آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

نشنال‌اینترست: راهبرد کلان آمریکا پنهان کردن افول است

یک نشریه آمریکایی در تحلیلی با اشاره به شکست‌های راهبردی ایالات متحده در عرصه‌های مختلف جهانی، از جمله عرصه نظامی، تجاری و صنعتی نوشته راهبرد کلان آمریکا در حال حاضر پنهان کردن افول خود است.

 

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نشریه نشنال‌اینترست در این تحلیل به قلم “میشل لیند”، استاد دانشگاه تگزاس و نویسنده کتاب “جنگ نوین طبقاتی (۲۰۲۰)” نوشته است: “ایالات متحده در همه جا در حال حال عقب‌گرد، شکست یا بن‌بست است چه در عرصه نظامی و چه در حیطه تجارت و تولید صنعتی.”

 

نگارنده بخشی از تحلیل خود را به جنگ اوکراین و تلویحات آن اختصاص داده است: “متأسفانه اطمینان چندانی وجود ندارد که پوتین واقعاً در جنگ شکست خواهد خورد. اگر در نتیجه مصالحه یا بن بست طولانی مدت، بخش‌های زیادی از اوکراین تحت اشغال روسیه باقی بماند، آنگاه پوتین علی‌رغم هزینه‌هایی که می‌دهد علاوه بر ضمیمه کردن موفقیت‌آمیز کریمه و جنگ‌افروزی برای جلوگیری از پیوستن گرجستان به ناتو در انتقام‌گرایی ارضی خود در اوکراین هم موفق عمل کرده است.”

 

در ادامه تصریح شده است: “در سطح جهانی، کارزار ایالات متحده برای ترغیب سایر کشورها به تحریم روسیه بابت مجازات این کشور به دلیل حمله به اوکراین شکست خورده است. بر روی نقشه، کشورهایی که روسیه را تحریم کرده‌اند ایالات متحده و کانادا، اروپا، ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و نیوزلند را شامل می‌شوند اما اکثر کشورهای دیگر جهان، از جمله هند، مکزیک و برزیل، به همراه اکثر کشورهای آسیایی، آمریکای لاتین، خاورمیانه و آفریقا از همراهی با آنها خودداری کرده‌اند.”

 

میشل لند نوشته در حالی که کنگره به تحویل سلاح به کنگره ادامه می‌دهد، تقریباً در هر جای دیگر دنیا تحمیل شکست‌های حقارت‌آمیز راهبردی به ایالات متحده موجب سرگردانی این کشور شده است. او تصریح می‌کند: “آمریکا بعد از دو دهه جنگ در افغانستان عرصه را به طور ناگهانی به طالبان واگذار کرد. در عراق پس از صدام، حضور باقی‌مانده نیروهای آمریکایی با مخالفت بسیاری از عراقی‌ها مواجه است و پارلمان عراق اخیراً قانونی را تصویب کرد که خواستار مجازات اعدام یا حبس ابد برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل است.”

 

در ادامه تأکید شده است: “در سوریه، بشار اسد از جنگ واشنگتن برای سرنگونی او جان سالم به در برده است. سرنگونی معمر قذافی در لیبی توسط ایالات متحده و ناتو باعث هرج و مرج و فروپاشی شده است. میدان تحریر را به یاد دارید؟ ارتش دوباره در مصر عهده‌دار امور شده است.”

 

این استاد دانشگاه تگزاس با یادآوری اینکه چین اکنون اصلی‌ترین رقیب آمریکا است نوشته است: “این خبر که ایالات متحده فاقد موشک‌های جاولین و استینگر برای عرضه به اوکراین است ممکن است تأییدی بر نظر کسانی در پکن باشد که آمریکا را ببر کاغذی تصور می‌کنند.”

 

میشل در لند در ادامه به رقابت آمریکا و چین پرداخته و تصریح کرده که پکن در عرصه‌های مختلف در حال به عقب راندن واشنگتن از صحنه است: “علاوه بر این، چین ایالات متحده و متحدانش را یک به یک از بازارهای جهانی به بیرون می‌راند. در سال ۲۰۱۰ چین آمریکا را به عنوان بزرگترین تولیدکننده جهان پشت سر گذاشت. در سال ۲۰۲۱، چین کره جنوبی را به عنوان بزرگترین سازنده کشتی پشت سر گذاشت.”

 

او تأکید می‌کند: “پس به هر کجا که نگاه کنیم، ایالات متحده را در حال عقب نشینی یا شکست یا بن‌بست می‌بینیم، چه در عرصه نظامی و چه در حوزه تجارت و تولید صنعتی. از زمان سقوط سایگون، به استثنای پیروزی‌های نظامی در عراق و لیبی که منجر به هرج و مرج شد، تنها پیروزی پایدار نظامی و ژئوپلیتیکی آمریکا و متحدانش در اروپا بوده است. یکی آزادسازی بدون خونریزی اروپای شرقی از ارتش سرخ و الحاق بیشتر آن به ناتو بود. دیگری شکست صربستان در جنگ جانشینی یوگسلاوی بود.”

 

نگارنده در پایان خاطرنشان کرده است: “من شنیده‌ام آلمان‌ها ضرب‌المثلی درباره کار کردن در یک نظام سلسله مراتبی اداری دارند: به مافوق تعظیم کن، به مادون لگد بزن. این توصیف خوبی برای راهبرد آمریکا در جهان برای پنهان کردن افول سریع خود است. ایالات متحده در حالی که در برابر کشورهای قدرتمند و به طور خاص چین مماشات به خرج می‌دهد با کشورهای ضعیف مانند صربستان، سوریه، لیبی سر جنگ دارد.”

 

نیویورک تایمز: نیروهای عملیات ویژه آمریکا در خط مقدم جنگ اوکراین حضور دارند

با وجود تکذیب های واشنگتن، یک روزنامه آمریکایی فاش کرد که کهنه سربازان عملیات ویژه آمریکا بی سر و صدا وارد اوکراین شده اند و در خط مقدم نبرد حضور دارند، امری که ممکن است ایالات متحده را درگیر فاجعه ای شبیه جنگ ویتنام کند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, ناتو, ویتنام

پاتروشف: تصمیم ناتو برای اعلام روسیه به عنوان “دشمن”، امنیت اروپا را متزلزل می‌کند

دبیر شورای امنیت ملی فدراسیون روسیه تاکید کرد، تصمیم ناتو برای اعلام روسیه به عنوان یک “دشمن” تنش‌ها را افزایش می‌دهد، امنیت در اروپا را بی‌ثبات می‌کند و با قانون همکاری ناتو-روسیه مغایرت دارد.

ادامه

اروپا, استرالیا, اقیانوسیه, امریکا, امنیتی, انگلستان, اوکراین, تحریم, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, روسیه, سوئد, شرق اروپا, شمال اروپا, غرب, فنلاند, ناتو

واشنگتن پست؛ نگرانی آمریکا از افزایش روزافزون ناامنی نیروهایش در خاورمیانه

روزنامه واشنگتن پست از نگرانی آمریکا نسبت به افزایش روزافزون اقدامات تحریک‌آمیز و نا امن مسکو علیه نیروهایش در خاور میانه خبر داد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, خاورمیانه, روسیه, سوریه, شرق اروپا, گزارش

گزارش وزیر دفاع روسیه به پوتین درمورد تصرف کامل لوگانسک

وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که «سرگئی شویگو» وزیر دفاع این کشور به رئیس جمهوری در مورد تصرف کامل جمهوری خلق لوگانسک گزارش داده است.

ادامه

اوکراین, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, غرب, لوگانسک