اعتصاب هزاران پزشک و پرستار آرژانتینی علیه ریاضت اقتصادی

کارکنان بیمارستان‌های دولتی آرژانتین به دلیل کمبود بودجه و کاهش امکانات، اعتصاب کرده و به خیابان آمدند. به گزارش ایلنا و به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره قطر، ظهر جمعه گذشته، کارکنان بخش بهداشت و درمان در سراسر آرژانتین در اعتراض به اقدامات ریاضت اقتصادی خاویر مایلی، رئیس جمهور راست‌گرای این کشور، دست به اعتصاب ... اعتصاب هزاران پزشک و پرستار آرژانتینی علیه ریاضت اقتصادی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, پرستاران, پزشکان, جهان, خبر, درمان, کودکان, نئولیبرالیسم

به دلیل نبود ایمنی کار، کارگر بروجردی دست راست خود را از دست داد

یک کارگر بروجردی در حین کار در شیفت شب، دست خود را از ناحیه بازو از دست داد این در حالی است که این جوان تعمیرکار ماهیانه فقط ۶ میلیون تومان حقوق می گرفت به گزارش ایلنا، هفته گذشته یک کارگر بروجردی، به نام ر.گ در حین کار در شیفت شب، با دستگاه سنگ‌شکن، دچار ... به دلیل نبود ایمنی کار، کارگر بروجردی دست راست خود را از دست داد

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی

در ستایش از آتش‌نشان‌های زحمتکش کشور

فداکاری‌های آتش‌نشانان برای مردم در جریان هجوم اسرائیل و امپریالیسم به ایران آتش‌نشانان با همهٔ بی‌عدالتی‌ها، تبعیض‌ها، دشواری‌ها، و سختی‌ها در روند کارشان و اعتراض‌هایی که به شکل‌هایی گوناگون- پیش از هجوم اسرائیل و آمریکا به ایران- نسبت به سیاست‌های نولیبرالی، ضد مردمی، و خانمان‌برانداز رژیم قرون وسطایی ولایت فقیه مانند تبعیض در پرداخت دستمزد ... در ستایش از آتش‌نشان‌های زحمتکش کشور

ادامه

آمریکا, اسراییل, امپریالیسم, امنیت شغلی, ایران, تحلیل, دستمزد, زحمتکشان, صلح, طبقه کارگر, معیشت, نئولیبرالیسم, نسل‌کشی

کارگران یونانی ساحل را بستند/ کشتی اسرائیلی ناکام از بارگیری!

جمعی از کارگران فعال یونانی با در دست داشتن پرچم‌ها و پلاکاردهای خود مانع از بارگیری کشتی متعلق به اسرائیل در یکی از بنادر این کشور اروپایی شدند. به گزارش ایلنا و به نقل از فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری (WFTU)، جمع بزرگی از کارگران فعال بنادر و اسکله‌های یونان در بندر پیرائوس این کشور، پس ... کارگران یونانی ساحل را بستند/ کشتی اسرائیلی ناکام از بارگیری!

ادامه

اسراییل, جنوب اروپا, جهان, خبر, طبقه کارگر, فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری, فلسطین, یونان

پیروزی نامزد کمونیست در انتخابات مقدماتی ریاست‌جمهوری شیلی

صدر حزب کمونیست شیلی: “حزب کمونیست در حال گذار از لحظه‌ای تاریخی است و باید تمام توانش را به کار گیرد و از عهدهٔ انجام این وظیفه برآید” ژانت خارا، عضو حزب کمونیست و وزیر کار سابق در دولت گابریل بوریچ، با کسب بیش از ۶۰درصد آرا در انتخابات مقدماتی نامزدهای ائتلاف مترقی در روز ... پیروزی نامزد کمونیست در انتخابات مقدماتی ریاست‌جمهوری شیلی

ادامه

آمریکای لاتین, بازنشستگان, جهان, حزب کمونیست, شیلی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, همبستگی

هزینه‌ زندگی بیش از۴۰ میلیون تومان است، کمتر از آن، نه دستمزد عادلانه و نه شرافتمندانه است

تنها در صورتی که حداقل مزد بین ۳۳ تا ۳۵ میلیون تومان تعیین شود، کارگران در سال آینده قادر به تامین نیازهای حداقلی زندگی خود خواهند بود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته، کمیته مزد شورایعالی کار با استناد به داده های رسمی دی‌ماه و با اتکا به فرمول‌هایی که هدف‌شان کاهش هرچه بیشتر هزینه‌های زندگی‌ست، سبد معیشت خانوارهای کارگری را محاسبه کرد؛ این سبد چیزی حدود ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان نرخگذاری شد. این در حالیست که قبل‌تر کانون عالی شوراها، نرخ سبد معیشت آذرماه را بیش از ۲۹ میلیون تومان اعلام کرده بود؛ پس چرا در دی‌ماه هزینه‌های زندگی فقط ۲۳ میلیون تومان؟!

