هشدار چین به ناتو: از حدود جغرافیایی خود تجاوز نکنید

سخنگوی وزارت خارجه چین از ائتلاف نظامی ناتو خواست که مرزهای جغرافیایی را رعایت کرده و از حدود اختیارات خود تجاوز نکند.

به گزارش خبرگزاری فارس، ادعاهای بی‌اساس «ینس استولتنبرگ» دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) درباره تلاش چین برای تسلط بر زیرساخت‌های حیاتی و صنعتی غرب، با واکنش تند پکن همراه شد.

به نوشته وبگاه «ریانووستی»، «ژائو لی‌جیان» سخنگوی وزارت خارجه چین امروز (چهارشنبه) طی نشست خبری در پکن گفت: «از پایان جنگ سرد، بازوهای گسترش ناتو عمیق‌تر و گسترده‌تر شده است. ناتو نه تنها محیط سایبری و فضای خارج از زمین را که در ابتدا قرار بود توسط سازمان ملل متحد و آژانس‌های بین‌المللی تخصصی مدیریت شود، در سیاست دفاع دسته‌جمعی کشورهای عضو گنجانده است، بلکه مداخله خود را در طیف گسترده‌ای از حوزه‌های غیرنظامی از جمله تغییرات آب‌و‌هوایی، زیرساخت‌های حیاتی، نوآوری‌های تکنولوژیکی، زنجیره‌های تامین، انرژی و مراقبت‌های بهداشتی گسترش داده است.

وی در ادامه تاکید کرد: «ناتو به عنوان یک سازمان منطقه‌ای باید به‌شدت مرزهای جغرافیایی خود را رعایت کند، سعی در ایجاد قوانین یا رویه‌های خودسرانه نداشته باشد و به‌دنبال تجاوز از اختیارات خود نیز نباشد».

این دیپلمات چینی با بیان اینکه تشکیل و توسعه زنجیره‌های تولید و عرضه جهانی نتیجه اقدامات ترکیبی قوانین بازار و انتخاب شرکت‌ها است، توضیح داد: «چین در سال‌های اخیر همکاری مثبت و برابری را در زمینه‌های مرتبط با کشورها و شرکت‌های مناطق مختلف از جمله اعضای ناتو برقرار کرده است؛ کشورهایی که منافع قابل توجهی برای مردم همه طرف‌ها به ارمغان آورده‌اند».

طبق این گزارش، ژائو اظهار داشت: «استفاده از ایدئولوژی و نظام‌های ارزشی برای ترسیم خطوط انشقاق در زمینه همکاری‌های تجاری و اقتصادی نه تنها به منافع مشترک جامعه بین‌المللی لطمه وارد می‌کند، بلکه به‌نوعی خودکشی خواهد بود».

پیش از این، استولتنبرگ ادعا کرده بود که چین تمام تلاش خود را برای تقویت کنترل و تسلط بر زیرساخت‌های حیاتی، زنجیره‌های تامین و بخش‌های صنعتی کلیدی کشورهای غربی انجام می‌دهد اما نباید به «دولت‌های مستبد» فرصت استفاده از ضعف غرب داده شود.

این در حالی است که دو ماه قبل دبیرکل ناتو در دیدار با «وانگ یی» وزیر خارجه چین گفته بود پکن با رشد اقتصادی و افزایش نفوذ خود، نقش مهمی در مسائل جهانی ایفا می‌کند.

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه

دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاری‌های دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.

ادامه

امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشان‌دهنده زوال ناتو است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بالکان, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا, عراق, ناتو

بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

جمهوری خلق چین پس از سال‌ها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, گواتمالا, مقاله