لاوروف: آمریکا رقبایش را با تحریم و ترور کنار می‌زند

وزیر خارجه روسیه امروز سه‌شنبه، در کنفرانس مطبوعاتی خود به دیپلماسی روسیه در سال ۲۰۲۴ پرداخت و مسیر آن را برای سال ۲۰۲۵ ترسیم کرد. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه امروز در کنفرانس مطبوعاتی خود که جمع‌بندی ۲۰۲۴ محسوب می‌شود، عنوان کرد: «حامیان منشور سازمان ملل متحد در حال حاضر با ... لاوروف: آمریکا رقبایش را با تحریم و ترور کنار می‌زند

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اقتصادی, اورآسیا, اوکراین, ایران, تحریم, تروریسم, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, دموکراسی, روسیه, ٰژئوپلیتیک, سازمان ملل, سوریه, شرق اروپا, صربستان, صلح, غرب, کره شمالی, کنفرانس مطبوعاتی, گرینلند, مشارکت راهبردی, ناتو

کانادا، آمریکا را به قطع عرضه برق و انرژی تهدید کرد

کانادا ممکن است در صورت اعمال تعرفه‌ها، عرضه انرژی به ایالات متحده را قطع کند. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از تاس؛ ملانی ژولی، وزیر امور خارجه کانادا، در مصاحبه با شبکه سی‌تی‌وی گفت: مقامات کانادا در حال بررسی گزینه قطع عرضه برق و انرژی به ایالات متحده هستند. این موضوع پس از آن مطرح ... کانادا، آمریکا را به قطع عرضه برق و انرژی تهدید کرد

ادامه

آمریکا, اقتصادی, تحریم, جهان, خبر, کانادا, مکزیک

تلاش واشنگتن برای اخراج روسیه از صنعت نفت صربستان

ایالات متحده از روسیه می‌خواهد سهم خود را از «صنعت نفت صربستان» خارج کند. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ام اس ان: جیمز اوبراین، هماهنگ‌کننده تحریم‌های ایالات متحده، در رادیو و تلویزیون صربستان اعلام کرد که روسیه باید به طور کامل از سهم خود در صنعت نفت صربستان (شرکت NIS که ۵۶٫۱۵ درصد آن ... تلاش واشنگتن برای اخراج روسیه از صنعت نفت صربستان

ادامه

آمریکا, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, چین, روسیه, ژئوپلیتیک, غرب

اختلافات سیاسی تابع اولویت اقتصادی/ لندن به‌دنبال ترمیم روابط با پکن

«ریچل ریوز» وزیر دارایی انگلیس در شرایطی که برخی از جناح‌های تندرو در داخل تلاش می‌کنند تا چین را به‌عنوان یک تهدید امنیتی و کشور متخاصم معرفی کنند، با هدف تقویت تجارت، سرمایه‌گذاری متقابل و بازسازی روابط اقتصادی به پکن سفر کرده است. به گزارش روز شنبه ایرنا، ریوز در آستانه این سفر اعلام کرد ... اختلافات سیاسی تابع اولویت اقتصادی/ لندن به‌دنبال ترمیم روابط با پکن

ادامه

اقتصادی, انگلیس, جهان, چین, ٰژئوپلیتیک, سیاسی, غرب اروپا, گزارش

فرهنگیان؛ مبارزۀ اثرگذار علیه خصوصی‌سازی نظام آموزشی و استبداد حاکم

در سال‌های اخیر فرهنگیان کشورمان یکی از نیروهای فعال در مبارزه علیه رژیم ولایت فقیه بوده‌اند. در حین مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی و همرزمان فرهنگی خود، حامیان پیگیر جنبش دانشجویی، مبارزان طبقه کارگر، جنبش پرستاران، مبارزان جنبش بازنشستگی، مبارزه دانش‌اموزان، و مبارزانی پیگیر علیه حجاب اجباری و قوانین ضد زن و تبعیض جنسیتی و ... فرهنگیان؛ مبارزۀ اثرگذار علیه خصوصی‌سازی نظام آموزشی و استبداد حاکم

ادامه

استبداد, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تحلیل, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فرهنگیان, مبارزه طبقاتی

مالزی در حال مذاکره با چین و کنار زدن دلار

«انور ابراهیم» نخست‌وزیر مالزی ضمن درخواست برای گفت‌و‌گو با چین برای حل مناقشات بر سر دریای چین جنوبی، کنار زدن دلار از تبادلات تجاری دوجانبه شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، نخست وزیر مالزی خواستار گفت‌و‌گو برای حل و فصل مناقشه بر سر دریای چین جنوبی شد و اعلام کرد این مناقشه، «حل نشدنی» نیست.

