجه قرار گرفت که نیروهای نظامی اسرائیل به سوی افرادی که به دنبال گرفتن کمک‌های غذایی بودند، شلیک کردند.

به گفته مقامات بهداشت فلسطینی در این تیراندازی بیش از ۱۰۰ نفر شهید شدند. «دانیل هاگاری»، سخنگوی نیروهای اسرائیل مدعی شد نیروهای اسرائیلی فقط تیرهای هشدار دهنده شلیک کرده‌اند و اکثر کشته شدگان در ازدحام جمعیت زیر پا له شده‌اند.

پزشکان فلسطینی گفتند که اکثر قربانیانی که از آنها مراقبت می‌کردند، با شلیک گلوله زخمی شده بودند. گروهی از کارشناسان سازمان ملل آن را «کشتار» خواندند.

۲ مقام ارشد آمریکایی به واشنگتن پست گفتند که توالی وقایع نامشخص باقی مانده است، اما آنها گفتند که اسرائیل شرایطی را ایجاد کرده که منجر به این تراژدی شده است.

بایدن سپس از ساخت اسکله در سواحل غزه و ایجاد یک کریدور دریایی برای کمک خبر داد که اسرائیل مسؤول تامین امنیت آن خواهد بود.

یکی از مقام‌های واشنگتن که خواست نامش فاش نشود، گفت: این هرج و مرج ساخته خود اسرائیل بود. در نهایت، اسرائیل مسؤول گرسنگی و کمبود کمک است.

این روزنامه همچنین به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که بحران در نوار غزه ناشی از شکست اسرائیل در توسعه استراتژی عملی پس از جنگ یا طرحی برای پیامدهای اشغالگری نظامی است.

یک مقام اسرائیلی نیز به روزنامه واشنگتن پست گفت که دولت نتانیاهو در پروژه اسکله دخالتی نداشت و ادامه داد، اسرائیل از ایجاد کریدور کمک‌های دریایی استقبال می‌کند.

گروه‌های بشردوستانه و دیپلمات‌ها می‌گویند تحویل از طریق هوا و دریا نمی‌تواند جایگزینی برای دسترسی پایدار و بدون مانع به زمین باشد.

به طور متوسط روزانه ۵۰۰ کامیون قبل از جنگ وارد غزه می‌شدند. در پنج ماه درگیری، محدودیت‌های اسرائیل میانگین روزانه را بسیار کمتر از ۲۰۰ موردی که اسرائیل وعده تسهیل آن را داده بود، نگه داشته است.

در اواسط فوریه، تنها تعداد انگشت شماری از کامیون‌ها در برخی روزها عبور می‌کردند، اما با فروپاشی امنیت در شمال غزه، ارسال کمک‌ها به کلی متوقف شد.

این مقام اسرائیلی که خواست نامش فاش نشود، همچنین گفت: اسرائیل هنوز شریک جدیدی از نظر ارائه کمک‌ها به روشی بهتر پیدا نکرده است. هدف این است که کسی وجود داشته باشد که بتواند نظم و قانون را پیرامون ارائه کمک‌های بشردوستانه حفظ کند و در ادامه مسیر، غزه را به مسیری متفاوت برساند.

اینکه چه کسی این مسیر را هدایت کند و اینکه اسرائیل چگونه این را پیدا کند، هنوز مشخص نیست. اسرائیل هیچ زمان بندی مشخصی برای دستیابی به اهداف اصلی جنگ غزه ندارد که شامل از بین بردن حماس و بازگرداندن بیش از ۱۰۰ اسیر است که هنوز در غزه هستند.

فرمانده سابق لشکر اسرائیل غزه گفت: تا زمانی که استراتژی «روز بعد» وجود نداشته باشد، موقعیتی ایجاد می‌کند که در آن ارتش اسرائیل به چیزی که می‌خواهد، نمی‌رسد.

حداقل ۲ ماه است که اسرائیل با تجار محلی برای انتقال کمک به شمال غزه شریک شده است. این برنامه آزمایشی که عمدتا تا زمان حادثه مرگبار کاروان مخفی نگه داشته شد، سرنخ‌هایی در مورد برنامه‌های اسرائیل پس از جنگ ارائه می‌دهد.

