رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشاندهنده “تشدید بیسابقه” تنشها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بیسابقه تنشها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین گفت که بهروزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشکهای دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا و شی جینپینگ رئیسان جمهوری برزیل و چین از ارتقای مشارکت راهبردی خود در سطح جهانی خبر داده و بر اولویت دادن به صلح بینالمللی تاکید کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا که چهارشنبه میزبان شی بود، گفت: چین و برزیل در دنیایی که گرفتار مناقشههای مسلحانه ... چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
نتایج مفید پروژه ابتکاری راه و جاده چین برای آسیا و اقیانوسیه
گزارش ها حاکی از این است که با وجود موانع و مشکلات، پروژه طرح ابتکاری راه و جاده که توسط چین مطرح شده پیشرفت خوبی داشته و به نتایج مفیدی در آسیا و اقیانوسیه دست مییابد.
به گزارش ایرنا از پایگاه خبری «سوث کرین نیوز»؛ با وجود اینکه منطقه آسیا – اقیانوسیه طی سال گذشته و بر اثر همه گیری ویروس کرونا بسیار تحت تاثیر قرار گرفته است، طرح ابتکاری راه و جاده که از سوی چین پیشنهاد شده بود با توجه به تمامی مشکلات پیشرفت خوبی داشته است.
بر پایه این گزارش که به پروژه های پایان یافته چینی ها در کشورهای مختلف آسیا و اقیانوسیه اشاره دارد، پس از ۵ سال ساخت و ساز، عملیات خطوط راه آهن لائوس-چین که پروژه ای میان ابتکار راه و جاده و استراتژی لائوس برای تبدیل شدن از کشوری جداشده به کشوری به عنوان کانون زمینی ارتباطی است، در ۳ دسامبر ( ۱۲ آذر) آغاز شد.
از سوی دیگر مراسم تکمیل موسسه آموزشی فنی حرفه ای اهدایی از طرف چین نیز در ماه اکتبر در«گوادر» ایالت «بلوچستان» واقع در جنوب غربی پاکستان برگزار شد. این پروژه برای رفاه عمومی ذیل طرح ” کریدور اقتصادی پاکستان- چین” حائز اهمیت میباشد.
«نونگ رونگ» سفیر چین در پاکستان در مصاحبه ای درمورد این پروژه گفت که موسسه فنی، حرفه ای و تکنیکی گوادر با هدف بررسی نیازهای فوری مردم محلی ساخته شد و به سمت توسعه پایدار منطقه پیش می رود. حین ساخت و ساز این پروژه بیش از هزار شغل برای مردم محلی فراهم شده است، پس از اتمام آن گنجایش آموزش دهی به ۳۶۰ کارآموز را دارد و سالانه برای دستکم هزار نفر فرصت های کارآموزی را تامین میکند.
در ادامه این گزارش آمده است در تاریخ ۱۸ دسامبر(۲۷ آذر) کامبوج یک استادیوم ملی با حمایت مالی چین در نواحی خارج شهر شمالی «پنوم پن» پایتخت این کشور را افتتاح کرد. «هون سن» نخست وزیر کامبوج اعلام کرد این استادیوم با گنجایش ۶۰ هزار نفر مکانی برای تورنمنت ها و مسابقات ورزشی خواهد بود. کامبوج برای نخستین بار در ماه مه ۲۰۲۳ میزبان بازی های جنوب شرقی آسیا خواهد بود.
این استادیوم تنها یکی از موفقیت های چین است که حمایت مالی این کشور را در کامبوج به دنبال داشته و موجب تحکیم روابط میان دو کشور شده است.
در اندونزی نیز پروژه بزرگترین سازه پل معروف به پل شماره ۲ قطار تندروی جاکارتا-باندونگ با موفقیت در تاریخ ۳۰ سپتامبر (۸ آبان) تکمیل شد. سرعت قطارها روی این پل ۳۵۰ کیلومتر در ساعت است و سفر از جاکارتا به باندونگ پایتخت ایالت جاوای غربی را از ۳ ساعت به ۴۰ دقیقه کاهش میدهد.
به علاوه پروژه پل – جاده ای چندمنظوره با نام ” دریم پادما بریج” در بنگلادش نیز با وجود مشکلات و چالش های بسیار از جمله همه گیری ویروس کرونا رو به اتمام است. شرکت چینی مسئول زیرساخت های عظیم این پروژه می باشد که در تاریخ بنگلادش بزرگ ترین و چالش برانگیزترین پروژه زیرساختی بوده است. پس از پایان این پروژه، گذر از رودخانه پادما که ده ها منطقه را در جنوب این کشور به «داکا» پایتخت بنگلادش وصل می کرد و تنها از طریق کشتی و قایق ممکن بود، پایان مییابد.
در پایان این گزارش آمده است پروژه بندر « هامبانتوتا» که در سری لانکا به عنوان نخستین بندر بین المللی این کشور با استانداردهای جهانی شناخته می شود، توسط چین در ماه نوامبر ساخته شد.
به علاوه در ماه نوامبر پروژه خطوط مترو ساخت چین در «هانوی» پایتخت ویتنام نیز افتتاح شد که اولین خطوط مترو با انجام عملیات تجاری در این کشور است.
چین از اقدامات تخریبی آمریکا در فضا به سازمان ملل شکایت کرد
«ژائو لی جیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز چهارشنبه اعلام کرد که کشورش به دلیل اقدامات تخریبی آمریکا آمریکا که به ضرر چین است، به سازمان ملل شکایت کرده است.
چین: آمریکا در مورد تایوان “بهای بسیار سنگینی” پرداخت میکند
وزیر امور خارجه چین امروز (پنجشنبه) در مصاحبهای با رسانههای دولتی هشدار داد، آمریکا به خاطر اقداماتش در مورد تایوان در خطر پرداختن “بهایی بسیار سنگین” قرار دارد.
بودجه نظامی میلیاردی آمریکا خشم چین را برانگیخت
سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به بودجه هنگفت نظامی آمریکا که بخش قابل ملاحظهای از آن برای مقابله با پکن تخصیص داده شده، به آمریکا هشدار داد که مسئولانه رفتار کند.
در اقدامی تنشزا علیه چین؛ آمریکا تایوان را برای رزمایش دریایی دعوت کرد
در میانه تشدید تنش با چین، در نظر دارد از تایوان برای مشارکت در بزرگترین رزمایش نیروی دریایی جهان در سال ۲۰۲۲ دعوت به عمل آورد.