انور ابراهیم در مصاحبه با روزنامه انگلیسی زبان «چاینا دیلی» چین اعلام کرد برای ادعاهای ارضی در دریای چین جنوبی، هیچ راه حل آسانی وجود ندارد و تا زمانی که گفت‌و‌گو وجود دارد امکان حل مشکل وجود دارد.

نخست وزیر مالزی در شرایطی این سخنان را مطرح کرد که او هفته گذشته به پکن سفر و با مقام‌های چین دیدار کرده بود.

وی به چاینا دیلی گفت: «معتقدم که هیچ راه حل آسانی برای آن مشکل وجود ندارد. همانطور که ما یکدیگر را دوست می‌دانیم و به گفت‌و‌گو ادامه می‌دهیم، این مشکل حل نشدنی نیست».

ابراهیم ضمن ابراز خرسندی از موافقت رهبران چین برای انجام گفت‌و‌گو درباره مناقشه در دریای چین جنوبی گفت: «من می‌گویم مواردی که ما (مالزی و چین) بر سر آن توافق کردیم ۹۵ درصد است و پنج (درصد) که اختلاف داریم و این نباید مشکلی ایجاد کند».

مالزی، برونئی، کامبوج، اندونزی، فیلیپین، سنگاپور، تایلند و ویتنام در دریای چین جنوبی بر سر تملک برخی مناطق و کشتیرانی در آن با چین اختلافاتی دارند و آمریکا در مخالفت با مواضع چین از مواضع آن کشورها حمایت کرده است.

انور ابراهیم نخست‌وزیر مالزی در جریان سخنرانی روز سه شنبه (دیروز) در پارلمان این کشور درباره سلطه دلار و سرمایه گذاری آمریکا در مالزی صحبت کرد.

او به قانونگذاران مالزیایی گفت: «هیچ دلیلی وجود ندارد که کشوری مانند مالزی همچنان به دلار آمریکا برای جذب سرمایه گذاری در این کشور وابسته باشد».

نخست وزیر مالزی افزود، باید میان مالزی و دیگر کشورها برای استفاده از ارزهای ملی مذاکراتی صورت گیرد

به گفته او، بانک مرکزی مالزی در جریان سفر اخیر او به چین او با مقامات پکن پیشنهادی را درباره استفاده از ارز ملی دو کشور در امور تجاری ارائه کرده است.

نخست‌وزیر مالزی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا دولت مالزی به اکثریت کشورهایی که دیگر نمی‌خواهند از دلار آمریکا در معاملات تجاری استفاده کنند، می پیوندد یا خیر اینطور جواب داد: «موضوع مهم‌تر در مورد “صندوق پول آسیا” و مرحله ابتدایی آن است که من در مقام وزیر دارایی پیشنهادش را داده بودم که در آسیا با استقبال خوبی مواجه نشد زیرا در آن زمان دلار آمریکا بسیار قوی بود».

وی در پارلمان مالزی افزود: «اما اکنون با قدرت اقتصادی چین، ژاپن و (دیگر کشورها) فکر می‌کنم این پیشنهاد حداقل در مورد صندوق پول آسیا باید مورد مذاکره قرار گیرد و بتوان از رینگیت (واحد پولی مالزی) بر این اساس استفاده کرد».

اظهارات نخست وزیر مالزی در حالی مطرح شد که هفته گذشته توافق چین و برزیل برای حذف دلار از مبادلات تجاری این دو کشور خبرساز شد.

