نخستوزیر انگلیس به زودی میزبان رهبرانی از کشورهایی در امتداد جناح شمال غربی روسیه خواهد بود تا درباره راههای واکنش به حمله پوتین به اوکراین از جمله یافتن راههای جدیدی برای منزوی کردن اقتصاد روسیه رایزنی کند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، رهبرانی از کشورهایی در “نیروی اعزامی مشترک” که یک گروه تحت رهبری انگلیس متشکل از دانمارک، استونی، فنلاند، ایسلند، لتونی، لیتوانی، هلند، نروژ و سوئد است، سهشنبه برای مذاکراتشان در لندن گرد هم میآیند.
دفتر بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس اعلام کرد انتظار میرود این رهبران روی مانورهای نظامی بیشتر در آتلانتیک شمالی و دریای بالتیک موافقت کنند و درباره جنگ در اوکراین و امنیت انرژی رایزنی صورت بگیرد.
در این بیانیه آمده است: امنیت اروپایی با حمله روسیه به اوکراین به لرزه درآمد و ما در کنار شرکایمان دست به اقداماتی میزنیم تا اطمینان حاصل کنیم قدرتمندتر و متحدتر از قبل بیرون میآییم.
در بیانیه دفتر جانسون تاکید شد: اطمینان یافتن از اینکه ما مقابل تهدیدات پوتین مقاوم هستیم، باید فراتر از پایگاههای نظامی ما باشد و ما در کنار شرکایمان در امتداد دریای شمال و بالتیک باید اطمینان حاصل کنیم که از دخالت روسیه و تاثیر آن بر منابع انرژی و ارزشهایمان مصون هستیم.
انگلیس به دنبال حمله ۲۴ فوریه روسیه به اوکراین که امروز یکشنبه وارد هجدهمین روز خود شد، صدها شخص و نهاد روسی را تحریم کرده و تاکید دارد تا واردات نفت از روسیه را ممنوع کرده و به شرکتهای روسی اجازه افزایش بدهی و حقوق صاحبان سهام را ندهد.
نیروهای آمریکایی بیشتری در اروپا مستقر میشوند
در بحبوحه حمله روسیه به اوکراین، سربازان آمریکایی به استقرار در اروپا ادامه میدهند و به هزاران نیرویی که برای حمایت از متحدان ناتو به خارج از کشور اعزام شده بودند، میپیوندند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، در تازهترین مورد از این دست حدود ۱۳۰ سرباز در داخل ترمینالی در فرودگاه نظامی هانتر در ساوانای ایالت جورجیا صف کشیده بودند تا سوار هواپیما شوند.
لیندسی الدر، سخنگوی این گردان گفت: سربازان این گردان به ۳۸۰۰ سرباز از بخش سوم پیادهنظام ارتش که در هفتههای اخیر مستقر شده بودند، اضافه میشوند.
ژنرال چارلز کوستانزا، فرمانده بخش سوم پیادهنظام ارتش آمریکا اخیرا گفت که به سربازان گفته شده است تا برای شش ماه در خارج از کشور آماده باشند، اگرچه با توجه به تحولات در اوکراین، استقرارها ممکن است طولانیتر یا کوتاهتر شوند.
پنتاگون درخواست ۱۲ هزار نیرو از پایگاههای مختلف آمریکا در اروپا را مطرح کرده و در حال حاضر هزارن نیرو که در خارج از کشور مستقر بودهاند به دیگر کشورهای اروپایی منتقل میشوند.
ماموریت این سربازان آموزش در کنار واحدهای نظامی متحدان ناتو برای نمایش قدرت با هدف جلوگیری از حملات بیشتر روسیه است. پنتاگون تاکید کرده که نیروهای آمریکا برای جنگ در اوکراین مستقر نمیشوند.