نامه اعتراضی خانواده‌های خاوران به رئیس جمهوری اسلامی

هموطنان عزیز با سلام ما خانواده‌ها و بازماندگان زندانیان سیاسی عقیدتی جانباخته در دهه ۶۰، به‌ویژه قتل‌عام زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷، هستیم. یازده ماه است که در گورستان خاوران را به روی ما بسته‌اند. ما بارها با مراجعه و نوشتن نامه به مسئولان، مراکز و نهادهای گوناگون جمهوری اسلامی ایران، خواهان بازگشایی در گورستان ... نامه اعتراضی خانواده‌های خاوران به رئیس جمهوری اسلامی

ادامه

ایران, حقوق بشر, نامه

گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن

آرمان‌های “جنبش دوم بهمن”، چراغ فروزان در راه مبارزه برای لغو ستمِ‌ ملی است! ”بنیان گذاران، اجرا کنندگان و رهبران این جنبش در تاریخ مقامی بس ارزنده دارند و نسل های حق شناس همیشه با حس احترام در برابر خاطرۀ شهدای این نهضت: قاضی محمد، سیف قاضی، صدر قاضی، شیرزاد، فاروقی، نقده ای و ده ... گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن

ادامه

آموزشی, اجتماعی, ارتجاع, استبداد, استثمار, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, ایران, تاریخ, خاورمیانه, دهقانی, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, غارتگری, فقر, یادنامه

گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

خلق آذربایجان قرن‌های متمادی در جنبش رهایی‌بخش خلق‌های ما علیه ستمگران داخلی و خارجی برای دست ‌یافتن به استقلال، آزادی، و حق حاکمیت ملّی همواره نقشی برجسته داشته است. از مبارزهٔ خلق آذربایجان در پیش‌بُردِ جنبش مشروطیت (۱۲۸۵-۱۲۹۰خورشیدی) گرفته تا برپایی جنبش دموکراتیک آذربایجان به‌رهبری شیخ محمد خیابانی علیه استعمار و ارتجاع فئودالی در ایران ... گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استعمار, استقلال, امپریالیسم, ایران, تاریخ, درمان, زنان, صلح, طبقه کارگر, فاشیسم, یادنامه

گرامی‌باد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»

شانزده آذر روز دانشجو، نمادِ اتحاد دانشجویان و مبارزه با دیکتاتوری، استبداد، وامپریالیسم! جنبش دانشجوئی در ایران در زمرهٔ حرکت‌های اجتماعی‌ای است که از جایگاهی پیشتاز در مبارزه با استبداد برخوردار بوده و از فرازونشیب‌هایی زیاد دربُرهه‌های زمانی‌ای مختلف عبور کرده است. اکثر دانشجویان در ایران در همهٔ دوران‌ها از تبار طبقه‌های زحمتکش یا لایه‌های ... گرامی‌باد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استبداد, استقلال, امپریالیسم, ایران, دانشجویی, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, کمونیسم, یادنامه

گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همه‌جانبهٔ اقتصادی‌سیاسی و بروز جنگ‌های خانمان‌سوز دست‌وپنجه نرم می‌کند. جهان سرمایه‌داری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابری‌های عمیق که در آن میلیون‌ها انسان از ابتدائی‌ترین حقوق طبیعی‌شان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیت‌های اجتماعی، جنگ‌ها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را به‌طورجدی تهدید می‌کنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

ادامه

آزادی, آسیا, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استعمار, امپریالیسم, ایران, تاریخ, جهان, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, فقر, فلسطین, لبنان, مارکسیسم-لنینیسم, محیط زیست, نئولیبرالیسم, یادنامه

مشهورترین جاسوس دوجانبه دوره جنگ سرد درگذشت

«جورج بلیک» از معروف‌ترین جاسوسان انگلیسی دوره جنگ سرد روز شنبه در سن ۹۸ سالگی در روسیه درگذشت.

 

به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ بر اساس این گزارش، بلیک در سال ۱۹۶۱ و پس از آنکه مشخص شد وی جاسوس شوروی است به ۴۲ سال زندان محکوم شد.

 

وی در سال ۱۹۶۶ از زندان فرار کرد و با عبور از اروپای غربی و دیوار آهنین به برلین شرقی رفت و پس از آن تا پایان عمر خود در اتحاد جماهیر شوروی و روسیه به سر برد.

 

در همین راستا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه درگذشت بلیک را تسلیت گفت و نوشت: یاد این شخصیت افسانه‌ای برای همیشه در قلب‌های ما می‌ماند.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از یورونیوز، خبرگزاری‌های روسیه روز شنبه به نقل از سرگئی ایوانوف، سخنگوی اداره اطلاعات خارجی این کشور خبر درگذشت جورج بلیک را منتشر کردند. او پس از آنکه در سال ۱۹۶۶ از زندان «وورموود اسکرابز» در غرب لندن فرار کرد در مسکو زندگی می‌کرد.

