روزنامه لبنانی: سخنان ترامپ اعتراف به موازنه قدرت جدیدی است که شانگهای در جهان ایجاد کرده است

روزنامه لبنانی «البناء» سخنان اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا درباره روسیه و چین را اعتراف به قدرت اجلاس اخیر سازمان همکاری شانگهای در چین دانست. به گزارش ایرنا، روزنامه البناء روز شنبه در گزارشی درباره اجلاس اخیر شانگهای در شهر تیانجین چین و دستاوردهای آن نوشت: بسیاری از کارشناسان امور بین الملل و مسائل ... روزنامه لبنانی: سخنان ترامپ اعتراف به موازنه قدرت جدیدی است که شانگهای در جهان ایجاد کرده است

ادامه

آمریکا, اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, سیاسی, شانگ‌های, شرق آسیا, هندوستان

دعوت قانونگذاران آمریکایی از همتایان روس برای سفر به واشنگتن

عضو جمهوری‌خواه کنگره آمریکا گفت قانونگذران مایلند میزبان اعضای پارلمان روسیه در واشنگتن باشند. به گزارش ایسنا، «آنا لونا» قانونگذار جمهوری‌خواه آمریکایی گفت: «ما به دنبال میزبانی از قانونگذاران روسی در واشنگتن دی.سی هستیم. آمریکا می‌تواند شریک و متحد تجاری بسیار بهتری برای روسیه نسبت به چین باشد و ما مشتاقیم که این رویه را ... دعوت قانونگذاران آمریکایی از همتایان روس برای سفر به واشنگتن

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق اروپا

هشدار مسکو به ژاپن درباره همکاری با ناتو علیه روسیه و چین

دستیار رئیس‌جمهور روسیه با ابراز نگرانی از احتمال استفاده ناتو از ناوگان خود در نبرد، گفت: امیدوار است ژاپن از پیگیری سیاست نظامی‌گری در قبال روسیه و چین دست بردارد. به گزارش ایسنا، «نیکولای پاتروشف» دستیار «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه روز سه‌شنبه گفت که ناتو قصد دارد از ناوگان ژاپن برای انجام عملیات جنگی در ... هشدار مسکو به ژاپن درباره همکاری با ناتو علیه روسیه و چین

ادامه

آسیا, اروپا, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, ژاپن, شرق آسیا, شرق اروپا, صلح, غرب, ناتو

روایت سی‌ان‌ان از اجلاس سران شانگهای؛ شی و پوتین، شانه به شانه در کنار هم

شبکه خبری سی‌ان‌ان آمریکا در گزارشی درباره نشست سران سازمان همکاری شانگهای در تیانجین چین نوشت: این اجلاس تاکیدی دیگر برای نزدیکی بیشتر چین و روسیه بود و رهبران آنها شانه به شانه هم در آن حضور یافتند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی درباره نشست رسمی سران سازمان همکاری شانگهای ... روایت سی‌ان‌ان از اجلاس سران شانگهای؛ شی و پوتین، شانه به شانه در کنار هم

ادامه

آسیا, آمریکا, اقتصادی, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, شانگ‌های, شرق آسیا, غرب, کره شمالی, گزارش

رویترز: ناوگان شهپادی آمریکا برای مقابله با چین، معیوب از کار درآمد

خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی اعلام کرد: ناوگان شهپادی آمریکا برای مقابله با چین، حین انجام آزمایش ها با مشکلات عملکردی مواجه شد. به گزارش خبرگزاری مهر، خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی اعلام کرد: ماه گذشته در جریان انجام یک آزمایش از سوی نیروی دریایی آمریکا در سواحل کالیفرنیا که برای نمایش برترین قایق‌های بدون ... رویترز: ناوگان شهپادی آمریکا برای مقابله با چین، معیوب از کار درآمد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اوکراین, تایوان, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, دانش

مبادله غیر منتظره حدود ۳۰۰ زندانی جنگی میان روسیه و اوکراین

روسیه و اوکراین در یک مبادله غیرمنتظره زندانیان جنگی و اسیران، نزدیک به ۳۰۰ تن را آزاد کردند که بیشترین تعداد از آغاز این جنگ هفت ماهه بود.

 

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ این مبادله چهارشنبه شب هم‌زمان با فراخوان ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برای احضار نیروهای ذخیره ارتش که نشانگر اوج گیری احتمالی دوباره درگیری است که از ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) آغاز شده، غیرمنتظره بود.

 

آزادشدگان شامل یک گروه ۱۰ نفری از بیگانگان دستگیر شده و همچنین فرماندهان بلندپایه عملیات دراز مدت نیروهای اوکراین برای دفاع از شهر بندری ماریوپل اوکراین در اوایل سال جاری (۲۰۲۲) هستند. بیگانگان آزاد شده شامل ۲ بریتانیایی و یک مغربی است که در پی به اسارت گرفته شدن در کنار نیروهای ارتش اوکراین، به اعدام محکوم شده بودند. سه انگلیسی دیگر، ۲ شهروند آمریکا و یک شهروند کرواسی و سوئد نیز در میان این گروه دیده می‌شوند.

