خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بیسابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
مجمع آسیایی بوآئو؛ نویدبخش فرصتهای چین برای اقتصاد جهان
مجمع آسیایی بوآئو؛ نخستین نشست بزرگ در مقیاس بینالمللی است که امسال به صورت حضوری برگزار میشود. بیش از ۲۶۰۰ مهمان از ۶۰ کشور و منطقه در این نشست شرکت کردهاند.
به گزارش رادیو بینالمللی چین: «بوآئو» یک شهر کوچک در جنوب چین است و به دلیل برگزاری تاثیرگذارترین مجمع اقتصادی در آسیا مشهور شده است. امسال نشست سالانه این مجمع از روز ۱۸ آوریل (۲۹ فروردین) آغاز شده است. این نخستین نشست بزرگ در مقیاس بینالمللی است که امسال به صورت حضوری برگزار میشود. بیش از ۲۶۰۰ مهمان از ۶۰ کشور و منطقه در این نشست شرکت کردهاند. بنابراین اهمیت آن ناگفته آشکار است.
چرا جهان علاقه دارد بیشتر و بیشتر به رویداد این شهر کوچک چین توجه کند؟
در ابتدا باید گفت اعتماد پیدا کردن مهم است. در حال حاضر، به دلیل تدابیر پیشگیرانه و کنترلیِ قدرتمند و احیای اقتصادی موثر، بیشتر کشورهای آسیایی به تدریج در حال رهایی از تاثیرات اقتصادی منفی اپیدمی کرونا هستند. در روز اول نشست سالانه مجمع آسیایی بوآئو، سازماندهندگان گزارشی محوری با عنوان «چشم اندازهای اقتصادی آسیا و روند ادغام» را منتشر کردند که پیش بینی می کند اقتصاد آسیا در سال ۲۰۲۱ رشد مرتبط با احیای اقتصادی خواهد داشت و نرخ رشد اقتصادی به بیش از ۶.۵ درصد می رسد.
در حقیقت، برگزاری نشست سالانه مجمع آسیایی بوآئو به صورت حضوری، نشان دهنده توانایی قاره آسیا در شکست اپیدمی کرونا و بازیابی اقتصاد برای جهان است. خبرگزاری «رویترز» پیشبینی کرده که قاره آسیا تا نیمه دهه ۲۰۳۰، بیش از نیمی از فعالیتهای اقتصادی جهان را از آن خود کند.
همزمان، جهان همچنین به دنبال فرصتهایی برای همکاری است. آسیا یکی از پویاترین و پرظرفیتترین مناطق در جهان امروز است. این قاره به شکلی روز افزون در حال تبدیل شدن به یک مبتکر فناوری و یک بازار و مصرف کننده پویای نامحدود در سیستم اقتصاد جهانی است.
طی ۲۰ سال گذشته اگر کمک چین نمیبود جایگاه آسیا در عرصه اقتصاد بینالمللی نمیتوانست بهبود یابد. طی چند دهه گذشته، اقتصاد چین سریعا توسعه یافته به یک نیروی محرکه قدرتمند برای توسعه آسیا تبدیل شده است. در دوره پساکرونا، چین همچنان کانون بازیابی اقتصادی قاره آسیا به شمار میرود. «بانک جهانی» پیشبینی میکند که رشد اقتصادی شرق آسیا و منطقه اقیانوسیه در سال جاری میلادی به ۷.۴ درصد برسد و اگر چین را لحاظ نکنیم، این رشد اقتصادی کاهش خواهد داشت و به ۴.۴ درصد میرسد.
به طور همزمان، چین از روند جهانی شدن در پروسه توسعه خود استقبال میکند و بر توسعه گشایش اقتصادی و تداوم ارتقای ادغام اقتصادی منطقهای تاکید میکند زیرا این امر انرژی قابل توجهی به توسعه هماهنگ شده اقتصادهای منطقهای تزریق میکند.
خط آهن «چین-لائوس»، خط آهن «یاوان»، پارک فناوری «چین-بلاروس» و موارد دیگر اینها همه پروژه های همکاری مرتبط با پیشنهاد «کمربند و جاده» هستند که به تدریج در بسیاری از کشورهای آسیایی آغاز شده و برای مردم آن مناطق سود داشته است. چین از مذاکرات تصویب «توافقنامه مشارکت اقتصادی جامع منطقه ای» (RCEP) حمایت کرده و پیشگام روند تصویب آن در داخل چین بوده؛ چرا که این امر روابط تجاری مشارکت منطقهBای را به شکل موثری تعمیق خواهد کرد فرصتBهای برد-برد بیشتری به وجود میآورد.
سه سال قبل چین در نشست سالانه مجمع آسیایی بوآئو، پرچمدار تداوم توسعه و گشایش اقتصادی و ایجاد آیندهای بهتر برای قاره آسیا و جهان شد. امروز، سه سال از آن نشست گذشته و جهان به دنبال خردورزیها و فرصت سازیهای جدید چین برای کمک به توسعه آسیا و جهان از طریق این فرصت مهم است.
حفظ منافع ملّی ایران در زمینهٔ تحوّلهای منطقهیی
در حالی که دولت جدید آمریکا- دولت جو بایدن- سرگرم تنظیم و اجرای گامبهگام سیاستهای منطقهییاش در خاورمیانه است، دولت چین به اتّکای توسعهٔ سریع و قدرت عظیم اقتصادیاش، بهتدریج در برابر مداخلهگریها و سلطهجوییهای بیپردهٔ دولتهای غربی در آمریکا و اروپا آشکارا موضعگیری میکند و از سوی دیگر، تلاش دارد نقش فعّالتری در سیاست ... حفظ منافع ملّی ایران در زمینهٔ تحوّلهای منطقهیی
شی جینپینگ: پکن هرگز به دنبال سلطه و باندبازی نخواهد بود
«شی جینپینگ» رییسجمهوری چین با انتقاد ضمنی از آمریکا تاکید کرد که کشورش هر قدر هم توسعه یابد، هرگز به دنبال سلطه، باندبازی و مسابقه تسلیحاتی نخواهد بود.
حزب کمونیست کوبا خود را برای کنگرهٔ هشتم مهیا میسازد
همانطور که در دیماه گذشته اعلام شد، کنگره هشتم حزب کمونیست کوبا از تاریخ ۲۷ تا ۳۰ فروردینماه ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد. در این کنگره موضوعهای عمده و سرنوشتساز در عرصههای سیاسی، اقتصادی، و اجتماعی کشور بررسی خواهند شد.
آتش سوزیهای عمدی مایحتاج عمومی مردم سوریه توسط امریکا با هدف فشار بر دمشق
سوریه، ارتش آمریکا و ستیزه جویان مورد حمایت آن را به آتش سوزیهای عمدی با هدف کمبود مایحتاج عمومی مردم به منظور فشار بر دمشق متهم کرده است.