نسل تازه جت‌های «سوخو-۳۰» در خدمت نیروی هوایی و دریایی روسیه

روسیه در بحبوحه جنگ با اوکراین اعلام کرد که شماری جت جدید و ارتقا یافته «سوخو-۳۰ اس‌ام» به وزارت دفاع این کشور تحویل داده شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، همزمان با تداوم نبرد روسیه با اوکراین،  دولت روسیه  روز دوشنبه اعلام کرد که شرکت هواپیمایی «یونایتد» شماری جنگنده جدید «سوخو-۳۰ اس‌ام»  و «یاک-۱۳۰» را به وزارت دفاع روسیه تحویل داده است.

به گزارش خبرگزاری «تاس» در بیانیه دولت روسیه  آمده است که شرکت صنایع هوایی شرکت هوایی «ایرکوتسک» وابسته به شرکت هواپیمایی متحد، جنگنده‌های جدید سوخو-۳۰ اس ام و هواپیماهای آموزشی، رزمی یاک-۱۳۰ را تولید و به وزارت دفاع روسیه تحویل داده است.

روسیه اعلام کرده که جنگنده‌های سوخو-۳۰ ارتقا یافته هستند و در خدمت نیروهای هوافضا و نیروی دریایی روسیه خواهند بود.

بر اساس این گزارش، سامانه اویونیک و مخابراتی  این جنگنده ارتقا یافته و در نتیجه قابلیت‌های رزمی  سوخو-۳۰ از جمله برد شناسایی اهداف هوایی افزایش یافته است. جنگنده‌های جدید قادرند با سلاح‌های هوشمند جدید از فاصله چند صد کیلومتری به اهداف هوایی، زمینی و دریایی حمله کنند.

هواپیمای دو کابینه یاک-۱۳۰ نیز برای آموزش مقدماتی و پیشرفته خلبانان برای یادگیری پرواز با جنگنده‌‌های پیشرفته از جمله جنگنده‌های نسل چهار به بالا استفاده می‌شود.

روسیه در روزهای گذشته نیز از تحویل سری جدید بمب افکن‌های «سوخو-۳۴ ام» به  وزارت دفاع این کشور خبر داد. در  بیانیه دولت روسیه آمده است، که این جنگنده‌ها تحت دستورات شورای هماهنگی برای برآورده کردن خواسته نیروهای مسلح روسیه در جریان عملیات نظامی در اوکراین به نیروهای روس تحویل داده شده است.

سوخو-۳۴ مجهز به بمب‌ها و راکت‌های مختلف هدایت ‌شونده و غیرهدایت‌ شونده است. این هواپیما دارای موتورهای توربوجت «ای ال-۳۱» و رادار قدرتمند « اس اچ-۱۴۱» برای یافتن  انواع اهداف هوایی و زمینی است.

این هواپیما به لطف کابین محافظ‌دار خود می‌تواند اهداف را از ارتفاع کم هدف قرار دهد. گفته می‌شود سوخو-۳۴ ام مجهز به سامانه الکترونیکی بهبود یافته است. برد پرواز این هواپیما ۴۰۰۰ کیلومتر است و می‌تواند به سرعت ۱۹۰۰ کیلومتر در ساعت برسد.

 علیرغم تحریم‌های سنگین غرب علیه روسیه، این کشور برنامه‌هایی برای ساخت جنگنده نسل ششم و رقابت با ایالات متحده و چین در این عرصه دارد.

وبگاه آمریکایی «۱۹ فورتی فایو» نوشت، نیروی هوایی روسیه دنبال جایگزین برای جنگنده «میگ-۳۱ فاکس هاوند» است. مشخصات میگ- ۴۱ بسیار بلندپروازانه است. سرعت این جنگنده چهار تا پنج ماخ اعلام شده و این ممکن است مواد روی بدنه برای خاصیت پنهان کاری را بسوزاند. این جنگنده هواپیما باید سلاح‌های ابرفراصوت مانند «کینژال» را پرتاب کند

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه

دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاری‌های دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.

ادامه

امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشان‌دهنده زوال ناتو است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بالکان, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا, عراق, ناتو

بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

جمهوری خلق چین پس از سال‌ها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, گواتمالا, مقاله