زنگ خطر میزبانی پایگاه‌های نظامی آمریکا در آمریکای لاتین

افزایش تنش‌ها و تجاوزهای رژیم صهیونیستی اسرائیل و آمریکا علیه ایران، بار دیگر زنگ خطرها از میزبانی پایگاه‌های نظامی آمریکا به دلیل سیاست‌های جنگ‌طلبانه این کشور را برای چندین کشور آمریکای لاتین به صدا درآورده است. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، پاسخ ایران به تجاوز آمریکا علیه تاسیسات هسته‌ای این کشور ... زنگ خطر میزبانی پایگاه‌های نظامی آمریکا در آمریکای لاتین

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, استعمار, اسراییل, اکوادور, السالوادور, ایران, پرو, تجاوز نظامی, تحلیل, جهان, حقوق بشر, قطر, کلمبیا, کوبا, گوانتانامو, هندوراس

داسیلوا خطاب به ترامپ : به جای وبگردی، بر وظایف ریاست جمهوری خود تمرکز کن

لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا، رئیس‌جمهور برزیل، با انتقاد از رفتارهای رییس‌جمهور آمریکا در فضای مجازی گفت: ترامپ باید زمان کمتری را در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی بگذراند و بیشتر بر انجام وظایف خود به‌عنوان رئیس دولت تمرکز کند. به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از خبرگزاری فکتی، لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا، رئیس‌جمهور برزیل، در ... داسیلوا خطاب به ترامپ : به جای وبگردی، بر وظایف ریاست جمهوری خود تمرکز کن

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, برزیل, جهان

کلمبیا، بولیوی و شیلی حمله آمریکا به سایت‌های هسته‌ای ایران را محکوم کردند

کلمبیا، شیلی و بولیوی، ضمن محکوم کردن حمله آمریکا به سایت‌های هسته‌ای ایران، خواستار بازگشت تمامی طرف‌ها به گفت‌وگو شدند. به گزارش ایلنا به نقل از راشاتودی، دفتر دولت کلمبیا، در بیانیه‌ای که در پلتفرم ایکس منتشر شد اعلام کرد: «کلمبیا نگرانی عمیق خود را از تشدید تنش‌ها میان آمریکا و ایران ابراز می‌کند و ... کلمبیا، بولیوی و شیلی حمله آمریکا به سایت‌های هسته‌ای ایران را محکوم کردند

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, ایران, بولیوی, خاورمیانه, سازمان ملل, شیلی, صلح, کلمبیا

کوبا: اسرائیل به غیرنظامیان و مطبوعات ایرانی حمله می‌کند

وزیر امور خارجه کوبا با انتشار پیامی اعلام کرد: اسرائیل با زیر پا گذاشتن اصول منشور سازمان ملل و قوانین بین‌المللی، به غیرنظامیان و مطبوعات ایرانی حمله می‌کند. به گزارش خبرگزاری مهر، «برونو رودریگز» وزیر امور خارجه کوبا امروز سه شنبه در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: اسرائیل به بهانه واهی دفاع از خود ... کوبا: اسرائیل به غیرنظامیان و مطبوعات ایرانی حمله می‌کند

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, کوبا, مطبوعات

اعتراض رئیس‌جمهوری سابق بولیوی به تهدیدهای «ترامپ» علیه ایران

«اوو مورالس» رئیس‌جمهوری پیشین بولیوی تهدیدهای رئیس‌جمهوری آمریکا علیه ایران را محکوم کرد و همزمان با اعلام همبستگی با دولت و ملت ایران، آمریکا را به تلاش برای آتش‌افروزی در سراسر جهان متهم کرد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، «اوو مورالس» در پیامی از طریق حساب کاربری رسمی خود در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: ... اعتراض رئیس‌جمهوری سابق بولیوی به تهدیدهای «ترامپ» علیه ایران

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, ایران, بولیوی, خبر, سازمان ملل, صلح, عدالت اجتماعی, کانادا, همبستگی

موفقیت چپ در انتخابات یکشنبه سیاسی آمریکای لاتین

نتایج انتخابات ریاست جمهوری گواتمالا از مترقی‌ترین چرخش این کشور در ۴۰ سال اخیر خبر می‌دهد و در اکوادور نیز برای نخستین بار، یک نامزد زن با کسب حداکثر آرا، برای تصاحب ریاست جمهوری به دور دوم راه یافت.

به گزارش ایرنا، آمریکای لاتین دیروز یکشنبه (۲۰ اوت/ ۲۹ مرداد) شاهد دو رقابت مهم سیاسی بود؛ انتخابات سراسری اکوادور و دور دوم انتخابات ریاست جمهوری گواتمالا. دو کشور اگر چه مرز مشترکی ندارند و در فاصله بیش از دو هزار کیلومتری از یکدیگر قرار دارند اما اتهام‌های فساد، خشونت عمیق و مشکلات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی از جمله شباهت‌هایی است که شرایط مردم در دو کشور را تا حدودی به هم نزدیک می‌کند.