۲۹ مارس (نهم فروردین ماه) بود که بانک‌های مرکزی برزیل و چین توافق کردند تا یک مرکز کلرینگ برای معامله به یوان ایجاد کنند. چین از سال ۲۰۰۹ تاکنون بزرگترین شریک تجاری برزیل محسوب می‌شود.

«پدرو کاستا جونیور» استاد دانشگاه سائوپائولوی برزیل می‌گوید روی آوردن چین و برزیل به استفاده از ارزهای ملی در معاملات تجاری دوجانبه پیامدهای جدی را در منطقه آمریکایی لاتین خواهد داشت.

وی گفت: این نخستین بار نیست که چین چنین اقدامی را تجربه می کند. این کشور همین حالا با بیست و پنج کشور دیگر به یوآن معامله می کند که در منطقه آمریکای لاتین آرژانتین از جمله این کشورهاست.

رویترز؛ تلاش بن سلمان برای ایجاد تعادل در منطقه، بدون کمک آمریکا

ولیعهد ‌عربستان سعودی تلاش دارد تا تعادل روابط خارجی کشورش در خاورمیانه را دوباره تنظیم کند به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، «محمد بن سلمان»، ولیعهد ‌عربستان سعودی تلاش دارد تا تعادل روابط خارجی کشورش در خاورمیانه را دوباره تنظیم کند. وی در این زمینه تلاش دارد با دشمنان قدیمی وارد همکاری شده و ... رویترز؛ تلاش بن سلمان برای ایجاد تعادل در منطقه، بدون کمک آمریکا

ادامه

آمریکا, اسراییل, اقتصادی, ایران, جهان, خاورمیانه, سوریه, عربستان سعودی, گزارش

چرا کشورهای عربی به سازمان «شانگ‌های» روی آورده‌اند؟

کشورهای عرب حوزه خلیج فارس با تغییر سیاست خارجی خود بویژه نگاه به شرق به عضویت در سازمان بین‌المللی نظیر «شانگهای» روی آورده‌اند که کارشناسان بین‌المللی علت آن را در تغییر معادلات جهانی و حرکت جهان به سمت نظام چند قطبی می‌دانند. به گزارش ایرنا پایگاه خبری «الخلیج آنلاین» امروز چهارشنبه در گزارشی به بررسی ... چرا کشورهای عربی به سازمان «شانگ‌های» روی آورده‌اند؟

ادامه

آسیا, آفریقا, آمریکا, اقتصادی, اوکراین, بریکس, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, شانگ‌های, عربستان سعودی, قطر, مقاله

گلوبال تایمز: دلار رو به افول و هیمنه آمریکا در حال فروپاشی است

روزنامه «گلوبال تایمز» افول جایگاه دلار به عنوان یک ارز جهانی را به دلیل فروپاشی هیمنه آمریکا، اجتناب ناپذیر توصیف کرد و نوشت که دلار در حال از دست دادن جایگاه خود است. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روزنامه «گلوبال تایمز»، چین و برزیل به تازگی با کنار گذاشتن دلار آمریکا، برای ... گلوبال تایمز: دلار رو به افول و هیمنه آمریکا در حال فروپاشی است

ادامه

آمریکا, اقتصادی, اوکراین, برزیل, تحریم, جهان, چین, روسیه, ژئوپلیتیک, فرانسه, مقاله

کارشناس فرانسوی: همه برای سرنگونی پادشاه دلار بسیج شده‌اند

رنو ژیرار، تحلیلگر فرانسوی در مقاله ای برای فیگارو نوشت که ایالات متحده خود را در چاهی انداخته است که نتیجه آن پیشروی اجتناب ناپذیر جهان به سمت دلارزدایی است. به گزارش اسپوتنیک، رنو ژیرار، در ادامه نوشت: “آمریکایی‌ها از واحد پولی خود به عنوان ابزار فشار سیاسی بر سایر کشورها استفاده می‌کنند که این ... کارشناس فرانسوی: همه برای سرنگونی پادشاه دلار بسیج شده‌اند

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, بریکس, تحریم, چین, خبر, روسیه, غرب, فرانسه, گزارش