مبارزهٔ پرستاران و کادر درمان بر ضد مزدِ زیرِ «خط فقر» و برای «امنیتِ شغلی»

با تشدید استثمار وحشیانه پرستاران و کادر درمان و سرکوب اعتراض‌های‌شان از سوی رژیم ولایی، مبارزهٔ پرستاران برای اصلاح تعرفه‌های پرستاری، افزایش کارانه و دستمزد، حذف اضافه‌کار اجباری، برقراری فوق‌العادهٔ خاص برای کادر درمان، اجرای صحیح قانون بهره‌وری، و جز این‌ها نیز در ماه‌های اخیر شدت یافته است.

“دبیرکل خانه پرستار” اخیراً از پرونده‌سازی توسط “هیات تخلفات” برخی از دانشگاه‌ها برای پرستارانی که در اعتراضات صنفی شرکت می‌کنند و صدور احکامی مثل ۶ ماه انفصال خدمت خبر داده بود. در مقابله با یک‌چنین احکامی، پرستاران در تجمع اعتراضی‌شان در شیراز، روز ۱۴ اسفندماه۱۴۰۲، شعار می‌دادند: “اعتراض اعتراض، تبدیل میشه به اعتصاب!”. با تشدید مبارزه به‌خصوص در اسفندماه، پرستاران و کادر درمان در مقابل دانشگاه‌های علوم پزشکی، مقابل فرمانداری و استانداری استان‌ها و شهرهایی مانند رفسنجان، بوشهر، یزد، شیراز، و جز این‌ها، تجمع‌هایی اعتراضی برگزار کرده‌اند. روز ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۲، کادر درمان شیراز در چند بیمارستان برای سومین هفته دست از کار کشیدند. کادر درمان بیمارستانی در کهنوج در ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۲، با امضای طوماری به‌دلیل دریافت نکردن مزایای مزدی و معوقات‌شان به دانشگاه پزشکی جیرفت اعتراض کردند. قبل از آن پرستاران بیمارستان‌های دانشگاهی مشهد در اعتراض به اضافه‌کار اجباری و مبلغ ناچیزی که بابت کار بیشتر می‌گیرند طوماری امضا کردند و اعلام کردند: “قرار است به‌همراه جمعی از نیروهای فوریت‌های پزشکی، به دیوان عدالت اداری بروند و در مورد اضافه‌کار اجباری پرستاران، شکایتی ثبت کنند.” روز ۷ اسفندماه تعدادی از پرستاران در شهرهای تهران و شیراز در بیمارستان‌های محل خدمت خود به پرداخت نشدن تعرفه‌های مصوب در قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری تجمعی اعتراضی برگزار کردند. مهم‌ترین اعتراض این پرستاران بابت رقم ناچیز وجه غذا، قطع سرویس رفت و آمد برای پرستاران شیفت شب، کسری کارانه، و حجم بالای اضافه‌کار اجباری و پرداخت‌های ناچیز بابت اضافه‌کاری‌ها بود. بیمارستان‌های دولتی برای هرساعت اضافه‌کار بین ۱۶ تا ۲۰ هزار تومان پرداخت می‌کنند و گاهی ۵ تا ۶ ماه طول می‌کشد تا همین رقم را پرداخت کنند.

در حال حاضر بیمارستان‌های کشور به استخدام حداقل ۱۰۰ هزار پرستار جدید نیاز دارند. محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار، گفته است: “طبق استانداردهای حداقلی، به‌ازای هر هزار نفر، حداقل باید ۳ پرستار وجود داشته باشد که الان ۲ نفر است و ما هنوز به کف استاندارد هم نرسیده‌ایم.” به‌رغم وجود بازنشستگی‌ها و مهاجرت و ترک کار تعدادی از پرستاران طی دو سال اخیر، شریفی مقدم از گذشتن دو سال از آخرین استخدام وزارت بهداشت خبر داده بود. در یک‌چنین شرایطی روز ۱۴ اسفندماه ۱۴۰۲ روزنامه اعتماد از دست از کار کشیدن پرستاران یکی از بیمارستان‌های تهران از ساعت ۸ تا ۱۰ صبح گزارش داد. این پرستاران “پاسخگویی مسئولان بیمارستان نسبت به اضافه‌کار اجباری و همچنین خُلف وعده دولت بابت پرداخت کارانه متناسب و وظایف موضوع قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری” را خواستار بودند. اعتبار برای پرداخت تعرفه پرستاری تأمین نمی‌شود و برای اسفندماه ۱۴۰۱ و فروردین‌ماه ۱۴۰۲ اعتبار از منابع دانشگاه علوم پزشکی تأمین شده بود. در دو سال اخیر هیچ پرستاری به‌صورت رسمی استخدام نشده است، و علاوه بر تحمیل اضافه‌کار اجباری به پرستاران، بیمارستان‌ها برای جبران کمبود نیروی پرستاری به جذب پرستاران شرکتی و قراردادی متوسل شده‌اند.

