اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه توانایی سازمان ملل متحد در از بین بردن موانع برای پایان دادن به محاصره آمریکا علیه کوبا و جنگ اسرائیل علیه غزه را زیر سوال برد و گفت این نهاد «چیزی بیش از ابزار امپریالیست‌ها نبوده است» و «هیچ فایده‌ای ندارد». به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دنیل اورتگا رئیس‌جمهوری ... اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, امپریالیسم, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی, نیکاراگوئه

ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

وزیران خارجه چین و بولیوی در دیداری مشترک در پکن، بر تمایل دو کشور مبنی بر ارتقای همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دپارتمان آمریکای لاتین و کارائیب وزارت امور خارجه چین در پیامی از طریق حساب کاربری خود در شبکه مجازی ایکس اعلام کرد: وانگ یی وزیر ... ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, بولیوی, پرو, چین, روسیه, شرق آسیا

رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

رئیس‌جمهور شیلی جنگ جاری اسرائیل در نوار غزه را «وحشیانه» توصیف کرد. به گزارش ایسنا، «گابریل بوریچ» رئیس‌جمهور شیلی در شبکه‌های اجتماعی عکسی از «صابرین» دختر فلسطینی را پس از دست‌ دادن مادر، پدر و خواهر ۴ ساله‌اش در بمباران اسرائیل منتشر کرد. به نقل از آناتولی، بوریچ گفت: «هرگز نباید وحشیگری را که توسط ... رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شیلی, فلسطین

«باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

جمهوری باربادوس کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه فلسطین الیوم، جمهوری باربادوس (در حاشیه دریای کارائیب) کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد که از اقدام ... «باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, باربادوس, جهان, خبر, سازمان ملل, فلسطین

عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

روسای جمهوری کلمبیا و برزیل در بیانیه‌ای مشترک از عزم بوگوتا برای پیوستن به ائتلاف اقتصادهای نوظهور جهان معروف به گروه «بریکس» در کوتاه‌ترین زمان ممکن و حمایت برزیل از این روند خبر دادند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، سران دو کشور به دنبال برگزاری نشستی دو جانبه در بوگوتا ... عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکای لاتین, اتیوپی, اقتصادی, امارات, ایران, برزیل, بریکس, بولیوی, جهان, چین, خبر, روسیه, سازمان ملل, عربستان سعودی, کلمبیا, کوبا, مصر, نسل‌کشی, هندوستان, ونزوئلا

مبتلایان فقیر کرونا در اکوادور در خانه یا در خیابان تنها می‌میرند

در شهر گوایاکیل اکوادور بسیاری از افرادی که به ویروس کرونا دچار شده‌اند یا در خیابان یا تنها در خانه بر اثر این بیماری جان می‌بازند.

 

این شهر بندری که بزرگ‌ترین شهر اکوادور بوده و با بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت حتی از پایتخت، کیتو نیز بزرگ‌تر است، تا پیش از این «مروارید اقیانوس آرام» خوانده می‌شد. اما با رسیدن کرونا از چند هفته پیش به این سو بیشتر به شهر وحشت شباهت پیدا کرده است.

 

بر اساس آماری که منابع دانشگاهی منتشر کرده‌اند، در این زمان به طور میانگین از هر ۱۰۰ هزار نفر، ۱.۳۵ نفر بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست می‌دهند. این بالاترین میزان مرگ و میر کرونا در آمریکای جنوبی است و برای مقایسه باید دانست که در شهر پر جمعیت سائو پائولو در برزیل به طور میانگین از هر ۱۰۰ هزار نفر ۰.۹۲ نفر قربانی کرونا می‌شوند.

 

در محله‌های فقیرنشین گوایاکیل که امکانات بهداشتی اندکی دارند، قربانیان کرونا بیش از جاهای دیگر در خطر مرگ قرار گرفته‌اند. این در حالی است که دولت اکوادور مقررات قرنطینه عمومی سختگیرانه‌ای را در کشور اعلام کرده است.

 

در محله‌های فقیر گوایاکیل این روزها بسیار پیش می‌آید که جسد افراد فقیر قربانی کرونا در خیابان دیده شود. جسد این افراد هم غالبا ساعت‌ها، بلکه روزها در خیابان می‌ماند و به دلیل آب و هوای حاره‌ای در این شهر مشکلات بهداشتی و عفونی دیگری نیز به بار می‌آورد.

 

با وجود آن که در سایر کشورها با بالا رفتن آمار جان‌باختگان کرونا فعالیت شرکت‌های خدمات کفن و دفن به طور طبیعی و منطقی بیشتر شده، اما کار این گونه شرکت‌ها در گوایاکیل رونق چندانی نیافته است. در واقع اغلب مأموران این شرکت‌ها از ترس ابتلا به بیماری به جمع‌آوری اجساد افراد تنها مانده در منزل نمی‌روند.

 

لنین مورنو، رئیس جمهوری اکوادور در برابر حجم وسیع انتقاد مردم مجبور شد گروه‌هایی از مأموران پلیس و ارتش را برای جمع‌آوری اجساد در خانه‌ها و خیابان‌ها به بندر گوایاکیل بفرستد. از روز دوشنبه گذشته که مأموران دولتی برای این کار به شهر گسیل شدند تا کنون حدود ۱۵۰ جسد از خانه‌ها جمع‌آوری شده است.

 

خوان کارلوس زبالوس، وزیر بهداشت اکوادور نیز از جانب خود از خانواده‌های قربانیان کرونا در کشورش به دلیل کمبودهای جاری عذرخواهی کرد. با این حال وی هشدار داد که در روزهای آینده وضعیت شیوع کرونا و ابتلا به این ویروس در استان گوایاس به مرکزیت گوایاکیل بدتر خواهد شد.

 

بر اساس آمار رسمی در کشور ۱۷ میلیونی اکوادور تا کنون ۳ هزار و ۱۶۳ نفر به کووید ۱۹ دچار شده و ۱۲۰ نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده‌اند. ۷۰ درصد مبتلایان قطعی کرونا در اکوادور متعلق به استان گوایاس بوده است.

بیانیۀ مشترک حزب‎های کمونیست امریکای جنوبی دربارۀ کووید -۱۹

به مناسبت گسترش کووید- ۱۹ حزب‎های کمونیست امریکای جنوبی امروز (۳۰ مارس ۲۰۲۰) بیانیۀ مشترکی صادر کردند و نقش تعیین‎کنندۀ کارگران بخش بهداشت و سایر بخش‎ها را در مبارزه با همه‎گیری ویروس کرونا برجسته کردند.

ادامه

ارژانتین, امریکای لاتین, بیانیه, جهان, چین, خبر, روسیه, کارگری, کوبا, مکزیک, نئولیبرالیسم, همبستگی, ونزوئلا

بزرگ‌ترین شرکت نفتی روسیه کل دارایی‌های این شرکت در ونزوئلا را به شرکت‌های دولتی روسیه خواهد فروخت

بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده نفت روسیه اعلام کرد که تمام پروژه‌های عملیاتی خود در کشور ونزوئلا را تعطیل خواهد کرد و کل دارایی‌های این شرکت در رابطه با عملیات‌های نفتی ونزوئلا را به شرکت‌های دولتی روسیه خواهد فروخت.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای لاتین, تحریم, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, ونزوئلا