 

نیروهای جدایی خواه مورد حمایت روسیه نیز ماه گذشته (اوت) گفته بودند که قصد محاکمه فرماندهان نیروهای مدافع ماریوپل را دارند.

 

توافق این مبادله با میانجی گری ترکیه و عربستان سعودی، شامل رهایی ۲۱۵ شهروند اوکراین بود که بیشتر پس از سقوط ماریوپل اسیر شده بودند. کی‌یف نیز در مقابل ۵۵ شهروند روسیه و اوکراینی هوادار مسکو و همچنین ویکتور مدودچوک رهبر یک حزب ممنوعه پیرو روسیه را که به خیانت به اوکراین متهم شده بود، آزاد کرد.

 

زلنسکی در یک سخنرانی ویدیویی، این مبادله را که مدت‌ها پیش برای آن تلاش شده، پیروزی برای کشورش و همه جامعه اوکراین خواند و با سپاسگزاری از رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه برای کمک به آزادی فرماندهان ارشد نیروهای اوکراینی مدافع ماریوپل، افزود که پنج فرمانده ارشد اوکراینی که کی‌یف مدت‌ها برای آزادی آنان مبارزه دشواری کرده، تا پایان جنگ در ترکیه اقامت خواهند کرد.

 

نیروهای جدایی خواه مورد حمایت روسیه در اوکراین روز چهارشنبه ۲ نظامی پیشین آمریکا را که در نبرد به همراه نیروهای اوکراین با ارتش روسیه ناپدید شده بودند، به همراه ۱۰ زندانی دیگر شامل پنج شهروند انگلستان آزاد کردند.

 

آزادی ۱۰ زندانی خارجی از اسارت نیروهای جدایی خواه اوکراین

 

به گزارش ایرنا از خبرگزاری اسوشتدپرس، این افراد به عنوان بخشی از برنامه مبادله زندانیان با میانجی‌گری عربستان سعودی، آزاد شده‌اند.

 

الکس دروئه که ۴۰ ساله و اندی هوینه ۲۷ ساله در ۹ ژوئن (۱۹ خرداد ماه) در منطقه خارکیف در شمال شرق اوکراین و نزدیک مرز روسیه ناپدید شده بودند، با ابتکار و هزینه شخصی از آلاباما به اوکراین رفته بودند.

 

خانوادهای این ۲ نفر که رهایی آنان را تائید کرده‌اند، به سلامت در اختیار سفارتخانه آمریکا در عربستان سعودی هستند و به کشورشان بازگردانده خواهند شد.

 

سفارتخانه عربستان اعلام کرد که به آزادی ۱۰ زندانی شهروند مغرب، ایالات متحده، بریتانیا، سوئد و کرواسی کمک کرده است.

 

انگلیس رهایی پنج شهروند خود را تائید کرد. یک نماینده مجلس این کشور گفته که آیدن اسلین ۲۸ ساله که پس از اسارت در شرق اوکراین به اعدام محکوم شده بود، در میان این گروه قرار دارد.

 

شبکه تلویزیونی دولتی روسیه پیش از این گفته بود که دروئه که و هوینه در اسارت نیروهای جدایی خواه مورد حمایت مسکو در منطقه دونباس در شرق اوکراین قرار دارند.

 

واشنگتن استقلال و حق حاکمیت جمهوری مردمی دونتسک را به رسمیت نشناخته و با آن روابط دیپلماتیک ندارد.

 

محمد بن سلمان ولیعهد سعودی که روابط نزدیک با پوتین دارد، برای آزادی ۱۰ شهروند بیگانه میانجی‌گری کرده است.

چین: از گفت‌وگو برای حل بحران اوکراین حمایت می‌کنیم

وزیر خارجه چین ضمن تاکید بر همکاری با روسیه برای افزایش عدالت در نظام بین‌الملل، بر گفت‌وگو برای حل بحران اوکراین تاکید کرد.

ادامه

امریکا, اوکراین, بریکس, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, سازمان ملل, شانگ‌های, شرق آسیا, شرق اروپا

روسیه: غرب در منزوی کردن مسکو شکست خورد/ نیوزویک: هشتاد و هفت درصد جهانیان از آمریکا پیروی نکردند

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی از شکست تلاش‌های کشور‌های غربی برای منزوی ساختن مسکو خبر داد.

ادامه

اروپا, اسیا, اقتصادی, امریکا, اوکراین, تحریم, تحلیل, جهان, روسیه, شرق اروپا, غرب

لاوروف: آمریکا و متحدانش اوکراین را برای تحقق اهداف خود قربانی می‌کنند

وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه آمریکا و متحدانش با ارسال تسلیحات به اوکراین در مسیر حل و فصل بحران این کشور مانع تراشی می کنند،گفت که آنها اوکراین را در راستای تحقق اهداف خود قربانی می‌کنند.

ادامه

اروپا, امریکا, انگلستان, اوکراین, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, روسیه, ژئوپلیتیک, شرق اروپا