وزارت دفاع روسیه اعلام کرد گروه تروریستی جبههالنصره روز یکشنبه، ۱۹ مه شش خمپاره از منطقه کاهش تنش در ادلب به سمت پایگاه حمیمیم در سوریه شلیک کرد که نیروی هوایی روسیه بدون وارد شدن هیچگونه خسارتی همه آنها را رهگیری کرد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت دفاع روسیه در بیانیهای اعلام کرد، با وجودی که از سوی ارتش سوریه روز ۱۸ مه آتشبس کامل وجود داشت اما نیروهای جبههالنصره در منطقه کاهش تنش در ادلب به انجام اقدامات تحریکآمیز و پرتاب خمپاره ادامه میدهند و این گروه تروریستی ۱۹ مه تلاش کرد با شلیک موشک به پایگاه حمیمیم حمله کند.
براساس این بیانیه، روز یکشنبه نیروهای جبههالنصره شش خمپاره به سمت پایگاه حمیمیم پرتاب کردند اما نیروهای هوایی روسیه در حمیمیم توانستند همه آنها را دفع کنند.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، نیروهای هوایی این کشور پایگاه تروریستها در ادلب را تخریب کردند.
همچنین والنتینا ماتوینکو، رئیس شورای فدراسیون روسیه پس از دیدار با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در اظهاراتی مطبوعاتی گفت: در این دیدار موضوع ادلب مطرح شد و طرف ترکی نسبت به عدم تضمین آتشبس در این استان و عدم دستیابی به راهحلی درخصوص این درگیریها و طرف روسی نیز به دلیل حملات هوایی مستمر به سمت پایگاه حمیمیم و دیگر پایگاههای روسیه در سوریه از استان ادلب ابراز نگرانی کردند.
وی گفت، وزارت دفاع روسیه و ترکیه پس از مکالمه تلفنی که میان دو کشور در ۱۳ مه صورت گرفت، روابط مستحکم میان خود را حفظ و اقدامات مشترکی برای اجرای این ماموریت اتخاذ میکنند.
ماتوینکو ادامه داد، اردوغان در این دیدار گفت، در منطقهای که در شمال غرب سوریه شاهد تنش نظامی است ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار غیرنظامی ساکن هستند و تعداد آوارگانی که ممکن است در صورت ادامه تنشها به ترکیه سرازیر شوند، افزایش خواهد یافت. ماتوینکو با بیان اینکه این مساله مشکل بسیار جدی است، خواستار افزایش عملیات نظامی در راستای نابودی نیروهای مسلح در سوریه شد.
رئیس شورای فدراسیون روسیه درخصوص صادرات سامانههای “اس ۴۰۰” به ترکیه نیز گفت، به رغم فشارهای آمریکا، هیچگونه تغییری در توافقنامههای صادرات “اس ۴۰۰” وجود نخواهد داشت.
توافقنامه صادرات “اس ۴۰۰” به ترکیه میان این کشور و روسیه دسامبر ۲۰۱۷ در آنکارا به امضا رسید، ترکیه براساس این توافقنامه میتواند جهت تامین بودجه خرید “اس ۴۰۰” از روسیه وام بگیرد. این اقدام موجب شد واشنگتن جانب احتیاط را در پیش گرفته و از ترکیه بخواهد تجهیزات نظامی ساخت آمریکا یا پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را بخرد.
ایسنا