به گزارش تارنمای شبکه تلویزیونی تله‌سور، با شمارش ۹۹.۸۷ درصد آرا در گواتمالا، برناردو آرِبالو (Bernardo Arévalo) از جنبش سِمیا (Movimiento Semilla) از جناح چپ میانه موفق شد تا با اختلاف ۲۰ درصدی نسبت به رقیبش، ساندرا تورِس (Sandra Torres) کرسی ریاست جمهوری این کشور آمریکای مرکزی را برای دوره ۲۰۲۴- ۲۰۲۸ تصاحب کند.

طبق نتایج اعلام شده، آرِبالو، ۵۸.۰۴ درصد آرا را از آن خود کرد. ساندرا تورس محافظه‌کار از حزب اتحاد مردمی امید (Unidad Nacional por la Esperanza) ۳۷.۲۰ درصد آرا به دست آورد. این برای سومین بار است که تورس در رقابت‌های انتخاباتی شکست می‌خورد و پیشتر در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹، کرسی ریاست جمهوری را به ترتیب به جیمی مورالس (Jimmy Morales) و آلخاندرو جیاماتی (Alejandro Giammattei) واگذار کرد.

پیروزی آرِبالو سبب شد تا مردم گواتمالا، خسته از وضعیت فساد دولت به خیابان‌ها سرازیر شوند و به امید تغییر شرایط در دوره ریاست جمهوری این کاندیدای چپگرا، نتایج حاصل شده را جشن بگیرند. روی کار آمدن آربالو، مترقی‌ترین چرخش گواتمالا از زمان بازگشت دموکراسی به این کشور در حدود ۴۰ سال پیش است.

به گزارش رسانه محلی پرنسا لیبره (Prensa Libre)، مبارزه با فساد، تقویت پلیس با جذب ۱۲ هزار نفر نیروی جدید، تقویت سیستم اطلاعاتی کشور برای مبارزه موثر با جرائم سازمان‌یافته، زندان‌های امن و عاری از فساد از جمله وعده‌های آربالو است.

چالش اصلی رئیس جمهور بعدی گواتمالا ادامه تلاش برای بهبود شرایط زندگی در کشوری خواهد بود که بیش از نیمی از جمعیت آن، زیر خط فقر قرار دارند و نیمی از کودکان از سوء تغذیه مزمن رنج می‌برند.

این کشور که بزرگترین اقتصاد آمریکای مرکزی به حساب می‌آید، با یکی از بزرگ‌ترین نابرابری‌ها در آمریکای لاتین ننیز مواجه است. بحران مهاجرتی عمیق و فقدان خدمات اولیه بهداشتی و آموزشی کافی به ویژه در مناطق روستاییی نشان‌دهنده این وضعیت نابرابری وخیم است.

پیروزی آربالو، نتایج غافلگیرکننده دور نخست انتخابات در ۲۵ ژوئن (چهارم تیر) و قرارگیری وی در جایگاه دوم نامزدها با کسب بیشترین آرا را تکمیل کرد. ظهور این حزب ضدسیستم که در تب و تاب تظاهرات ضد فساد در سال ۲۰۱۵ متولد شد، شیوه‌های سنتی حکمرانی در این کشور را به چالش می‌کشد و همین مسئله سبب شد تا گواتمالایی‌ها، انتخابات دیروز را با هیجان شرکت در یک رقابت تاریخی از سر بگذرانند؛ انتخابات تاریخی که می‌تواند روند افزایش اقتدارگرایی که گواتمالا در سال‌های اخیر شاهد بوده است را متوقف کند.

روز انتخاباتی اکوادور نیز با کشیده شدن این رویداد سیاسی به دور دوم در ۱۵ اکتبر (۲۳ مهر) پایان یافت.

لوئیسا گونزالس (Luisa González) از جنبش انقلاب شهروندی (Movimiento Revolución Ciudadana) و دنیل نوبوآ (Daniel Noboa) از حزب اقدام دموکراتیک ملی (Acción Democrática Nacional) به دور دوم راه یافتند.

با شمارش ۸۸ درصد آرا، لوئیسا گونزالس که از حمایت رافائل کوره‌آ، رئیس‌جمهوری سابق اکوادور برخوردار است، ۳۳.۱۸ درصد آرا را به خود اختصاص داد. نوبوآ نیز ۲۳.۸۸ درصد آرا را کسب کرد.

گونزالس در پیامی خطاب به حامیانش گفت: اولین بار است که یک زن با اختلاف زیادی در انتخابات ریاست جمهوری پیروز می‌شود.

رئیس‌جمهوری جدید اکوادور فقط تا زمان برگزاری انتخابات جدید در ۲۴ مه ۲۰۲۵ (۳ خرداد ۱۴۰۴) خدمت خواهد کرد.