 

جورج بلیک در سال ۱۹۶۱ به اتهام جاسوسی برای اتحاد جماهیر شوروی و افشای اسرار سازمان اطلاعات مخفی انگلیس (ام آی ۶) به ۴۲ سال زندان محکوم شد.

 

سرگئی ایوانوف دلیل مرگ جورج بلیک را «کهولت سن» اعلام کرد. جورج بلیک هنگام مرگ باسابقه‌ترین مامور «کا گ ب» بود که همچنان در قید حیات بود.

 

جورج بلیک تا پایان عمر تاکید می‌کرد که از جاسوسی علیه بریتانیا متاسف نیست. او که در هلند متولد شده بود در دوران جنگ جهانی دوم عضو نیروهای مقاومت در برابر آلمان نازی در هلند بود. جورج بلیک پس از جنگ جهانی دوم در «ام آی ۶» (MI۶) مشغول به خدمت شد. با این حال او پس از آنکه در جریان جنگ کره بمباران غیرنظامیان از سوی آمریکا را مشاهده کرد تصمیم به همکاری با «کا گ ب» گرفت.

 

او نام صدها مامور «ام آس ۶» را برای «کا گ ب» افشا کرده بود. جورج بلیک همچنین وجود تونلی مخفی در شرق برلین را به «کا گ ب» اطلاع داده بود. از این تونل برای جاسوسی از آلمان شرقی استفاده می‌شد. یک جاسوس دوجانبه لهستان در سال ۱۹۶۱ مقامات «ام ای ۶» را از جاسوسی جورج بلیک برای اتحاد جماهیر شوروی مطلع کرد.

 

جورج بلیک در زمان اتحاد جماهیر شوروی نشان لنین را دریافت کرده بود. نشان لنین عالی‌ترین مدال غیرنظامی بود که حکومت اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی اهداء می‌کرد. مقامات اتحاد جماهیر شوروی همچنین نشان پرچم سرخ (مدالی نظامی) را به جورج بلیک اعطاء کرده بودند.

علیرضا جباری، نویسنده و عضو کانون نویسندگان درگذشت

علیرضا جباری، نویسنده، شاعر و عضو کانون نویسندگان ایران بر اثر ابتلا به بیماری کووید۱۹ در سن ۷۶ سالگی درگذشت. او مترجم پرکاری بود و دو ترجمه او از ایزابل آلنده و تونی موریسون، آثاری آشنا برای کتابخوانان ایران هستند.

ادامه

اخبار فرهنگی, ادبیات, ایران, خبر, شعر, فرهنگ, نویسندگان, یادنامه

نیکسون و کیسینجر از ابتدای کارِ آلنده در فکر سرنگونی او بودند

تقریباً از همان دقیقهٔ اوّل انتخاب شدن سالوادور آلندهٔ سوسیالیست/مارکسیست به ریاست‌جمهوری شیلی در نوامبر ۱۹۷۰، ریچارد نیکسون رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه آمریکا و مقام‌های ارشد او، از الگوی او و تأثیری که روی دیگران می‌گذاشت ترسیدند و تصمیم به سرنگون کردن او گرفتند.

ادامه

اتحاد شوروی, ارژانتین, اروپا, افریقا, امریکا, امریکای لاتین, انگلستان, ایران, برزیل, تاریخ, جهان, شیلی, کنگو, گواتمالا, مقاله, یادنامه

دکتر معین؛ جنبش دانشجویی ایران دچار رخوت و سکوت شده است

وزیر اسبق علوم نوشت: مایه تاسف است که جنبش دانشجوئی پر افتخار ایران در این زمان به دلیل هزینه‌های سنگین فعالیت سیاسی و اجتماعی و فقدان تشکیلات سازمان یافته سراسری دچار رخوت و سکوت شده است.

ادامه

امریکا, انگلستان, ایران, جهان, حقوق بشر, خبر, دانشجویی, یادنامه

انگلس و مبارزهٔ امروز در راه سوسیالیسم

متن سخنرانی رفیق جرونیمو دوسوزا، دبیرکل حزب کمونیست پرتغال، در همایش این حزب با عنوان ”انگلس و مبارزهٔ امروز در راه سوسیالیسم“   به نمایندگی از حزب کمونیست پرتغال مایلم به همهٔ شما شرکت‌کنندگان در این همایش ما که با عنوان “فردریش انگلس و مبارزهٔ امروز در راه سوسیالیسم” برگزار می‌شود، صمیمانه‌ترین درودها را تقدیم ... انگلس و مبارزهٔ امروز در راه سوسیالیسم

ادامه

اختلاف طبقاتی, امپریالیسم, پرتغال, جهان, دیدگاه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, عدالت اجتماعی, کارگری, کمونیسم, مارکسیسم