داده‌های رسمی و فرمول‌های محاسباتی، قابل اعتماد نیستند؛ مرکز آمار ایران، تورم ماهانه بهمن را فقط ۳ درصد اعلام کرده است! در همین ماه سیب‌زمینی بیش از ۲۰ هزار تومان، گوشت قرمز بیش از ۲۰۰ هزار تومان و سایر کالاها و خدمات به دلیل گرانی دلار چند ده درصد گران شده‌اند اما به اعتقاد مرکز آمار و براساس سبد تورمی این مرکز، تورم بهمن به نسبت ماه قبل فقط ۳ درصد بوده است.

تورم نقطه به نقطه دلار

همچنین براساس گزارش مرکز آمار، در بهمن ماه ۱۴۰۳، تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور، ۳۵.۳ درصد بوده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین، ۳۵.۳ درصد بیشتر از بهمن ماه ۱۴۰۲ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند. آیا واقعاً هزینه‌ی زندگیِ خانواده‌ها در بهمن امسال به نسبت بهمن سال قبل فقط ۳۵.۳ درصد بیشتر بوده است؟! نیاز نیست کارشناسان اقتصادی به این سوال پاسخ دهند؛ هر کس گذارش فقط ماهی یکبار به بازار افتاده باشد، می‌داند که هزینه‌های زندگی نسبت به سال قبل حداقل ۵۰ تا ۶۰ درصد بیشتر شده است.

در همین مدت، تورم نقطه به نقطه دلار بیش از ۶۰ درصد بوده است؛ پنجم اسفند‌ماه، قیمت دلار در بازار بازهم روندی افزایشی در پیش گرفت و با رشد ۱۰۰ تومانی نسبت به روز قبل، به ۹۳ هزار و ۷۵۰تومان رسید. یکسال قبل یعنی در پنجم اسفند ۱۴۰۲، قیمت دلار ۵۷ هزار و ۱۹۰ تومان بود؛ بنابراین در یکسال منتهی به ۵ اسفند امسال، قیمت دلار ۶۳.۹ درصد گران شده است. گرانی تقریبا ۶۴ درصدی دلار کجا و تورم نقطه به نقطه ۳۵.۳ درصدی مرکز آمار کجا؟

سبد معیشت واقعی نیست

و وقتی قرار است همین داده‌های رسمی مرکز آمار ایران مبنای کار قرار بگیرد، معلوم است که در کمیته مزد، سبد معیشتِ ۱۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی پارسال به ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می‌رسد. یعنی فقط کمی بیش از ۳۰ درصد افزایش در نرخ سبد معیشت! در واقع باید پرسید آیا در عرض این یکسال اخیر هزینه‌های زندگی کارگران کشور فقط ۶ میلیون تومان بیشتر شده است؟!

داده‌های رسمی و فرمول‌های محاسباتی هزینه‌های زندگی واقعی نیست؛ بنابراین سبد معیشت ۲۳ میلیون تومانی نیز غیرواقعی‌ست و فقط با هدف «توافق» نرخ‌گذاری شده، توافقی که فقط برای توافق نه برای بهبود وضع معاش کارگران در دستور کار است!

«مازیار گیلانی‌نژاد» فعال کارگری در این رابطه می‌گوید: در چند روز گذشته کمیته دستمزد رقم ۲۳ میلیونی سبد معیشت را اعلام کرده و کارزاری هم از سوی نماینده کارگران ارکان ثالث برای افزایش ۷۰ درصدی دستمزد راه اندازی شده؛ طبق گفته اقتصاددانان و محاسبات عادلانه، خط فقر حدود ۵۰ میلیون تومان است؛ پس ۲۳ میلیون تومان نصف خط فقر هم نیست! از سوی دیگر کارزار افزایش ۷۰ درصدی به ۱۸ میلیون تومان دستمزد راضی است. اما آنچه در جامعه در جریان است حقیقتی دیگر است.

او افزود: طبق آمار اعلامی از سوی خرده فروشی‌ها و مشاهده هر روزه مردم، در همین چند ماهه اخیر حبوبات حدود ۱۰۰ درصد، لبنیات حدود ۷۰ درصد، میوه نزدیک ۶۰ درصد، برنج ۱۰۰ درصد و دارو به طور متوسط چیزی بیش از ۱۰۰ درصد، رشد قیمت داشته‌اند. این فقط به امسال محدود می‌شود. اما اگر قرار است طبق ماده ۴۱ قانون کار دستمزدی برای یکسال آینده مصوب شود باید به جز تورم ۱۰۰ درصدی امسال، تورم انتظاری سال بعد هم در نظر گرفته شود، چراکه طبق پیش‌بینی‌های اقتصاددانان، در صورت تثبیت شرایط موجود، قیمت دلار تا آخر تابستان ممکن است به ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تومان هم برسد!