در حالی‌که خط فقر ۳۵ میلیون تومان در ماه است یا تحمیل آزادسازی مزد برای سومین سال و افزایش فقط ۳۵ درصدی مزد، رژیم ولایی به فقر و فلاکت کشاندن زحمتکشان اصرار دارد. مبارزه و اتحاد و تدارک در جهت شکل‌گیری جنبش اعتصابی کارگران در تمام بخش‌های تولید و خدمات تنها راه رهایی از این رژیم فاسد ولایی‌ست.

به نقل از ضمیمۀ کارگری «نامۀ مردم»، شمارۀ ۸۳، ۶ فروردین ۱۴۰۳

تجمع پرستاران لرستان مقابل استانداری

شنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ خرم آباد تجمع پرستاران و کارکنان درمانی ، در اعتراض به پرداخت نشدن عادلانه تعرفه، کارانه و اضافه کار. تاکید بر اجرای صحیح قانون تعرفه گذاری پیگیری مطالبات معوقه پرستاری

ادامه

ایران, پرستاری, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگری, مبارزه طبقاتی, مغیشت

چگونه خصوصی‌سازی بخش بهداشت و درمان فاجعه آفریده‌است!

با رشد نرخ تورم و گرانی کالاها و خدمات عمومی، موضوع افزایش سرسام‌آور قیمت دارو و درمان به‌بحث دربارهٔ فاجعه ناشی از خصوصی‌سازی بخش سلامت دامن ‌زده ‌است. اینک با اجرای جراحی اقتصادی، درمان و بهداشت بیش از گذشته چه در کلان شهرها و پایتخت و چه در مناطق محروم از دسترس مردم خصوصاً زحمتکشان ... چگونه خصوصی‌سازی بخش بهداشت و درمان فاجعه آفریده‌است!

ادامه

بازنشستگان, پرستاری, خصوصی‌سازی, درمان, سرمایه‌داری, فقر, کارگری, کودکان, گرسنگی, مقاله

چرخه‌ی معیوب نظام درمانی؛ اضافه کار اجباری با ساعتی ۱۶ هزار تومان!

دبیرکل خانه پرستار گفت: بیمارستان‌ها کمبود نیروی پرستار را با نیروهای قراردادی وشرکتی جبران می‌کنند. مشخص است کمتر کسی حاضر است با حداقل حقوق، کارِ سختِ پرستاری را انجام دهد و در محیطِ بیمارستان ساعت‌ها سر کند. به گزارش خبرنگار ایلنا، اضافه کارِ اجباری با ساعتی ۱۶ تا ۲۰ هزار تومان؛ یکی از دلایلِ اعتراضِ ... چرخه‌ی معیوب نظام درمانی؛ اضافه کار اجباری با ساعتی ۱۶ هزار تومان!

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, پرستاری, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, گزارش

تأملی بر مشخصه‌های جنبش اعتصابی زحمتکشان در مرحلهٔ کنونی

گسترش اعتراض‌ها و اعتصاب‌ها در مرکز‌های صنعتی و خدماتی را از ویژگی‌های صحنهٔ سیاسی کشور در چندماه اخیر می‌توان دانست. جنبش اعتراضی طبقه کارگر و زحمتکشان با طرح خواست‌های مشخص مانند افزایش و ترمیم دستمزد، توقف خصوصی‌سازی، اجرای طرح مترقی طبقه‌بندی و رتبه‌بندی، حق تشکل‌یابی مستقل، احیا و ایجاد سندیکاهای کارگری و نظایر آن‌ها در ... تأملی بر مشخصه‌های جنبش اعتصابی زحمتکشان در مرحلهٔ کنونی

ادامه

اختلاف طبقاتی, استبداد, امپریالیسم, بازنشستگان, پرستاری, خصوصی‌سازی, عدالت اجتماعی, کارگری, مقاله

فراخوان اتحادیه‌های کارگری پرتغال برای اعتراض به‌ عدم افزایش مزد

ده‌ها هزار نفر از کارگران بخش خصوصی و دولتی از جمله پرستاران پرتغال در اعتراضات سراسری روز چهارشنبه شرکت خواهند کرد. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از خبرگزاری گرادا، اتحادیه کارگری کنفدراسیون عمومی کارگران پرتغال (CGTP) خواستار اعتصابات و اعتراضات سراسری در تمامی بخش‌های مختلف این کشور در ۲۸ ژوئن (چهارشنبه) برای افزایش دستمزدها ... فراخوان اتحادیه‌های کارگری پرتغال برای اعتراض به‌ عدم افزایش مزد

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, پرستاری, جنوب اروپا, جهان, عدالت اجتماعی, کارگری