آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

نشست مجازی چهار ساعته رهبران چین و آمریکا

نشست مجازی چهار ساعته رهبران چین و آمریکا با سلام گرم از سوی هر دو آغاز شد و شی جینپینگ، به بایدن گفت که از دیدن “دوست قدیمی” خود خوشحال است. بایدن به نوبه خود گفت: شاید باید رسمی‌تر شروع کنم، اگرچه من و شما هرگز با یکدیگر رسمی نبوده‌ایم.

 

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا گفت: ما دو تا همیشه بسیار صادقانه و صمیمانه با یکدیگر ارتباط برقرار کرده‌ایم.

 

شی هم گفت که دو کشور باید «ارتباطات» را بهبود بخشند و «با هم» با چالش‌ها روبرو شوند.

 

رسانه‌های دولتی چین گفتند که او همچنین گفت که روابط سالم چین و آمریکا برای رویارویی با چالش‌های جهانی مانند تغییرات آب و هوایی و کووید-۱۹ ضروری است.

 

شی گفت: بشریت در دهکده‌ای جهانی زندگی می کند و ما با چالش‌های متعددی روبرو هستیم. چین و ایالات متحده نیاز به افزایش ارتباطات و همکاری دارند. من آماده همکاری با شما هستم، آقای رئیس جمهور، تا روابط چین و آمریکا را در جهتی مثبت به جلو ببرم. او همچنین خواستار احترام متقابل شد، انتقادی ضمنی از نحوه مدیریت روابط دولت بایدن.

 

بایدن نیز در ابتدای این نشست گفت که”هر دوی آن‌ها (شی و بایدن) به عنوان دو رهبر مسئولیت دارند اطمینان حاصل کنند که روابط بین چین و ایالات متحده به درگیری آشکار تبدیل نشود”.

 

به گفته بایدن، رقابت بین دو کشور، خواه خواسته یا ناخواسته، نباید به درگیری تبدیل شود.

 

بایدن به شی گفت : ما باید با عقل سلیم در جایی که با هم اختلاف داریم، شفاف و صادق باشیم و در جایی که منافع ما تلاقی می‌کند، با هم کار کنیم، به ویژه در مورد مسائل حیاتی جهانی مانند تغییرات آب و هوایی. به نظر می رسد مسئولیت ما، به عنوان رهبران چین و ایالات متحده، این است که اطمینان حاصل کنیم که رقابت بین کشورهایمان، چه خواسته یا ناخواسته، به درگیری تبدیل نشود. ما معتقدیم – و من و شما در این مورد صحبت کرده ایم – همه کشورها باید طبق یک قاعده در این مسیر بازی کنند و به همین دلیل است که آمریکا همیشه از منافع و ارزش‌های متحدان و شرکای خود دفاع می کند. به نظر می رسد که اظهارات بایدن اشاره‌ای به تایوان باشد – نقطه اختلاف فزاینده بین هر دو کشور.

 

شی در سخنان آغازین خود لحنی آشتی جویانه داشت و گفت: اگرچه ما نمی‌توانیم همدیگر را رو در رو ببینیم، اما این نیز بد نیست. از دیدن دوست قدیمی‌ام بسیار خوشحالم.

 

شبکه تلویزیونی دولتی چین گزارش داد که شی «آمادگی خود را برای همکاری با بایدن برای ایجاد اجماع و برداشتن گام‌های فعال برای حرکت رو به جلو در جهت مثبت ابراز کرد. »

 

به گفته رسانه‌های دولتی چین، شی به بایدن گفت که زمین برای توسعه چین و آمریکا به اندازه کافی بزرگ است و رهبران نباید بازی‌های حاصل جمع صفر را انجام دهند.

 

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، مشاور امنیت ملی، جیک سالیوان، وزیر خزانه داری، جانت یلن، کرت کمپبل، هماهنگ کننده هند و اقیانوس آرام، لورا روزنبرگر و جان سین، مدیر ارشد چین، در کنار بایدن در این دیدار حضور داشتند.

 

شی برای سخنان مقدماتی به تنهایی روی پرده ظاهر شد، اما طبق یک لیست رسمی، دیگر شرکت کنندگان چینی عبارت بودند از دینگ ژوئینگ، دبیر کل حزب کمونیست، معاون نخست وزیر لیو هه، یانگ جیچی، رئیس روابط خارجی حزب و وانگ یی، وزیر خارجه و معاونش، زی فنگ.

 

بر اساس گزارش ها، بایدن به شی گفت که ایالات متحده به سیاست “چین واحد” پایبند است و از استقلال تایوان حمایت نمی‌کند.

 

هم واشنگتن و هم پکن تاکید کرده‌اند که نباید به نتایج فوری مهم این نشست امیدوار بود.

 

این سومین باری است که این دو رهبر از زمان تحلیف بایدن در ژانویه با هم صحبت می کنند. شی تقریباً دو سال است که از زمان شیوع همه‌گیری کووید-۱۹، چین را ترک نکرده است. روابط چین و آمریکا برای هر دو طرف و جهان گسترده‌تر حیاتی است، به طوری که پکن مکررا از دولت جدید واشنگتن خواسته است تا روابطی را که در دوران سلف بایدن، دونالد ترامپ، بدتر شده بود، بهبود بخشد.

رئیس ستاد ارتش انگلیس: خطر رویارویی غرب با روسیه زیاد است

بلندپایه ترین مقام نظامی انگلیس اعلام کرد خطر جنگی غیرمترقبه بین غرب و روسیه بیش از هر زمان دیگری از زمان جنگ سرد است، زیرا بسیاری از ابزارهای دیپلماتیک سنتی دیگر در دسترس نیست.

ادامه

امریکا, انگلستان, بلاروس, جهان, حقوق بشر, روسیه, رویارویی نظامی, ژئوپلیتیک, شرق اروپا, لهستان

هشدار چین به آمریکا؛ ارسال سیگنال اشتباه به جدایی‌طلبان تایوان ممنوع!

وزیر خارجه چین امروز (شنبه) در بیانیه‌ای تصریح کرد که ایالات متحده باید ارسال سیگنال اشتباه به جدایی‌طلبان تایوان را متوقف کند.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, تایوان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, حضور نظامی, حقوق بشر, شرق آسیا