آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

نماینده چین: کشورها نباید دیگران را مجبور به انتخاب یک طرف در درگیری کنند

ژانگ جون، سفیر چین در سازمان ملل متحد به کشورهای عضو مجمع عمومی سازمان ملل گفت که وضعیت انسانی در اوکراین به طور فزاینده‌ای جدی می‌شود، اما کشورها نباید دیگران را مجبور به “انتخاب طرف” در درگیری کنند.

 

سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت: تحولات وضعیت اوکراین تا مرحله کنونی نگرانی‌های بین‌المللی گسترده‌ای را برانگیخته است و چین نمی‌خواهد شاهد چنین وضعیتی باشد.

 

وی افزود: چین در مورد اوکراین همیشه تاکید کرده است که حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورها باید رعایت شود.

 

سفیر چین اضافه کرد: کشورهای در حال توسعه که اکثریت جهان را تشکیل می‌دهند، طرفین این درگیری نیستند. آنها نباید به این موضوع کشیده شوند و مجبور به تحمل پیامدهای درگیری‌های ژئوپلیتیکی و رقابت قدرت‌های بزرگ شوند.

 

وی تاکید کرد: کشورهای مربوطه نباید رویکرد ساده انگارانه دوست یا دشمن، سیاه یا سفید را اتخاذ و کشورها را مجبور به انتخاب طرف کنند.

 

واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نیز، قطعنامه اوکراین را که با حمایت غرب در روز پنجشنبه در مجمع عمومی تصویب شد، یک قطعنامه شبه بشردوستانه خواند.

 

نبنزیا گفت نویسندگان این قطعنامه را صرفا برای محکوم کردن روسیه و توهین‌های مختلف به ما مطرح کرده‌اند.

 

به گزارش ایرنا، در رای گیری روز پنجشنبه به وقت محلی در مجمع عمومی سازمان ملل، قطعنامه کمک های بشردوستانه اوکراین با ۱۴۰ رای موافق، ۵ رای مخالف و ۳۸ رای ممتنع به تصویب رسید.

 

مجمع عمومی سازمان ملل متشکل از ۱۹۳ عضو است که با اکثریت قاطع به قطعنامه کمک های بشردوستانه به اوکراین رای مثبت داد. این قطعنامه خواستار دسترسی به کمک و حمایت از غیرنظامیان در اوکراین است و از روسیه به دلیل ایجاد وضعیت انسانی وخیم انتقاد کرده است.

 

این قطعنامه که توسط اوکراین و متحدانش آمریکا، انگلیس و بیش از ۱۲ کشور دیگر ارائه و مورد حمایت قرار گرفته بود، از نظر قانونی الزام آور نیست.

 

کشورهایی که به این قطعنامه رای منفی دادند شامل بلاروس، کره شمالی، اریتره، روسیه و سوریه می‌شوند.

 

۳۸ کشور از جمله الجزایر، ارمنستان، آنگولا، بولیوی، برونئی، جمهوری آفریقای مرکزی، چین، کنگو، کوبا، السالوادور، گینه، اتیوپی، گینه بیسائو، هند، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، لائو، ماداگاسکار، مغولستان، موزامبیک، نامیبیا، نیکاراگوئه، پاکستان، آفریقا، سریلانکا، سودان، تاجیکستان، توگو، اوگاندا، تانزانیا، مالی، ازبکستان، ویتنام، و زیمباوه به این قطعنامه رای ممتنع دادند.

 

یادآور می‌شود: روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری «رویترز» گزارش کرد که رهبران ۲۲ هیات دیپلماتیک شامل اعضای دولت‌های اتحادیه اروپا در نامه ای مشترک که در روز اول مارس منتشر کردند، پاکستان را ترغیب کردند تا از قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در محکومیت روسیه برای تهاجم به اوکراین پشتیبانی کند.

 

لاوروف در خصوص کشور‌هایی که در مجمع عمومی سازمان ملل علیه روسیه رأی دادند، گفت: «اکثر کشور‌هایی که علیه ما رأی دادند، این کار را تحت فشار و باج‌خواهی انجام دادند. من دقیقاً مطلع هستم که اعضای هئیت‌ها را تهدید کرده‌اند که دارایی‌های آن‌ها را در حساب‌های بانکی‌شان در آمریکا بلوکه می‌کنند و سراغ فرزندان آن‌ها که در دانشگاه‌های آمریکا مشغول تحصیل هستند، خواهند رفت.»

جانسون: پوتین باید شکست داده شود

نخست وزیر انگلیس با تاکید بر اینکه رئیس جمهور روسیه باید شکست داده شود، اعلام کرد، در حال بررسی درخواست رئیس جمهور اوکراین برای ارسال خودروهای زرهی جهت کمک به رفع محاصره شهر بندری ماریوپل هستیم.

ادامه

انگلستان, اوکراین, بلژیک, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, غرب, ناتو

چین اولین پایگاه خود را در اقیانوس آرام ایجاد می‌کند

بر اساس پیمان امنیتی پیشنهادی با جزایر سلیمان، نیرو‌های چینی می‌توانند برای محافظت از ایمنی پرسنل و پروژه‌های خود در جزایر سلیمان مستقر شوند.

ادامه

استرالیا, اقیانوسیه, امریکا, جزایر سلیمان, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژئوپلیتیک, شرق آسیا

لاوروف: اعزام حافظان صلح به‌اوکراین منجر به‌درگیری میان نیروهای روسیه و ناتو می‌شود

وزیر امور خارجه روسیه امروز چهارشنبه، تاکید کرد، اگر ناتو نیروهای حافظ صلح به اوکراین اعزام کند، درگیری مستقیمی میان نیروهای روسیه و ائتلاف ناتو در خواهد گرفت.

ادامه

امریکا, اوکراین, بلژیک, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حضور نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, لهستان, ناتو