آمریکا بازنده رقابت قدرت‌های هسته‌ای خواهد شد؟

کارشناسان آمریکایی اعتقاد دارند که مدرن کردن تجهیزات هسته‌ای این کشور باید هر چه زودتر شروع شود ولی به نظر می‌رسد در رقابت با چین و روسیه، غرب در حال عقب افتادن است. به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تلگراف، پیش بینی می شود ظرف یک دهه چین به اندازه آمریکا کلاهک هسته‌‌ای ... آمریکا بازنده رقابت قدرت‌های هسته‌ای خواهد شد؟

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, تایوان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب

کارشناس برزیلی: استفاده روسیه از موشک اورشنیک، ناتو را ناامید کرده است

پپه اسکوبار، کارشناس و روزنامه نگار سرشناس برزیلی گفت که استفاده روسیه از موشک‌های «اورشنیک»، ‍پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را در ناامیدی فرو برده است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از تاس، این کارشناس برزیلی با اشاره به این که استفاده روسیه از جدیدترین موشک‌های اورشنیک در ۲۱ نوامبر (یکم آذرماه)، موجب یاس شدید کشورهای ... کارشناس برزیلی: استفاده روسیه از موشک اورشنیک، ناتو را ناامید کرده است

ادامه

آمریکا, اروپا, اسلواکی, انگلیس, اوکراین, برزیل, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, صربستان, ناتو

اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشان‌دهنده “تشدید بی‌سابقه” تنش‌ها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بی‌سابقه تنش‌ها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

ادامه

آمریکا, اروپای مرکزی, اسلواکی, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, صلح, فرانسه

کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین گفت که به‌روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشک‌های دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, انگلیس, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, فرانسه

واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیت‌های تسلیحات هسته‌ای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش

ناتو در تلاش برای حفظ بقای خود در یک دهه آینده است

خبرگزاری کوبا در گزارش خود با تحلیل اظهارات اخیر دبیر کل ناتو نوشت: سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در حالی که تهدید روسیه را دستاویزی برای ایجاد خود قرار داد، همچنان با ادعاهای دروغین و ظاهرفریب، به دنبال راه جدیدی برای بقای خود در یک دهه آینده است.

 

به گزارش یکشنبه ایرنا، «ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو، در آستانه اجلاس سران ناتو در ۱۴ ژوئن (۲۳ خرداد) در اظهارات خود، ۹ گام اساسی برای پیشبرد اهداف این سازمان تا سال ۲۰۳۰ برشمرد.

 

سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در آوریل سال ۱۹۴۹ بین کشور ایالات متحده، کانادا و ده کشور اروپایی، منعقد گردید؛ اگرچه در آغاز این پیمان به منظور جلوگیری از توسعه بلوک شرق منعقد گشت ولیکن با گذر زمان و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، تبدیل به اهرمی در جهت نیل به سیاست های توسعه طلبانه ایالات متحده و متحدین اروپایی خود شد.

 

استولتنبرگ، زمانی که از این ائتلاف به عنوان مجمعی برای هماهنگی مواضع در زمینه امنیت یاد می‌کرد، به سوریه، ایران و کره شمالی اشاره کرد؛ یعنی به کشورهایی که بسیار دورتر از مرزهای جغرافیایی گروه یادشده (در واشنگتن دی‌سی) قرار دارند.

 

این موضوع نشان می‌دهد که ۲۹ کشور عضو ناتو گویی به این باور رسیده‌اند که از نوعی مجوز الهی برای عملیات در هرگوشه جهان برخوردارند، همانطور که درباره نیروهای صلح سازمان ملل چنین اعتقادی را ترویج داده‌اند.

 

ناتو با بمباران مرگبار یوگسلاوی در سال ۱۹۹۹، بدون تایید شورای امنیت سازمان ملل و اجرای جنایات خود به نام جامعه جهانی، باعث شد این مجوز ابداعی برای عملیات در هرنقطه از جهان از این سازمان سلب شود.