خشونت سیاسی و بحران حاکمیتی که گیرمو لاسو (Guillermo Lasso) رئیس‌جمهوری اکوادور را درگیر خود کرده، از عواملی است که مردم این کشور را در آستانه انتخاباتی غیر عادی قرار داد؛ انتخاباتی که قرار بود دو سال دیگر و در سال ۲۰۲۵ برگزار شود اما با تصمیم ناگهانی لاسو برای نجات از اتهام‌های فساد مطرح شده علیه او، دیروز یکشنبه برگزار شد. رئیس‌جمهوری اکوادور در ۱۷ مه (۲۷ اردیبهشت) تصمیم به انحلال مجلس ملی گرفت و پس از آن، ۶ ماه فرصت داشت تا انتخابات برگزار کند. فرایندی که در قانون اساسی اکوادور، «مرگ متقاطع» نام دارد.

اکوادور با بحران قاچاق مواد مخدر و جرائم سازمان یافته مواجه است. باندهای مرتبط با کارتل‌های مکزیکی و کلمبیایی و درگیری میان آن‌ها، بیش از ۴۳۰ زندانی کشته شده از سال ۲۰۲۱ بر جای گذاشته است.

این کشور ۱۸ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری آند، بدترین وضعیت تشدید خشونت در تاریخ مدرن خود را تجربه می‌کند. جرائم مرتبط با مواد مخدر باعث شده است که میزان قتل بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ تقریباً دو برابر شود و به ۲۶ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر برسد.

اکوادور در آستانه انتخاباتی غیرمعمول

بیش از ۱۳ میلیون نفر از اکوادوری ها در میانه خشونت سیاسی که دامنگیر این کشور شده است، فردا یکشنبه (۲۰ اوت/ ۲۹ مرداد) پای صندوق‌های رای خواهند رفت تا از میان ۸ نامزد انتخاباتی، رئیس‌جمهوری آینده را برگزینند. به گزارش روز شنبه ایرنا، با توجه به اینکه براساس نظرسنجی های انجام شده، هیچ یک ... اکوادور در آستانه انتخاباتی غیرمعمول

ادامه

آمریکای لاتین, اکوادور, جهان, خبر, کلمبیا, مکزیک

کودتا و تغییر رژیم؛ نسخه غرب برای کشورهای ناهمسو

در آستانه هفتادمین سالروز کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، خاطره تلخ عملیات «چکمه» و «آژاکس» برای مداخله سیاسی-نظامی آمریکا و انگلیس در امور داخلی ایران زنده شده‌است؛ دخالتی که تنها محدود به ایران نمی‌شود و آمریکا طی یک قرن اخیر در بیش از ۵۰ کودتا در جهان به طور مستقیم یا غیرمستقیم نقش داشته‌است. روزهای ۲۵ ... کودتا و تغییر رژیم؛ نسخه غرب برای کشورهای ناهمسو

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای لاتین, اتحاد شوروی, اسپانیا, اقیانوسیه, اندونزی, انگلستان, ایران, پاناما, تاریخ, جهان, حقوق بشر, دومینیکن, ژاپن, سوسیالیسم, فیلیپین, کوبا, لبنان, مکزیک, نیکاراگوئه, هائیتی, هندوراس

رابرت اف. کندی: ماموران سیا در ترور عمویم دست داشتند

برادرزاده جان اف. کندی، رئیس جمهور ترور شده اسبق آمریکا گفت، در دهه ۱۹۶۰ جاسوسان آمریکایی که در حملات به کوبا نقش داشتند، از انگیزه، ابزارها و فرصت لازم برای اجرای ترور سال ۱۹۶۳ عمویش برخوردار بودند و تحقیقاتی که بعدا درباره این ترور انجام شد، تلاشی از سوی مدیر اسبق سازمان اطلاعاتی مرکزی آمریکا ... رابرت اف. کندی: ماموران سیا در ترور عمویم دست داشتند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اتحاد شوروی, تاریخ, تروریسم, کوبا, گزارش

مبارزۀ مردم گواتامالا با کودتای راستگرایان

انتخابات ریاست‌جمهوری گواتامالا در ۴ تیرماه برگزار شد و ۲۲ نامزد در این کارزار شرکت داشتند. راه یافتن “برناردو آره‌والو” از حزب جنبش چپ میانه سمیلا (Semilla) به دور دوم که قرار است در ۲۹ مردادماه برگزار شود بسیاری را در طبقه حاکم غافل‌گیر کرد. پاسخ آنان چه بود؟ از انجام هرکاری که می‌تواند حزب ... مبارزۀ مردم گواتامالا با کودتای راستگرایان

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسپانیا, استبداد, تایوان, چین, دهقانی, سوسیالیسم, طبقه کارگر, کارگری, کمونیسم, گواتمالا, مقاله