خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بیسابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
نماینده مجلس: فروش نفت کشور تا ۲۰ برابر کاهش یافته است
به گفته حشمتالله فلاحتپیشه فروش نفت ایران تا ۲۰ برابر کمتر شده است. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس معتقد است که وزارت خارجه باید راهی برای برونرفت از این وضعیت بیابد.
به گزارش دویچه وله؛ حشمتالله فلاحتپیشه گفت که فروش نفت ایران با کاهش تا ۲۰ برابری روبروست و این موضوع مهمی است که وزارت امور خارجه ایران باید برای تغییر آن “راهبردی را طراحی کرده و به گونهای عمل کند که کشور بتواند در اولین سال پایان کوچک شدن اقتصاد، گامهای تازهای را برداشته تا بخشی از مشکلات مردم حل شود”.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که سهشنبه ۱۴ آبان (۵ نوامبر) در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت درباره اعلام گام چهارم در کاهش تعهدات برجامی از سوی حسن روحانی نظر میداد، گفت که به عقیده او برجام دچار “خواب زمستانی” شده و “تلنگر گام چهارم هم به حدی جدی نیست که خواب زمستانی حاکم بر برجام را بر هم زده و شرایط تازهای را ایجاد کند”. به گفته فلاحتپیشه، این خواب از زمانی شروع شد که سفر روحانی به نیویورک به نتیجهای نرسید.
رئیس جمهور ایران سهشنبه از برداشتن “گام چهارم کاهش تعهدات برجامی” از فردا چهارشنبه ۱۵ آبان خبر داد. به گفته او “گازدهی به سانتریفیوژها” در تأسیسات هستهای فردو، چهارمین گام جمهوری اسلامی در کاهش تعهداتش در رابطه با توافق اتمی خواهد بود. در پی اعلام این خبر اروپا و روسیه در خصوص فروپاشی برجام ابراز نگرانی کردند. جمهوری اسلامی به اعضای باقیمانده در برجام، بهخصوص کشورهای اروپایی، تا ۱۴ آبانماه فرصت داده بود تا “تعهدات بانکی و نفتی” خود را در قبال تهران انجام دهند و برای تسهیل مبادلات بانکی و فروش نفت ایران “گامهای عملی” بردارند.
فلاحتپیشه در ادامه مصاحبه با خانه ملت گفت: «ما نمیتوانیم منتظر دیپلماسی تازهای در حوزه برجام باشیم زیرا اولویتها تغییر کرده، ترامپ خود درگیر استیضاح، اروپاییها درگیر برگزیت و خاورمیانه نیز درگیر ناآرامیهای کشورهایی هستند که هر کدام با چالشهای خاص خود مواجه هستند.»
در نتیجه به نظر فلاحتپیشه مسئله اتمی ایران دیگر در کانون توجه رسانهها و دیپلماسی غرب قرار ندارد، و اما همزمان مشکل کاهش شدید فروش نفت ایران پابرجاست و بر اقتصاد ایران و مردم این کشور فشار وارد میآورد.
پس از خروج آمریکا از توافق هستهای در اردیبهشت سال گذشته تحریمهای لغو یا تعلیق شده علیه ایران دوباره اعمال شدند. آمریکا هدف از تشدید تحریمها را به صفر رساندن صادرات نفت و وارد کردن “فشار حداکثری” بر جمهوری اسلامی به منظور کشاندن ایران به پای میز مذاکره عنوان کرده است. چشمانداز این مذاکرات دست یافتن به توافق جدیدی عنوان شده که برای همیشه به نگرانیها در مورد برنامه اتمی، فعالیتهای منطقهای و برنامههای موشکی تهران خاتمه دهد.
جمهوری اسلامی در ماههای پیش از خروج آمریکا از توافق هستهای به طور میانگین بیش از دو و نیم میلیون بشکه نفت در روز صادر میکرد.
مطابق گزارشهایی که تا پیش از این منتشر شده بودند فروش نفت ایران در ماههای گذشته به ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته بود. برخی برآوردها این میزان را تا ۲۰۰ هزار بشکه و حتی کمتر ارزیابی کردهاند.
قول چین برای تامین مواد اولیه دارویی ایران
اعضای یک هیات تجاری تخصصی از استان هوبِی چین که در زمینه مواد اولیه و تجهیزات تولید دارو فعال هستند، با حضور در اتاق بازرگانی تهران و دیدار با نمایندگان این حوزه تاکید کردند آمادگی لازم برای تامین نیازهای صنعت داروی ایران در حوزه مواد اولیه و تجهیزات را دارند.
یوآن چین جایگزین دلار آمریکا در مبادلات تجاری پاکستان و چین خواهد شد
با تصمیم سران دو کشور چین و پاکستان به زودی واحد پول چین جایگزین دلار آمریکا در مبادلات تجاری میان دو کشور خواهد شد.
اعلام آمادگی ۳۲ شرکت اروپایی برای حضور در صنعت نفت ایران
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران از اعلام آمادگی ۳۲ شرکت اروپایی برای حضور در صنعت نفت ایران خبر داد و گفت: این شرکتها برای همکاری با شرکتهای ایرانی خواستار ضمانت وزارت نفت هستند.
آسهآن، چرخش ۱۸۰ درجه در ۵۰ سال؛ صفآرایی در برابر ترامپ
اتحادیه کشورهای جنوبی شرق آسیا (آسهآن) حدود نیم قرن پس از تاسیس با انگیزه مقابله با نفوذ فزاینده کمونیسم و شوروی در شرق آسیا اینبار در حال صفآرایی در برابر آمریکا و سیاستهای اقتصادی دولت این کشور است.