یکی از تاجران شرکت کننده در کاروان مرگبار ماه گذشته که خواست نامش فاش نشود، گفت: این ابتکار در ابتدا شامل پنج صاحب کسب و کار غزه بود که هر کدام ۲۰ کامیون در روز اختصاص می‌دادند. ماه گذشته یکی از شاخه‌های وزارت جنگ اسرائیل، با این تاجر تماس گرفت و از او پرسیده شد که آیا می‌تواند غذا را به شمال غزه برساند.

این تاجر گفت که علیرغم نگرانی از غارت، با این امید که رسیدن کالاها باعث کاهش قیمت‌ها در بازار سیاه غزه شود، پذیرفت که این کار را بپذیرد. پس از فاجعه در ۲۹ فوریه، او سازماندهی کاروان‌ها را متوقف کرد و گفت هرگز در میان گرسنگی به دنبال نظم و قانون نباشید. اگرچه او خاطرنشان کرد که سایر تجار فلسطینی هنوز در تلاش هستند.

رئیس سابق بخش فلسطینی اطلاعات نظامی اسرائیل گفت: هدف، داشتن کانتینرهای بیشتر است، اما این سوال مطرح می‌شود که چه کسی این کانتینرها را دریافت می‌کند، چه کسی آنها را ایمن می‌کند، چه کسی آنها را دسته بندی می‌کند و اسرائیل بارها و بارها خود را در نقطه اول می‌یابد.

شکایت ۶۵۰ وکیل شیلیایی از اسرائیل به دیوان کیفری بین‌المللی

شماری از وکلای شیلیایی از اسرائیل به دلیل ارتکاب جنایات جنگی در غزه شکایت کردند. به گزارش خبرگزاری مهر، بیش از ۶۵۰ وکیل شیلیایی شکایتی را علیه اسرائیل و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر آن در دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه تنظیم کردند. این شکایت به دلیل نسل‌کشی و جنایات ضدبشری اشغالگران اسرائیلی علیه ملت فلسطین ... شکایت ۶۵۰ وکیل شیلیایی از اسرائیل به دیوان کیفری بین‌المللی

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, خاورمیانه, خبر, دیوان داوری لاهه, شیلی, فلسطین, قضایی

پارلمان اروپا خواستار آتش‌بس فوری و دائمی در غزه شد

پارلمان اروپا با صدور قطعنامه‌ای اقدام اسرائیل در مانع‌تراشی در مسیر امدادرسانی به غزه را محکوم کرد. پارلمان اروپا امروز (پنجشنبه)، قطعنامه‌ای را علیه جنایات اسرائیل صادر کرد و به شدت ممانعت اسرائیل از رسیدن کمک‌های بشردوستانه مردم غزه را محکوم کرد. پارلمان اروپا همچنین به جنایات اسرائیل علیه سازمان‌ها و نهاد‌های بشردوستانه واکنش نشان ... پارلمان اروپا خواستار آتش‌بس فوری و دائمی در غزه شد

ادامه

اتحادیه اروپا, جهان, حقوق بشر, خبر, فلسطین

سازمان ملل: اسرائیل در حال ریشه‌کن‌ کردن یک ملت است

گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین با اشاره به بالاتر بودن شمار کودکان شهید شده در نوار غزه از شمار کودکان کشته شده در جنگ‌های چهار سال گذشته سراسر جهان، تاکید کرد که اسرائیل در حال ریشه‌کن کردن یک ملت است. به گزارش ایسنا، «فرانچسکا آلبانیز» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین در ... سازمان ملل: اسرائیل در حال ریشه‌کن‌ کردن یک ملت است

ادامه

آمریکا, اسراییل, جهان, حقوق بشر, خبر, سازمان ملل, فلسطین, کودکان, نسل‌کشی

آفریقای جنوبی مزدوران اسرائیل را بازداشت می‌کند

وزیر امورخارجه آفریقای جنوبی گفت آن دسته از شهروندان این کشور که برای اسرائیل علیه غزه می‌جنگند، به محض بازگشت به این کشور بازداشت خواهند شد. به گزارش ایسنا، «نالِدی ‌پاندور» وزیر امورخارجه آفریقای جنوبی روز چهارشنبه و در یک مراسم همبستگی با فلسطینی‌ها با حضور مقامات حزب حاکم کنگره ملی آفریقای جنوبی گفت که ... آفریقای جنوبی مزدوران اسرائیل را بازداشت می‌کند

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, آلمان, آمریکا, اسراییل, انگلیس, جهان, حقوق بشر, خبر, فلسطین, قضایی