چرا ترامپ در تقلا برای خروج سریع از جنگ ایران است؟

زمانی که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به همراه اصلی‌ترین متحد خاورمیانه‌ای خود، اسرائیل، حمله نظامی گسترده علیه ایران در روز ۲۸ فوریه ۲۰۲۶ را آغاز کرد و در همان روز نخست جنگ توانست رهبر عالی ایران و تعدادی از فرماندهان و مقامات عالی ایران را به شهادت برساند، تصورش این بود که با توجه ... چرا ترامپ در تقلا برای خروج سریع از جنگ ایران است؟

ادامه

آمریکا, اقتصادی, انرژی, ایران, تحلیل, تنگه هرمز, جنگ, جهان, چین, خاورمیانه, سلاح هسته‌ای, مقاله, همبستگی

قیمت جهانی نفت امروز ۳ اردیبهشت؛ هر بشکه برنت ۱۰۳ دلار و ۲۸ سنت

قیمت آتی نفت برنت در معاملات روز جاری با افزایش یک دلار و ۳۷ سنتی، معادل ۱.۳ درصد، به ۱۰۳ دلار و ۲۸ سنت به ازای هر بشکه رسید. به گزارش خبرگزاری مهر، قیمت آتی نفت برنت که روز چهارشنبه برای اولین بار در بیش از دو هفته گذشته، به بالای ۱۰۰ دلار صعود کرد، ... قیمت جهانی نفت امروز ۳ اردیبهشت؛ هر بشکه برنت ۱۰۳ دلار و ۲۸ سنت

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, انرژی, ایران, جهان, خبر

رئیس‌جمهور نیکاراگوئه: ترامپ دچار «اختلال روانی» است

دانیل اورتِگا، رئیس‌جمهور نیکاراگوئه در اظهاراتی تند علیه همتای آمریکایی خود، دونالد ترامپ او را به دلیل به‌راه‌انداختن جنگ علیه ایران «دارای اختلال روانی» توصیف کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، اورتگا تأکید کرد که اقدامات ترامپ در قبال ایران موجب بی‌ثباتی در خاورمیانه شده و پیامدهای منفی بر اقتصاد جهانی گذاشته ... رئیس‌جمهور نیکاراگوئه: ترامپ دچار «اختلال روانی» است

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اقتصادی, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه, مقاله, نیکاراگوئه

دیدار رؤسای جمهور چین و موزامبیک

بعد از ظهر روز سه‌شنبه ۲۱ آوریل، شی جین‌پینگ، رئیس جمهوری خلق چین در تالار بزرگ خلق پکن با فیلیپ نیوسی، رئیس جمهور موزامبیک که برای یک سفر رسمی در چین به سر می برد، دیدار و گفتگو کرد و دو طرف توافق کردند که روابط دوجانبه را به جامعه با سرنوشت مشترک چین و ... دیدار رؤسای جمهور چین و موزامبیک

ادامه

آفریقا, اقتصادی, جنوب شرق آفریقا, جهان, چین, سازمان ملل, صلح, کمربند و جاده, گزارش, مقاله, موزامبیک

هشدار محافل نظامی: بازسازی ذخایر تسلیحاتی استفاده شده می‌تواند سال‌ها طول بکشد

مجله آمریکایی مجله The American Conservative به پیامدهای جنگ افروزی واشنگتن علیه ایران بر عرصه‌های نظامی و اقتصادی این کشور اشاره کرد. به گزارش مهر به نقل از نووستی، جنگ آمریکا علیه ایران به مثابه نقطه عطف اساسی در تاریخ آمریکا به شمار می‌رود و ممکن است پایان دوران هژمونی تک‌قطبی آمریکا بر نظام بین‌الملل ... هشدار محافل نظامی: بازسازی ذخایر تسلیحاتی استفاده شده می‌تواند سال‌ها طول بکشد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه

مردم آمریکا برای گذران زندگی به‌قرض گرفتن افتادند/ رکورد بدهی۱۶تریلیون دلاری خانوارهای آمریکایی

در حالی که تورم و بیکاری در آمریکا رو به افزایش دارد، مردم برای تامین نیازهای روزمره خود مجبور شده‌اند بیش از گذشته به استفاده از کارت‌های اعتباری روی بیاورند.

 

به گزارش ایرنا، نشریه اقتصادی فوربس نوشت آمریکایی‌ها در مواجهه با تورم و افزایش قیمت‌ها به کارت‌های اعتباری خود متوسل شده‌اند. جهش تورم و نرخ بالای بهره به اقتصاد خانوارها ضربه زده و آنها را مجبور کرده است بیش از گذشته از کارت‌های اعتباری خود خرج کنند. همچنین کارت‌های اعتباری جدید زیادی صادر شده است که نشان می‌دهد آمریکایی‌های بیشتری مجبور شده‌اند برای گذران زندگی خود به قرض گرفتن روی بیاورند.