گیلانی‌نژاد با استناد به این داده‌ها و شتاب بیش از ۶۳ درصدی قیمت دلار در یکسال اخیر، معتقد است که تنها در صورتی که حداقل مزد بین ۳۳ تا ۳۵ میلیون تومان تعیین شود، کارگران در سال آینده قادر به تامین نیازهای حداقلی زندگی خود خواهند بود. او اضافه می‌کند: اما قصد دارند بازهم دستمزدی ۳ برابر زیر خط فقر به کارگران تحمیل کنند، وقتی هزینه‌های زندگی بیش از ۴۰ میلیون تومان است.

تورم نقطه به نقطه نرخ دلار تا پنجم اسفند بیش از ۶۳ درصد بوده؛ اما شاید مدعی شوند که قیمت دلار ملاک نیست و ما در مذاکرات مزدی و محاسبات سبد معیشت به نرخ خوراکی‌ها استناد می‌کنیم؛ ولی نکته اینجاست که در همین مدت، تورم نقطه به نقطه‌ی خوراکی‌ها با استناد به داده‌های واقعی کف بازار بیشتر از این ۶۳ درصد بوده است.

در هر حال، برای اینکه یک خانواده کارگری بتواند اجاره خانه بدهد، خوراک بخرد، درمان و آموزش را برای خانواده فراهم کند و به دلیل یک بیماری ساده، تن سر پرست خانوار از بی‌پولی و ناداری نلرزد، باید حداقل ۴۰ میلیون تومان درآمد ماهانه داشته باشد؛ کمتر از آن، نه دستمزد عادلانه و شرافتمندانه که دستمزد بیگاری‌ست. اما حقوق ۴۰ میلیونی پیشکش، آیا آن‌ها که در شورایعالی کار نشسته‌اند به افزایش ۱۰۰ درصدی دستمزد که حقوق ماهانه کارگر را به ۲۰ میلیون تومان برساند، رضایت می‌دهند؟! این احتمال، بسیار بعید است.

گزارش: نسرین هزاره مقدم

در راه سازماندهی جنبش اعتصابی زحمتکشان بکوشیم!

مجموعه سیاست‌های فاجعه‌بار حکومت جمهوری اسلامی زحمتکشان میهن را با دشواری‌های گوناگون روبرو کرده ‌است. فراگیر شدن قراردادهای موقت، نبود دستمزدهای متناسب با نرخ تورم و هزینه سبد معیشت، استثمار شدید کارگران و زحمتکشان توسط دلال‌های نیروی کار، عدم پرداخت به‌موقع مزایا و حق سنوات،‌ خودداری از تدوین و اجرای طرح مترقی طبقه‌بندی مشاغل، بی‌توجهی ... در راه سازماندهی جنبش اعتصابی زحمتکشان بکوشیم!

ادامه

استبداد, استثمار, استقلال, اقتصادی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, سرمایه‌داری, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, نئولیبرالیسم, همبستگی

اعتصاب کارگران پتروشیمی نگین مکران چابهار بدلیل عدم دریافت حقوق و دستمزد چهار ماهه شان+ فیلم

سه شنبه ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۳، کارگران پتروشیمی نگین مکران چابهار بدلیل عدم دریافت حقوق و دسمتزد چهار ماهه خود از سوی پیمانکاران دست به اعتصاب زدند. به گفته منابع :« کارگران پتروشیمی نگین مکران که زیر نظر سه پیمانکاری به نامهای ساینا صنعت، پارس قدرت سینا صنعت و کیمیا صنعت مبنا مشغول به کار ... اعتصاب کارگران پتروشیمی نگین مکران چابهار بدلیل عدم دریافت حقوق و دستمزد چهار ماهه شان+ فیلم

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

تجمع اعتراضی کارگران رسمی شرکت نفت فلات قاره، لاوان

دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ اهم خواسته های کارگران: حذف تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتیخارج نمودن فوق العاده های مناطق عملیاتی از سقف حقوقاصلاح کف حقوق برای کارگران جدید استخدامعدم ادغام صندوق بازنشستگی نفت با سایر صندوقهای ورشکستهحذف کامل سقف بازنشستگی و پرداخت کامل سنوات کارگرانمرجوع نمودن مالیاتهای وضع شده مطابق با قوانین موجوداجرای کامل مفاد ... تجمع اعتراضی کارگران رسمی شرکت نفت فلات قاره، لاوان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

وضعیتِ ناگوارِ جوانان خانواده‌های کارگری در ایران

وضعیتِ جوانان خانواده‌های کارگری در ایران یکی از مهم‌ترین مشکل‌های اجتماعی و اقتصادی است که کشور در حال حاضر با آن روبروست. این جوانان با چالش‌هایی متعدد روبه‌رویند. این چالش‌ها اثرهای شکاف طبقاتی‌ای مانند فقر اقتصادی، نابرابری در دسترسی یافتن به آموزش و فرصت‌های شغلی، و همچنین تبعیض اجتماعی را شامل می‌شوند. مشکل‌ها فقط ناشی ... وضعیتِ ناگوارِ جوانان خانواده‌های کارگری در ایران

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, استبداد, تبعیض جنسیتی, تحلیل, جوانان, درمان, سرمایه‌داری, طبقه کارگر, فقر, منافع ملی