آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

نگرانی کشورهای جنوب شرق آسیا نسبت به پیمان آمریکا، بریتانیا و استرالیا

کشورهای جنوب شرق آسیا نسبت به این که چهارچوب امنیتی میان آمریکا، بریتانیا و استرالیا ممکن است موجب تشدید رقابت تسلیحاتی و افزایش تنش ها در این منطقه شود، ابراز نگرانی کردند.

 

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از ساوث چاینا، طبق این پیمان موسوم به آکوس (AUKUS)، آمریکا و بریتانیا با توجه به فعالیت های دریایی فزاینده چین، به استرالیا در ساخت زیردریایی هایی که با سوخت هسته ای کار می کنند کمک خواهند کرد.

 

این شراکت موجب افزایش نگرانی در میان کشورهایی شده است که بر سر ادعاهای ارضی یا منافع دریایی در دریای چین جنوبی با پکن اختلاف دارند.

 

اسماعیل صبری یعقوب نخست وزیر مالزی به اِسکات موریسون نخست وزیر استرالیا گفت که «این پیمان می تواند به طور بالقوه قدرتهای دیگر را تحریک به اقدامات تهاجمی تری کند، خصوصا در منطقه دریای چین جنوبی.»

 

وزارت خارجه اندونزی نیز در بیانیه ای گفت که این کشور «عمیقا نسبت به ادامه رقابت تسلیحاتی و قدرت نمایی در منطقه نگران است.»

 

دِلفین لورِنزانا وزیر دفاع ملی فیلیپین هم بر موضع بی طرفانه این کشور نسبت به این پیمان تاکید کرد و گفت: مانیل می خواهد با تمام کشورهای این منطقه روابط دفاعی دوجانبه خوب را حفظ کند.

 

احتمالا این پیمان در نشست سران آسه آن که برای اواخر اکتبر برنامه ریزی شده مورد گفتگو قرار خواهد گرفت.

 

گزارش می افزاید: بسیاری از کشورها و کارشناسان تصور می کنند که چیزی به نام دستیابی به زیردریایی های هسته ای بدون چشم انداز دستیابی به سلاح هسته ای در آینده وجود ندارد.

 

همچنین این ترس وجود دارد که زیردریایی های استرالیایی مجهز به تجهیزات هسته ای وضعیت دریای چین جنوبی را تغییر دهند، اگرچه به نظر می رسد برخی از دولت ها از هرگونه توازن مجدد در برابر چین استقبال می کنند.

 

ساوث چاینا نوشته است: اعلام اتحاد استراتژیک جدید بین استرالیا، ایالات متحده و بریتانیا (Aukus) بسیاری را شگفت زده کرده است. علاوه بر فرانسه که به دلیل لغو قرارداد بزرگ ساخت زیر دریایی برای استرالیا توسط یک شرکت فرانسوی، واکنش خشمگینانه نشان داده است تعدادی از کشورها از جمله همسایگان استرالیا و اعضای انجمن ملل جنوب شرقی آسیا (Asean) شگفت زده شده اند.

هشدار کره شمالی به آمریکا درباره رقابت هسته‌ای

کره شمالی درباره “مسابقه تسلیحاتی هسته ای خطرناک” در منطقه با فراهم کردن زیردریایی‌های اتمی برای استرالیا هشدار داد.

ادامه

استرالیا, امریکا, انگلستان, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, چین, خلع سلاح, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

قرارداد دفاعی آمریکا، بریتانیا و استرالیا؛ تیر خلاص به اعتماد اروپا

قرارداد دفاعی آمریکا، بریتانیا و استرالیا موسوم به پیمان «اوکوس» در حالی روز چهارشنبه رونمایی شد که رسانه‌های مختلف جهان از جمله روزنامه اسپانیا این اقدام را بیانگر «چرخشی ژئواستراتژیک» دانست و نوشت «اروپا دیگر نمی‌تواند به آمریکا اعتماد کند».

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, استرالیا, افغانستان, المان, امریکا, انگلستان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, جهان غرب, خاورمیانه, روسیه, فرانسه, هندوستان

هشدار اندونزی درخصوص تبعات دستیابی استرالیا به زیردریایی اتمی

وزارت امور خارجه اندونزی در بیانیه‌ای درخصوص تلاش استرالیا برای دستیابی به زیردریایی اتمی و تأثیر این اقدام بر صلح و ثبات منطقه ابراز نگرانی کرد.

ادامه

استرالیا, امریکا, اندونزی, انگلستان, تحلیل, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا

اتحاد سه جانبه «آکوس» قادر به متوقف کردن تجارت دریایی چین نخواهد بود

تحلیلگران معتقدند اتحاد نظامی آکوس میان آمریکا، استرالیا و انگلیس قادر نخواهد بود تجارت رو به رشد دریایی چین را تحت تاثیر قرار دهد.

ادامه

استرالیا, اقتصادی, امریکا, انگلستان, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, مکزیک