حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

تجمع بازنشستگان فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر

شماری از بازنشستگان صندوق فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر با حضور در یک تجمع صنفی، خواستار رسیدگی به مطالبات صنفی خود شدند. به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز یکشنبه (دوم اردیبهشت ماه) جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد در تهران ، اصفهان و قائمشهر با حضور مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی محل سکونت خود، خواستار توجه به ... تجمع بازنشستگان فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز در اعتراض به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌شان + فیلم

صبح امروز شماری از کارکنان کارخانه کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌ خود اعتراض کرده و مقابل ساختمان فرمانداری شوش تجمع کردند. یکی از کارگران معترض در مورد علت تجمع صبح امروز کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز به خبرنگار ایلنا گفت: مدیران کارخانه به بهانه کمبود منابع مالی و ... تجمع کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز در اعتراض به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌شان + فیلم

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, فیلم, کارگری, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

هشدار مجدد برنی سندرز نسبت به اوضاع وخیم اقتصادی در آمریکا

پایگاه اینترنتی نشریه گاردین در مقاله‌ای به قلم «برنی سندرز» سناتور ایالت ورمونت آمریکا تحت عنوان” شکاف نابرابری بین فقیر و غنی در آمریکا مشهود است” نوشت: تا زمانی که تعداد اقلیتی از مردم در ثروت بی‌حد و حصر غوطه می‌خورند و تعداد زیادی در فقر به سر می‌برند، آمریکا نمی‌تواند موفق شود و یک دموکراسی نیرومند باقی بماند.

 

نابرابری درآمد و ثروت یکی از بحران‌های بزرگ اخلاقی در آمریکا

 

به گزارش خبرآنلاین؛ در این مقاله آمده است که در حالی که بسیاری از همکاران من در کنگره ترجیح می‌دهند این واقعیت تلخ را نادیده بگیرند، اما مسئله نابرابری درآمد و ثروت یکی از بحران‌های بزرگ اخلاقی، اقتصادی و سیاسی است که با آن روبرو هستیم – و باید با آن مقابله کرد. واقعیت تأسف بار این است که ما به سرعت به سمت نوعی جامعه الیگارشی حرکت می‌کنیم، جایی که تعداد انگشت شماری از میلیاردرها از ثروت و قدرت عظیمی برخوردار هستند در حالی که خانواده‌های کارگر به گونه‌ای بی سابقه از زمان رکود بزرگ برای کسب معاش تقلا می‌کنند. این وضعیت با همه گیر شدن بیماری کووید ۱۹ تشدید شده است.

 

نیم میلیون آمریکایی فقیر در میان بی‌خانمان

 

امروز نیمی از مردم ما زندگی خود را فقط بر مبنای دریافت چک‌های کمک معیشتی سپری می‌کنند، حدود نیم میلیون نفر از فقیرترین افراد در میان ما بی خانمان هستند، میلیون‌ها نفر نگران اخراج هستند، ۹۲ میلیون نفر بیمه نیستند یا از بیمه لازم بهره‌مند نیستند و خانواده‌های سراسر کشور نگران نحوه تغذیه خود کودکان خود هستند.

 

امروزه، یک نسل کامل از جوانان، سطح نامعقولی از بدهی دانشجویی دارند و با این واقعیت روبرو هستند که سطح معیشت و زندگی آن‌ها از والدینشان پایین‌تر خواهد بود؛ و به گونه‌ای فاحش، اکنون امید به زندگی در میان آمریکایی‌های کم درآمد حدود ۱۵ سال از ثروتمندان کمتر است. فقر در آمریکا به مثابه محکوم به مرگ بودن است.

 

۵۰ آمریکایی بیش از حدود نیمی از مردم آمریکا ثروت دارند

 

این سناتور آمریکایی افزود در حال حاضر ۱ ٪ افراد دهک بالای جامعه از ۹۲ ٪ افراد دهک پایین، ثروت و دارایی بیشتری دارند و ثروت ۵۰ تن از ثروتمندترین افراد در آمریکا از ثروت بیش از نیمی از اقشار پایین جامعه آمریکا یعنی ۱۶۵ میلیون نفر بیشتر است. در حالی که میلیون‌ها آمریکایی در طی همه گیری کووید ۱۹ شغل و درآمد خود را از دست داده اند و بیکار شده اند، طی سال گذشته تعدادی از میلیاردرها ۱.۳ تریلیون دلار ثروتمندتر شدند. این چیزی است که یک اقتصاد تقلبی به آن شباهت دارد.شکاف روزافزون بین افراد بسیار ثروتمند و بقیه چیز جدیدی نیست. در طول ۴۰ سال گذشته همواره شاهد انتقال گسترده ثروت از طبقه متوسط و خانواده‌های کارگر به ثروتمندترین افراد در آمریکا بوده‌ایم.

 

در سال ۱۹۷۸، حدود یک دهم درصد دهک بالای جامعه آمریکا، حدود ۷ ٪ از ثروت کشور را در اختیار داشتند. این رقم در سال ۲۰۱۹، آخرین سال گردآوری داده‌های موجود، تقریبا به ۲۰ درصد افزایش یافته است.باورنکردنی است که جف بزوس و ایلان ماسک، دو ثروتمندترین فرد آمریکایی، اکنون نسبت به ۴۰ درصد دهک پایین جامعه آمریکایی ثروت بیشتری دارند.

