صندوق بین المللی پول، هشدار داد که آثار مخرب کرونا بر اقتصاد جهانی، موجب افزایش شکاف طبقاتی در تمام جهان میشود.
به گزارش ایلنا؛ صندوق بین المللی پول با انتشار گزارشی تاکید کرد: «با توجه به سهم بالای چین از اقتصاد جهان، تعطیلی فعالیتهای اقتصادی در این کشور بر کل جهان آثار زیانباری داشته است. در این کشور، میزان تولید کالا و خدمات در ماه فوریه به شدت کاهش یافت. بخش خدمات، آسیب بیشتری از تولید کالاهای صنعتی دید. همین مسئله، باعث افزایش فاصله طبقاتی و اجتماعی است.»
صندوق بین المللی پول همچنین پیشبینی کرده که است، بحران سلامت فعلی، میتواند اقتصاد را به سراشیبی سقوط بکشاند. به همین خاطر در گزارش خود قید کرده است: «بازنمود شوکهای اقتصادی در عرضه و تقاضا متفاوت از بحرانهای قبلی است. سیاستهای بسیار ضروری برای حمایت از اقتصاد در شرایط همهگیری ویروس، حفظ روابط شبکه اقتصادی و مالی بین کسبوکارها و کارگران، تسهیلاتدهندگان و تسهیلاتگیران، عرضهکنندگان و مصرفکنندگان نهایی در این شرایط بسیار مهم است. هدف اصلی، جلوگیری از آسیب دائمی مردم و کسبوکارها در بحران موقتی است.»
بر اساس گزارش صندوق بینالملی پول، آسیب اقتصادی ویروس کرونا از تمام بحرانهای دیگر شدیدتر است. این بحران، باعث آسیب جدی به زنجیره عرضه کالا شده است. از طریق شاخص حملونقل، میتوان متوجه این مسئله شد. هزینههای حملونقل به شدت کاهش یافته است که ناشی از کاهش شدید تجارت بوده است.