 

با این وجود، دبیر کل ناتو برای خوب جلوه دادن انگیزه‌های سیاسی و ژئوپولیتکی گروه پساآتلانتیک که در رأس آن آمریکاست، دم از ضرورت ابتکار در فناوری و لزوم هماهنگی و مطابقت اعضای گروه زد و مدعی شد: ما باید نقش خود را در حفظ نظم بین‌المللی برپایه قوانین ایفا کنیم تا خود را در دفاع از منافع مشترک، یکصدا نشان دهیم.

 

برخی از رسانه‌ها، با اشاره به نقش ژاندارم جهانی که در برنامه توسعه این سازمان دیده شده، به کنایه نوشتند که ظاهرا با این اقدامات ناتو، وجود سازمان ملل هیچ کارکردی ندارد، زیرا ناتو هست که به جای سازمان ملل تصمیم گیری می‌کند.

 

در حالی که روسیه درباره خطر نزدیک شدن ناتو به مرزهایش هشدار می‌دهد، دبیر کل این نهاد نظامی به دلیل اختلافات به وجود آمده در قلب ائتلاف، مانند اختلاف میان آمریکا و ترکیه بر سر خرید سیستم های نظامی اس ۴۰۰ روسیه توسط آنکارا و … بر یکپارچگی داخلی تاکید کرده و ادعا می‌کند که ما باید دفاع جمعی خود را در برابر تهدیدات تقویت کنیم. ما پس از چندین عملیات با حدود ۲۰ هزار نظامی در سال ۲۰۲۰ بیشترین استحکام را در نیروهای دفاع جمعی خود به وجود آورده‌ایم.

 

اما یکی از دغدغه‌های اصلی استولتنبرگ که بیش از همه چیز بر آن تاکید داشت، تقاضا برای افزایش سرمایه‌گذاری در زمینه دفاعی بوده است.

 

هزینه‌های هنگفت نظامی ناتو در زمان دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری سابق آمریکا، باعث اختلاف نظر میان واشنگتن و کشورهای اروپایی شد.

 

در حال حاضر نیز با وجود خروج ترامپ از کاخ سفید، تقاضا برای بودجه نظامی بیشتر همچنان به قوت خود باقی است. به باور تحلیلگران، این امر به معنای افزایش درخواست‌ها برای صنعت نظامی آمریکاست.

 

به این ترتیب، مفهوم بقا و توسعه نظامی ناتو برای یک دهه آینده، به معنی تحکیم شاخصه سلطه طلبی این نهاد است و از انگیزه سازمان پیمان آتلانتیک برای فشار آوردن بر سایر قدرت‌های جهان همچون روسیه (و چین) حکایت دارد.

هشدار روسیه به آمریکا در زمینه استفاده از بمب افکن‌های اتمی در رزمایش ناتو

سفارت مسکو در واشنگتن در زمینه تصمیم پنتاگون برای استفاده از بمب افکن‌های اتمی B-52H در رزمایش دریایی ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه هشدار داد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, سوئد, شرق اروپا, فنلاند, کانادا, ناتو

کشورهای آسیای مرکزی از استقرار نیروهای آمریکایی در خاک خود استقبال نمی‌کنند

ایالات متحده از خروج نیروها از افغانستان خبر داد، اما قصد ندارد منطقه را ترک کند. پوتین روشن کرد که روسیه قرار نیست آن را در اختیار ایالات متحده واگذار کند.

ادامه

اتحاد شوروی, اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, ایران, پاکستان, تاجیکستان, تروریسم, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, قرقیزستان, قزاقستان

چین به‌تصویب طرحی در سنای آمریکا برای مقابله با توسعه فناوری چین واکنش نشان داد

پارلمان چین می‌گوید طرح سنای آمریکا با محور تهدیدهای عرصه فناوری چین، یادآور رقابت‌های دوره جنگ سرد است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, شرق آسیا, گزارش

هشدار ناتو به روسیه و چین درباره فعال کردن «ماده ۵» برای پاسخ به حملات سایبری

دبیر کل ناتو دوشنبه با متهم کردن روسیه و چین به انجام حملات سایبری هشدار داد این ائتلاف ممکن است ماده ۵ پیمان ناتو را برای مقابله با این حملات فعال کند.

ادامه

استرالیا, امریکا, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, کانادا, ناتو