شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا: جنگ فناوری آمریکا و چین برای دنیا گران تمام می‌شود

شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا گزارش داد، ایالات متحده تلاش کرده است تا مانع از ظهور چین در به اصطلاح جنگ سرد فناوری شود که در حال تبدیل شدن به میدان جنگ تعیین کننده برای رقابت بین دو کشور است.

ادامه

امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, دانش, مقاله

وابستگی آمریکا به فناوری “ارزان اما کارآمد” چین

روزنامه فایننشیال تایمز نوشت پهپادهای پیشرفته برای انجام ماموریت‌های تصویربرداری که وزارت دفاع آمریکا برای جایگزینی نمونه‌های چینی ساخته، بسیار گران تر و ناکارآمدتر از مدل‌های چینی از آب درآمده و نهادهای آمریکایی ترجیح می‌دهند از نمونه ارزان و درعین حال باکیفیت چینی استفاده کنند.

ادامه

امریکا, جهان, چین, دانش, شرق آسیا, گزارش

رئیس‌جمهوری کوبا واکسن آبدالا با اثربخشی ۹۲.۲ درصدی را رویدادی افتخارآمیز برای این کشور و دانشمندان آن دانست

به دنبال نتایج بالینی موفقیت‌آمیز واکسن «آبدالا» و اثربخشی ۹۲.۲ درصدی، این واکسن ساخت کوبا تاییدیه استفاده اضطراری را دریافت کرده و منطقه آمریکای لاتین و کارائیب عملا به نخستین واکسن بومی برای مقابله کرونا دست یافته است.

ادامه

امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, دانش, کوبا

مریخ‌نورد چین روی سطح سیاره سرخ به حرکت درآمد

یک کاوشگر فضایی کنترل‌ از راه دور متعلق به چین که به تازگی بر مریخ فرود آمده است برای نخستین بار توانست روی سطح این سیاره به حرکت درآید.

 

به گزارش یورونیوز؛ طبق پستی که در حساب رسمی مریخ‌نورد «ژورانگ» در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، دانشمندان این کاوشگر را در ساعت ۱۰ و ۴۰ دقیقه صبح به وقت محلی روی سیاره سرخ به حرکت درآورده‌اند. مریخ‌نورد «ژورانگ» چین که با فضاپیمای «تیان‌ون-۱» راهی فضا شده بود، پس از هفت ماه و طی مسافتی به طول ۳۲۰ میلیون کیلومتر هفته گذشته با موفقیت بر سطح سیاره مریخ فرود آمده بود.

 

این اولین بار است که کشوری در اولین ماموریت اکتشافی مریخ خود توانسته فضاپیمایی را در مدار قرار دهد، آن را روی سطح سیاره بنشاند و کاوشگری را در آن‌جا راه ببرد.

 

همچنین با موفقیت‌آمیز بودن ماموریت این کاوشگر، چین دومین کشور پس از آمریکا لقب می‌گیرد که قادر شده وسیله نقلیه‌ای را روی مریخ فرود بیاورد و برای مدت زمان قابل توجهی از آن بهره‌برداری کند. پیشتر در سال ۱۹۷۱ شوروی سابق توانسته بود یک کاوشگر خود را روی سطح سیاره سرخ بنشاند ولی ثانیه‌هایی پس از فرود ارتباطش با این سفینه را از دست داده بود. پروژه‌های آژانس فضایی اروپا برای اعزام کاوشگر به مریخ نیز دو بار با شکست مواجه شد‌ه‌اند.

 

ژورانگ، به معنای «خدای آتش» در اساطیر چین، شباهت زیادی به وسایل نقلیه روح (اسپریت) و فرصت (آپورچونیتی) متعلق به آژانس فضایی آمریکا ناسا در دهه ۲۰۰۰ دارد. وزن این کاوشگر حدود ۲۴۰ کیلوگرم است و دکل‌ بلند آن دوربین را برای گرفتن عکس و کمک به ناوبری حمل می‌کند. پنج ابزار اضافی کار کانی‌شناسی سنگ‌‌های محلی و بررسی ماهیت کلی محیط، از جمله آب و هوا، را انجام می‌دهند.

 

ژورانگ همچنین مانند مریخ‌نوردهای کنونی آمریکا یعنی «کنجکاوی» و «پشتکار» ابزاری لیزری برای شکستن سنگ‌ها و تحلیل شیمیایی آن‌ها دارد. همچنین دارای یک رادار برای جستجوی یخ‌های احتمالی موجود در زیر سطح است، قابلیتی که دستگاه‌های آمریکایی از آن برخوردار نیستند.

 

دانشمندان چینی امیدوارند از این رُبات شش چرخ به مدت حداقل ۹۰ روز مریخی در منطقه وسیع موسوم به «یوتوپیا پلانیتیا» واقع در نیم‌کره شمالی سیاره استفاده کنند. یوتوپیا پلانیتیا جایی است که ناسا در سال ۱۹۷۶ مأموریت فضایی خود موسوم به وایکینگ-۲ را روی آن انجام داد. این حوضه عظیم با پهنای بیش از ۳ هزار کیلومتر در اثر برخورد جرمی با مریخ در اوایل تشکیل این سیاره به وجود آمده است.

 

برخی شواهد نشان می‌دهد که مدت‌ها پیش در این منطقه اقیانوسی وجود داشته است. دانشمندان با استفاده از ماهواره‌ها برای سنجش از دور دریافته‌اند که ذخایر قابل توجهی از یخ در عمق مریخ وجود دارد.

 

فرود آوردن مریخ‌نورد «ژورانگ» آخرین دستاورد بزرگ بلندپروازی‌های فضایی چین و در رقابت با آمریکاست.

 

چین پیش از این در سال ۲۰۰۳ میلادی اولین فضانورد را راهی مدار زمین کرده و فضاپیمای «چانگ ای-۴» را نیز روی نیمه پنهان ماه فرو نشانده بود.

پیشگامیِ شبکه ریلی ۳۸ هزار کیلومتری سریع السیر چین در جهان

راه آهن سریع السیر چین که پیشگام جهان است با طی هزاران مایل در طول یک روز و عبوری پر سرعت از میان سلسله کوه ها، به دلیل امتیازاتی از جمله راحتی و تسهیلات، دقت و وقت شناسی و سرعت بالایی که دارد، به شهرتی جهانی دست یافته است.

ادامه

جهان, چین, دانش, گزارش

نشست موفقیت‌ آمیز کاوشگر چینی روی سطح مریخ

به گزارش رادیو و تلویزیون مرکزی چین، مریخ کاو چینی “تیان ون ۱” روز شنبه ۲۵ اردیبهشت (۱۵ مه) با موفقیت در محل از پیش تعیین شده روی سطح کره مریخ فرود آمد و گامی مهم را برای چین در راستای کاوش های فضایی رقم زد.

ادامه

امریکا, جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا

چین درصدد اجرای پروژه اعزام فضاپیما به لبه منظومه شمسی است

«وو وایرن» طراح ارشد برنامه اکتشافات ماه در چین می‌گوید که دانشمندان این کشور در حال بررسی امکان اجرای پروژه اعزام فضاپیما به لبه منظومه شمسی هستند؛ وی در مصاحبه با روزنامه صنعتی «چاینا اسپیس نیوز» (اخبار فضای چین) تاکید کرد که در این پروژه، یک فضاپیمای چینی مسافتی حدود ۱۰۰ برابر مسافت بین زمین ... چین درصدد اجرای پروژه اعزام فضاپیما به لبه منظومه شمسی است

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا