به گزارش ایرنا، رسانههای پاکستانی سهشنبه شب این اظهارات را به نقل از «عمرانخان» طی مصاحبه وی با نشریه فرانسوی ‘لو فیگارو’ عنوان کردند.
وی به تحولات افغانستان و نگاه دولت پاکستان به نحوه تعامل با طالبان اشاره و اظهار کرد: ما میخواهیم که به رسمیت شناخته شدن حاکمیت طالبان در افغانستان یک روند جمعی باشد.
نخست وزیر پاکستان از ارتباط کشورش با سایر همسایگان و کشورهای پیرامون افغانستان درخصوص نحوه فعالیت رسمی با طالبان خبر داد و افزود: اگر پاکستان اولین کسی باشد که تشکیلات حکومت طالبان را به رسمیت بشناسد با فشار بینالمللی بیش از حد روبرو خواهد بود همزمان با اینکه ما تلاش میکنیم اقتصاد کشور خود را بچرخانیم.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار لو فیگارو مبنی بر اینکه، آیا اسلامآباد مایل به پیوستن در استراتژی ضد تروریسم “بر فراز افق” جو بایدن رئیس جمهور آمریکا برای حمله به شبهنظامیان در افغانستان از پایگاههای منطقه است و اینکه آیا پاکستان به هواپیماهای نظامی آمریکایی اجازه پرواز بر فراز قلمرو خود را میدهد؟، گفت: ما نمیخواهیم تروریسم بینالمللی در افغانستان فعالیت کند.
عمرانخان تاکید کرد: پس از سال ۲۰۰۱ تاکنون ۸۰ هزار نفر جان خود را (در جنگ علیه تروریسم) در پاکستان از دست دادهاند بنابراین ما در صلح با آمریکا شریک خواهیم بود نه در جنگ.
وی افزود: طالبان زمانی که در دهه ۹۰ میلادی زمام امور را در افغانستان به دست گرفت، توانست امنیت را بازگرداند و در آن زمان کامیونهای تجاری و تدارکاتی پاکستانی میتوانستند آزادانه فعالیت کنند لذا تجارت منطقهای از آسیای مرکزی و از طریق قلمرو افغانستان تا اقیانوس هند به نفع آنان است.
نخست وزیر پاکستان همچنین درخصوص گزارش اخیر شورای امنیت سازمان ملل با عنوان مبارزه با تروریسم و ادامه پیوند میان القاعده و طالبان افغانستان، گفت: اگر تروریستها از خاک افغانستان عمل کنند، طالبان متضرر خواهد شد لذا به نفع آنهاست که تروریسم بینالمللی را متوقف کنند.
عمرانخان طی روزهای اخیر همچنین در مصاحبه با شبکه سیانان با انتقاد از عملکرد واشنگتن در افغانستان و لزوم تغییر نگرش آن نسبت به اقدامات نظامی خود در خارج، گفت: جنگ ضدتروریسم آمریکا نتیجه معکوس داشته و باعث رشد تروریسم در سطح جهانی شده است.