حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

تجمع بازنشستگان فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر

شماری از بازنشستگان صندوق فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر با حضور در یک تجمع صنفی، خواستار رسیدگی به مطالبات صنفی خود شدند. به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز یکشنبه (دوم اردیبهشت ماه) جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد در تهران ، اصفهان و قائمشهر با حضور مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی محل سکونت خود، خواستار توجه به ... تجمع بازنشستگان فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز در اعتراض به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌شان + فیلم

صبح امروز شماری از کارکنان کارخانه کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌ خود اعتراض کرده و مقابل ساختمان فرمانداری شوش تجمع کردند. یکی از کارگران معترض در مورد علت تجمع صبح امروز کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز به خبرنگار ایلنا گفت: مدیران کارخانه به بهانه کمبود منابع مالی و ... تجمع کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز در اعتراض به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌شان + فیلم

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, فیلم, کارگری, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

نمایندگان مجلس خواستار افزایش حداقل دستمزد کارگران شدند

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با انتشار بیانیه‌ای از دولت خواستند با توجه به “وضعیت معیشتی و مشکلات کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی و مستمری بگیران” در تعیین حداقل دستمزد ماهیانه کارگران تجدیدنظر کند.

 

در این بیانیه که روز چهارشنبه ۲۷ فروردین (۱۵ آوریل) در صحن مجلس قرائت شد نمایندگان خواستار افزایش دستمزد و تعیین دست کم دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در ماه به عنوان حداقل دستمزد ماهیانه کارگران شده‌اند.

 

نمایندگان مجلس خطاب به شورای عالی کار نوشته‌اند که مشکلات کارگران در عرصه معیشتی نیازمند توجه و نگاه ویژه‌ای است و “وضع حداقل دستمزد و مستمری متناسب با حداقل دستمزد وضع شده در تبصره ۱۲ بودجه سال ۹۹ یعنی ۲۸ میلیون ریال است”.

 

در این بیانیه آمده است که با در نظر گرفتن تورم ۴۱ درصدی اعلام شده توسط بانک مرکزی و با در نظر گرفتن مشکلات فعلی اقتصادی “هیچ کارگری نباید کمتر از دو میلیون و ۸۰۰ هزار ریال حقوق بگیرد”.

 

پس از مدت‌ها تعویق هفته گذشته (روز ۲۰ فروردین ماه) جلسه شورای عالی کار که با موضوع تعیین حداقل دستمزد نیروی کار در سال ۱۳۹۹ بر گزار شده بود، بدون توافق سه جانبه میان دولت، کارفرمایان و کارگران، حداقل دستمزد کارگران در سال جدید یک میلیون و ۸۳۵هزار تومان تعیین کرد که این میزان با نرخ تورم اعلام شده از سوی دولت تناسبی نداشت. نمایندگان کارگران در این جلسه با انتقاد شدید از این موضوع و در اعتراض به “نقض ماده ۴۱ قانون کار” از امضای صورتجلسه خودداری کردند.

 

ماده ۴۱ قانون کار، شورای عالی کار را موظف می‌کند که همه ساله میزان حداقل مزد را با توجه به درصد تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی تعیین کند و توجه داشته باشد که مزد مربوطه تامین کننده زندگی یک خانواده باشد.

 

در بیانیه روز چهارشنبه نمایندگان مجلس مبلغ درخواست شده به عنوان حداقل دستمزد کارگران به نسبت میزانی که شورای کار در جلسه هفته پیش تعیین کرده بود حدود یک میلیون تومان بیشتر است.

 

نمایندگان مجلس در بیانیه یاد شده خواسته‌اند که شورای عالی کار با تجدید نظر در تصمیم اتخاذ شده و با در نظر گرفتن تورم بالای چهل درصد اعلام شده از سوی بانک مرکزی “باید موجبات رضایت کارگران زحمت کش را فراهم کند”.

 

شکایت نمایندگان مجلس از وزیر کار

 

۲۷ نماینده مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه طی نامه‌ای از وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی “به دلیل تضییع حقوق کارگران در تعیین دستمزد” شکایت کردند. متن شکایت نامه این نمایندگان نیز به هیئت رئیسه مجلس ارائه شده است.

 

به گزارش همشهری آنلاین در نامه شکایت ۲۷ نماینده مجلس از محمد شریعتمداری، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی آمده است: «به علت این که آقای شریعتمداری وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تعیین حداقل مزد کارگران برای سال ۹۹ رعایت شئونات کارگران را برابر دو بند ذیل ماده ۴۱ قانون کار ننموده و قانون را ناقص اجرا کرده و باعث نگرانی‌هایی در جامعه شریف کارگری گردیده، تقاضای اعمال ماده ۲۳۴ قانون آیین‌نامه مجلس شورای اسلامی را خواستاریم».

 

احمد مرادی نماینده مردم بندرعباس در مجلس و از امضا کنندگان نامه شکایت علیه وزیر کار در این باره گفته است که نمایندگان شاکی معتقدند که اگر حقوق کارگران درست دیده نشود قشر زیادی از جامعه دچار مشکل خواهند شد و باید به حداقل حقوق آن‌ها توجه بیشتری می‌شد.

 

مرادی گفت که فراکسیون کارگری مجلس به این مسئله معترض است و از کانال فراکسیون پیگیر حقوق کارگران خواهد بود. او در ادامه با توجه به محدودیت‌های کار در دوران شیوع کرونا یادآور شد: «وقتی خودمان می‌گوییم در خانه بمانید اما از آن سو نمی‌دانیم که اقتصاد آنهایی که می‌گوییم در خانه بمانید چگونه تامین می‌شود.»

کارگران نباید هزینه ندانم کاری دولت را بپردازند / باید تجدیدنظر شود و معیشت کارگر در نظر گرفته شود

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قشر (طبقه) کارگر نباید متحمل کاستی‌کاری‌های دولت شود، گفت: در شرایط فعلی که دولت تصمیم گرفته از بنگاه‌های زودبازده حمایت کند، نباید حقوق یک گروه عظیم از جامعه را نادیده بگیرد. باید در نظر داشت که نبود کارگران، چرخه اقتصاد کشور را مختل خواهد کرد.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری