رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشاندهنده “تشدید بیسابقه” تنشها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بیسابقه تنشها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین گفت که بهروزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشکهای دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
وزیر امور خارجه روسیه ارزیابیهای مسکو از استقرار سامانههای دفاع موشکی آمریکا در اروپا را موجه توصیف و تاکید کرد که این، تلاشی برای ایجاد مزیت در برابر روسیه است، نه ایران و کرهشمالی. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره افتتاح پایگاه دفاع موشکی آمریکا در ... لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
نشنال اینترست: آمریکا ممکن است منطقه بالتیک را قربانی توافق با روسیه کند
به نوشته مجله “نشنال اینترست”، دولت آمریکا ممکن است جمهوریهای منطقه دریای بالتیک را از پیمان ناتو کنار بگذارد تا امکان دستیابی به توافق با روسیه درباره امنیت راهبردی در اروپا فراهم شده و از بروز جنگ جهانی جدید جلوگیری کند.
به گزارش تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، “دیوید پاین” تحلیلگر آمریکایی امروز (دوشنبه) در مقالهای برای مجله “نشنال اینترست” (The National Interest) نوشته است: حذف کردن سه جمهوری استونی، لتونی و لیتوانی در منطقه دریای بالتیک از ترکیب کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) می تواند یکی از گزینههای احتمالی پیشبرد روند اوضاع در جریان مذاکرات دوجانبه روسیه و آمریکا درباره امنیت راهبردی باشد که قرار است در تاریخ ۱۰ ژانویه (۲۰ دی ماه) در ژنو آغاز شود. به گفته وی، ایالات متحده ممکن است این سه کشور را قربانی کند تا بتواند به توافق راهبردی با روسیه دست یابد، برای اینکه واشنگتن منافع حیاتی و مهمی در این منطقه از اروپا ندارد.
پاین یادآور شده است که درخواستهای روسیه درباره دریافت تضمینهای امنیتی در اروپا را میتوان کاملاً قابل توجیه دانست و اجرای حداقل برخی از آنها این امکان را فراهم خواهد آورد تا از بروز یک جنگ جهانی جدید جلوگیری شود و به منظور رسیدن به چنین هدف مهمی، هریک از طرفین ممکن است حاضر شوند امتیازات جدی به یکدیگر بدهند تا مذاکرات به نتیجه رسیده و توافقنامه اصولی در عرصه امنیتی امضاء شود.
نویسنده این مقاله افزوده است: « دولت روسیه اصرار دارد که ادامه گسترش ناتو به سمت شرق و نزدیکتر شدن ساختارهای نظامی آن به مرزهای این کشور متوقف شود و اصرار دارد که کشورهایی که قبلاً در ترکیب اتحاد جماهیر شوروی بودند، به پیمان ناتو نپیوندند. ضمن اینکه از جمله دیگر شروط مسکو آن است که ایالات متحده متعهد شود که موشکهای تهاجمی آمریکا و دیگر کشورهای عضو ناتو در مناطق شرقی اروپا و در نزدیکی مرزهای روسیه مستقر نخواهند شد.»
به عقیده این تحلیلگر، دولت آمریکا میتواند با کنار گذاشتن کشورهای استونی، لیتوانی و لتونی از ترکیب ناتو که از جمهوریهای اتحاد جماهیر شوروی سابق هستند، با این شروط روسیه موافقت کند.
این دیدگاه در حالی مطرح شده که نگرانی مقامات مسکو بیشتر به دلیل افزایش قابل توجه فعالیتهای نظامی آمریکا و ناتو در خاک اوکراین و در منطقه دریای سیاه است.
“ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه در اواخر دسامبر (آذر ماه) پیشنهاد آغاز مذاکرات اصولی با آمریکا و ناتو در خصوص عدم ادامه گسترش ناتو به سمت شرق را مطرح کرد. وی تأکید کرد که مسکو هیچ شروط خاص و منحصر به فردی را درخواست نمیکند، فقط معتقد است که منافع روسیه نیز باید توسط کشورهای غربی در نظر گرفته شود و تأمین امنیت یک کشور نباید به قیمت آسیب رسیدن به منافع امنیتی کشور دیگری تمام شود. پوتین با اشاره به اینکه روسیه به مشارکت سازنده در جهت تأمین امنیت برابر و غیرقابل تفکیک علاقه دارد، هشدار داد که در صورت پاسخ منفی غرب، این کشور مجبور خواهد شد تدابیر سیاسی و نظامی-فنی مشخص برای تقویت امنیت خویش اتخاذ کند
رهبر حزب چپ فرانسه خواستار خروج این کشور از ناتو و تعامل با روسیه شد
رهبر حزب چپ “فرانسه رام نشدنی”، که اعلام کرده قصد دارد دوباره برای احراز سمت ریاست جمهوری فرانسه مبارزه کند، خواستار خروج این کشور از ناتو و تعامل با روسیه شده و اظهار کرد، این امر باید به کاهش تنش در حوزه روابط بینالملل کمک میکند.
اعتراف کییف به نبود هیچ شواهدی برای حمله روسیه به اوکراین
«اولکسی دانلیوف» دبیر شورای دفاع و امنیت ملی اوکراین گفت هیچ شواهدی برای حمله نظامی روسیه به این کشور که رسانههای غربی مدعی آن شدهاند وجود ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه چین: روابط روسیه و چین بیشتر خواهد شد
سخنگوی وزارت خارجه چین گفت پکن در سال میلادی ۲۰۲۲ روابطش با مسکو را بیشتر و بهتر خواهد کرد.
در یک تحول اساسی تکنولوژیک؛ چین موشکهای مافوق صوت مجهز به ردیاب حرارتی ساخت
محققان چینی از رقم زدن پیشرفتی جدید خبر داده و میگویند، موشکهای مافوق صوت مجهز به ردیاب حرارتی با قابلیت هدف گرفتن اهدافی نظیر ناوهای هواپیمابر و وسایل متحرک را طراحی و تولید کردهاند تا در این عرصه بر آمریکا غلبه کنند.