 

بر اساس این گزارش استفاده از کارت‌های اعتباری در آمریکا طی یک سال گذشته ۱۳ درصد افزایش یافته که بالاترین میزان رشد استفاده از این کارت‌ها طی ۲۰ سال گذشته یعنی از سال ۲۰۰۲ به این‌سو است.

 

کل بدهی خانوارهای آمریکایی به کارت‌های اعتباری در پایان نیمه نخست سال جاری میلادی ۸۹۰ میلیارد دلار برآورد شده است. تنها در سه‌ماهه دوم امسال ۴۶ میلیارد دلار به بدهی آمریکایی‌ها در قالب کارت‌های اعتباری افزوده شده است. این رقم از سال ۱۹۹۹ به این طرف سابقه نداشته است.

 

افزایش کم سابقه استفاده از کارت‌های اعتباری باعث نگرانی مقامات فدرال رزرو نسبت به رشد بیشتر تورم شده است. کارشناسان فدرال رزرو نیویورک با اشاره به این موضوع گفتند: آمریکایی‌ها بیشتر و بیشتر قرض می‌گیرند و افزایش قیمت‌ها یکی از اثرات این کار است.

 

رهن خانه‌ها، بدهی خرید خودرو، کارت‌های خرده‌فروشی و دیگر وام‌هایی که در اختیار مصرف‌کنندگان آمریکایی قرار می‌گیرد نیز در سه‌ماهه دوم ۲۰۲۲ افزایش نسبتاً قابل توجهی داشته است.

 

کل بدهی خانوارهای آمریکایی در سه‌ماهه دوم ۲۰۲۲ با رشد ۲ درصدی مواجه شده و به ۱۶.۱۵ تریلیون دلار رسیده است. این رقم ۲ تریلیون دلار از پایان سال ۲۰۱۹ یعنی زمانی که کرونا شروع شد بیشتر است. به عبارت دیگر بدهی خانوارهای آمریکا طی ۲.۵ سال ۱۴ درصد افزایش یافته است.

 

جول اسکالی مدیر مرکز داده‌های کلان فدرال رزرو نیویورک گفت: در سه‌ماهه دوم امسال شاهد افزایش قابل‌توجه بدهی‌های رهنی، خودرو، و کارت‌های اعتباری بوده‌ایم که بخشی از این افزایش ناشی از رشد قیمت‌ها بوده است. هم‌اکنون شاهد ناتوانی برخی افراد کم‌ درآمد در پرداخت بدهی‌های خود هستیم.

 

این نشریه در پایان نوشت: با توجه به تورم ۹.۱ درصدی و افزایش شدید نرخ بهره، جای تعجب ندارد که آمریکایی‌ها به استفاده از کارت‌های اعتباری هجوم آورده‌اند.  هفته گذشته نرخ تورم در آمریکا باهدف کنترل تورم ۰.۷۵ درصد افزایش یافت و این یعنی کسانی که از کارت اعتباری استفاده می‌کنند باید نرخ بهره بیشتری بپردازند.

دبیر کل سازمان ملل متحد «طمع لجام‌گسیخته» غول‌های نفتی را به باد انتقاد گرفت

دبیر کل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه از آنچه وی آن ار «حرص و طمع مضحک و لجام گسیخته» شرکت‌های بزرگ نفت و گاز خواند به شدت انتقاد کرد.

ادامه

اقتصادی, اوکراین, تحلیل, ترکیه, جهان, حقوق بشر, روسیه, سازمان ملل, فقر

قول‌های جذاب چین به آفریقا؛ ۱ میلیارد دوز واکسن کرونا و ۱۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در زیرساخت‌ها

رئیس جمهوری چین از سرمایه گذاری چند میلیارد دلاری این کشور در آفریقا و همچنین ارسال صدها میلیون دوز واکسن کرونا به قاره سیاه خبر داد.

ادامه

افریقا, اقتصادی, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

اقتصاد انگلیس وارد رکود می‌شود/ تورم به ۱۳.۳ درصد در ماه اکتبر می‌رسد

به گزارش گاردین، اندرو بیلی، رئیس بانک مرکزی انگلیس در نشستی خبری اعلام کرد اقتصاد انگلیس در شرایط بدتر از پیش بینی‌ها قرار گرفته است و تا پایان امسال کشور وارد رکود اقتصادی می‌شود و دست کم تا ۱۵ ماه ادامه خواهد داشت.

ادامه

اقتصادی, انگلستان, جهان, خبر, غرب اروپا

هدف‌های مشترک جنبش چپ ایران: آزادی، عدالت اجتماعی، صلح، حاکمیت ملی

امروزه مشکلاتی بسیار جدّی در ایران وجود دارد که همهٔ عرصه‌های زندگی مردم و به‌ویژه معیشت اکثریت مردم یعنی زحمتکشان و تهی‌دستان را به تباهی کشانده است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, امریکا, اوکراین, ایران, تحریم, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سرمایه‌داری, سیاسی, عدالت اجتماعی, مارکسیسم-لنینیسم, مقاله, نئولیبرالیسم