مهر تایید قاضی سوئدی بر فرضیه خرابکاری در خطوط لوله نورد استریم

یک مقام قضایی سوئد روز جمعه، یافته شدن آثار مواد منفجره را توسط بازرسان در مکان آسیب دیدگی خطوط لوله زیردریایی نورداستریم، تائیدی بر فرضیه خرابکاری عمدی در این تاسیسات انتقال گاز طبیعی روسیه به اروپا و به ویژه آلمان، دانست.

 به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ مسئولان سوئد و دانمارک درباره چهار حفره در خط های لوله انتقال گاز نورد استریم یک و ۲ تحقیق می کنند که روسیه را از طریق دریای بالتیک به آلمان متصل می کرد و موجب اوج گیری بحران اوکراین شده بود. 

دانمارک ماه گذشته (اکتبر) اعلام کرد که تحقیق های نخست نشان داده که نشت گاز از این خط لوله ها به علت انفجارهای نیرومند، رخ داده است. 

یک مقام دادستانی سوئد در بیانیه ای گفت که تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد که آثار مواد منفجره بر روی چند بخش به دست آمده از این لوله ها، دیده شده است. 

این بیانیه افزوده که تحقیق بسیار دشوار، پیچیده و فراگیر در این باره، نشان خواهد داد که آیا می توان برای این رخداد، به دنبال مظنون بود. 

دفتر دادستانی سوئد از اظهارنظر بیشتر در این باره خودداری کرد. 

 لرزه شناسان در دانمارک و سوئد پیش از این گفته بودند که لرزش هایی در فاصله های نزدیک مکان نشست گاز ثبت کرده اند که مانند زلزله نبوده است.

شکاف های ایجاد شده در ۲۶ سپتامبر (۴ مهر ماه) در این خطوط لوله در بستر دریا، موجب نشت گاز به درون اقیانوس و پدیدار شدن حباب هایی در روزهای بعد در سطح اب شد که نگرانی هایی در باره خطر برای همگان و آسیب رسیدن به محیط زیست، برانگیخت.

به نوشته روزنامه اکپرسن سوئد، پس از فیلم برداری مشخص شده که دستکم ۵۰ متر از خط لوله نورد استریم یک، ناپدید شده است.

وزارت دفاع روسیه ماه گذشته، نظامیان نیروی دریایی انگلیس را به منفجر کردن این خطوط لوله، متهم کرد، اما لندن این ادعا را به عنوان نادرست و طراحی شده برای انحراف اذهان همگانی از شکست های نظامی روسیه در اوکراین، رد کرد.

این در حالی است که وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای از نقش نیروی دریایی سلطنتی انگلیس در برنامه‌ریزی و اجرای انفجار خرابکارانه در خطوط انتقال گاز نورداستریم خبر داده بود.

به گزارش ایرنا از اسپوتنیک، در بیانیه وزارت دفاع روسیه آمده است: با توجه به اطلاعات موجود، پرسنل نیروی دریایی سلطنتی در برنامه‌ریزی و اجرای اقدام تروریستی در خطوط لوله نورداستریم در دریای بالتیک نقش داشته‌اند.

در تاریخ ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۲ (۴ مهر ۱۴۰۱) در سه رشته از خطوط لوله گاز دریایی نورد استریم یک و دو (خطوط لوله انتقال گاز از روسیه به اروپا) نشت گاز در دریای بالتیک کشف شد. نخستین نشتی در نورد استریم – ۲ در جزیره بورنهولم دانمارک سپس دو نشت در نورد استریم یک ثبت شد.

دفتر دادستان کل روسیه انفجارهای خط لوله نورد استریم  را به عنوان تروریسم بین‌ٰالمللی طبقه بندی و اطلاعات روسیه به ردپای غربی‌ها در این حادثه اشاره کرده بود.

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه

دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاری‌های دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.

ادامه

امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشان‌دهنده زوال ناتو است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بالکان, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا, عراق, ناتو

بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

جمهوری خلق چین پس از سال‌ها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, گواتمالا, مقاله