 

برنی سندرز نوشت، اگر نابرابری درآمدی طی چهار دهه گذشته سر به فلک نکشیده و دست کم ثابت مانده بود، میانگین در آمد یک کارگر در آمریکا سالانه ۴۲۰۰۰ دلار بیشتر می‌شد. در عوض، همانطور که مدیران ارشد شرکت‌ها اکنون بیش از ۳۰۰ برابر میانگین درآمدی کارمندان خود درآمد کسب می‌کنند، کارگر متوسط آمریکایی اکنون ۳۲ دلار در هفته کمتر از درآمد ۴۸ سال قبل خود در آمد کسب می‌کند. به عبارت دیگر، علی رغم افزایش چشمگیر فناوری و بهره وری، شرایط کارگران عادی در واقع در حال وخامت و بدتر شدن است.

 

ما باید حداقل دستمزد را از دستمزد فعلی ۷.۲۵ دلار در ساعت به حداقل حقوق ۱۵ دلار در ساعت برسانیم. وضعیت اشتغال و معیشت کارگران باید به گونه‌ای باشد که آن‌ها را از فقر نجات دهد، نه اینکه آن‌ها را در فقر نگه دارد.

 

ما باید برای بازسازی زیرساخت‌های در حال فروپاشی خود اعم از جاده ها، پل ها، تصفیه خانه‌های فاضلاب، آبریزها، سدها، مدارس و مسکن ارزان قیمت، میلیون‌ها شغل با درآمد خوب ایجاد کنیم. ما باید با تغییر بنیادی سیستم انرژی خود از سوخت‌های فسیلی به سمت بهره وری انرژی و انرژی‌های تجدیدپذیر که میلیون‌ها شغل پردرآمد نیز ایجاد می‌کند، با تغییرات اقلیمی به مبارزه برخیزیم.

 

در ادامه این مقاله آمده است که ما باید مانند تقریبا دیگر کشورهای بزرگ دیگر، تامین مراقبت‌های بهداشتی را برای همه مردم به عنوان یک حق انسانی تضمین کنیم. ما باید اطمینان حاصل کنیم که همه جوانان، صرف نظر از میزان درآمد، از حق تحصیلات با کیفیت بالا – از جمله دانشگاه برخوردارند؛ و این به معنای رایگان ساختن شهریه کالج‌ها و دانشگاه‌های دولتی و کاهش قابل توجه بدهی دانشجویان برای خانواده‌های کارگر است.ما باید ثروتمندترین افراد و سودآورترین شرکت‌های آمریکایی را وادار کنیم که سهم عادلانه‌ای از مالیات خود را پرداخت کنند.

 

تضعیف شدید دموکراسی در آمریکا

 

نابرابری فزاینده در درآمد و ثروت فقط یک مسئله اقتصادی نیست. این موضوع پایه و اساس دموکراسی آمریکایی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اگر ثروتمندان بسیار ثروتمند شوند در حالی که میلیون‌ها کارگر شاهد باشند که سطح زندگی و معیشت آن‌ها همچنان رو به اضمحلال می‌رود، اعتماد به دولت و نهادهای دموکراتیک ما پژمرده خواهد شد و حمایت از اقتدارگرایی افزایش می‌یابد. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم چنین اتفاقی روی دهد.

علی دهقان کیا: تبعیض موجود میان حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با کشوری و لشکری رفع خواهد شد

رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهر تهران درباره آخرین اخبار از افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی برای سال ۱۴۰۰، گفت: بازنشستگان تامین اجتماعی با ۳۵ سال سابقه سال گذشته ۳ میلیون تومان دریافت می‌کردند که امسال به ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خواهد رسید.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, خبر, کارگری

دزدی اموال کارگران؛ واگذاری برخی شرکت‌های سودده تامین اجتماعی در بورس

رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران با انتقاد از واگذاری برخی شرکت‌های سودده تامین اجتماعی در بورس گفت: اگر این اموال متعلق به سازمان تامین اجتماعی است، کارگران و کارفرمایان در آن نقش دارند؛ بنابراین بدون مذاکره با تشکل‌های کارگری هرگونه واگذاری قابل توجیه نیست.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, کارگری

تعیین مستمری حداقلی براساس نرخ تورم رسمی، کلاه گشادی‌ست بر سرِ کارگران شاغل و بازنشسته

یک فعال صنفی بازنشستگان کارگری می‌گوید: ملاک قراردادن تورم اعلامی بانک مرکزی که حدود ۴۶ درصد است، برای بهبود معیشت بازنشستگان، کاربردی نیست.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, تحلیل, حقوق بشر, کارگری

کارگران را به خیر قوه قضائیه امید نیست، شر مرسان

به گفته حبیبی، ریشه اشتغال بازنشستگان را قبل از «سن پایین بازنشستگی» در جای دیگر باید جست؛ در پایین بودن دستمزدها و بالا بودن تورم و در کمرشکن شدن هزینه‌های عادی زندگی.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, کارگری