روزنامه انگلیسی «گاردین» در گزارشی به نقل از «دیو شارما» و «تیم واتس» نمایندگان حزب لیبرال و کارگر پارلمان استرالیا نوشت که جداسازی اقتصادی استرالیا از چین یک خودزنی بی سابقه ملی است.
به گزارش رادیو بینالمللی چین: سیاستمداران دو حزب کارگر و لیبرال استرالیا ضمن هشدار درباره اینکه هیچ پایانی در چشم انداز تلاطم به وجود آمده در روابط پکن – کامبرا دیده نمی شود، تاکید کردند که استرالیا در صورتی که بخواهد خود را از وابستگی اقتصادی به چین رها کند، به پای خودش تیر زده است.
بر اساس این گزارش، «تیم واتس» عضو حزب کارگر پارلمان استرالیا و دستیار وزیر سایه ارتباطات و امنیت سایبری این کشور روز گذشته (سه شنبه ۸ دسامبر/۱۸ آذرماه) هشدار داد که جداسازی اقتصادی استرالیا از چین که ایده مورد حمایت برخی از سیاستمداران جنگ طلب در کانبرا محسوب می شود، یک خودزنی بی سابقه ملی است.
«دیو شارما» همکار حزب لیبرال واتس در پارلمان و دیپلمات پیشین استرالیا نیز ضمن موافقت با اظهارات واتس، تاکید کرد که جداسازی یکباره از چین پیشنهادی جدی نیست چرا که پکن عمیقا در اقتصاد جهان ادغام شده است و استرالیا از روند رشد و صنعتی سازی چین به سود عظیم و گسترده ای رسیده است.
این دو نماینده پارلمان استرالیا دیدگاه های خود درباره چگونگی عملکرد استرالیا در زمینه مدیریت روابط چالش برانگیز با چین را صبح روز گذشته و در جریان رویداد سازمان دهی شده توسط اندیشکده استرالیایی «چاینا مترز» در خانه پارلمان استرالیا (محل برگزاری جلسات پارلمان استرالیا در شهر کانبرا) مطرح کردند.
شارما در مقاله خود که توسط اندیشکده چاینا مترز منتشر شده است، تاکید دارد که مدیریت روابط استرالیا با چین در طول دهه گذشته دشوارتر شده و علت آن نیز تا حدی این است که جایگاه استراتژیک چین گسترش پیدا کرده و در مقابل، دوره آمریکا به عنوان تنها ابرقدرت جهان رو به پایان است؛ شارما در مقاله خود نوشته است: چین در مقایسه با سال ۲۰۰۰، قدرتمندتر، قاطع تر، ملی گراتر و بلندهمت تر شده است و تعجبی ندارد که مدیریت روابط با چین برای استرالیا دشوارتر شده باشد.
نماینده حزب لیبرال پارلمان استرالیا تاکید دارد که استرالیا باید به صبر و حوصله بدنبال ایجاد روابط سازنده تر با چین بر مبنای واقعیات جدید باشد چرا که استرالیا نمی تواند آثار روابط ناکارآمدش با چین را تحمل کند؛ این نماینده استرالیا طبق نوشته هایش در گزارش اندیشکده چاینا مترز، بر این باور است که استرالیا از میان کشورهای غربی بیشترین سطح یکپارچکی و مواجه با چین را دارد و چین بزرگ ترین شریک تجاری استرالیا و بزرگ ترین منبع توریست و دانشجویان خارجی برای استرالیا است.
واتس نماینده حزب کارگر پارلمان استرالیا نیز تاکید کرد که در طول ۲۰ سال گذشته، مقیاس تعاملات اقتصادی استرالیا با چین تا حد بسیار زیادی به نفع دو کشور بوده و روابط پربار بین استرالیا و چین به نفع دو کشور است؛ واتس افزود موضوعاتی بینالمللی از جمله مسئله تغییرات آب و هوایی و واکنش به بلایا وجود دارد که در ارتباط با آنها استرالیا و چین منافع مشترکی دارند و باید به شیوه ای سازنده با یکدیگر همکاری کنند.
از آنجایی که حزب کارگر استرالیا به طور فزاینده ای نسبت به عدم ارتباط دولت این کشور با این حزب در زمینه سیاستگذاری بلند مدت در قبال چین ناامید شده است، واتس از دولت «اسکات موریسون» نخست وزیر استرالیا خواست تا ارتباط با احزاب مخالف را ادامه دهد و در تعامل با چین، ثبات طولانی مدت در پیام و موضع خود را حفظ کند.