دولت ترینیداد و توباگو کشور فلسطین را به رسمیت شناخت

وزارت خارجه فلسطین از تصمیم ترینیداد و توباگو برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین استقبال کرد. وزارت خارجه فلسطین در بیانیه‌ای ضمن استقبال از تصمیم ترینیداد و توباگو برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین اعلام کرد که این اقدام با قوانین بین‌المللی مطابقت دارد و به تلاش‌های بین‌المللی برای پایان دادن به اشغالگری اسرائیل کمک ... دولت ترینیداد و توباگو کشور فلسطین را به رسمیت شناخت

ادامه

اتحادیه اروپا, اسپانیا, اسراییل, ایرلند, ترینیداد و توباگو, جهان, خبر, صلح, فلسطین

جنگنده‌های آمریکا از پایگاه امارات به قطر منتقل شدند

گزارش‌ها حاکی از انتقال هواپیما‌های نظامی آمریکا از امارات به قطر است. وال استریت ژورنال گزارش داد که ایالات متحده هواپیما‌های نظامی از جمله جت‌های جنگنده و هواپیما‌های بدون سرنشین خود را از امارات متحده عربی به قطر منتقل می‌کند. به گفته مقامات آمریکایی ناشناس، این اقدام نتیجه تصمیم امارات متحده عربی است که به ... جنگنده‌های آمریکا از پایگاه امارات به قطر منتقل شدند

ادامه

آمریکا, امارات, جهان, خاورمیانه, خبر, عراق, قطر, یمن

عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل اولین گام برای حل مناقشه در خاورمیانه است

واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در نشست مجمع عمومی روز چهارشنبه (به وقت محلی) این سازمان گفت: عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل به عنوان یک کشور مستقل از شروط اساسی و اولین گام برای حل و فصل مسالمت‌آمیز مناقشه در خاورمیانه است. به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای خبری آی ... عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل اولین گام برای حل مناقشه در خاورمیانه است

ادامه

آمریکا, الجزایر, انگلیس, جامائیکا, جهان, خاورمیانه, روسیه, سوئیس, فلسطین, گزارش

خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد

تداوم دخالت‌های سفیر آمریکا در بغداد، عراقی‌ها را به ستوه آورده است. به نقل از المعلومه، ادامه دخالت‌های «النا رومانوسکی» سفیر آمریکا در امور امنیتی و مسائل اجتماعی عراق، واکنش محافل عراقی را به همراه داشته است. در این راستا «رفیق الصالحی» نماینده فراکسیون پارلمانی صادقون عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا از کشورش به خاطر ... خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد

ادامه

آمریکا, اروپا, جهان, خاورمیانه, عراق, غرب, گزارش

اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه توانایی سازمان ملل متحد در از بین بردن موانع برای پایان دادن به محاصره آمریکا علیه کوبا و جنگ اسرائیل علیه غزه را زیر سوال برد و گفت این نهاد «چیزی بیش از ابزار امپریالیست‌ها نبوده است» و «هیچ فایده‌ای ندارد». به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دنیل اورتگا رئیس‌جمهوری ... اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, امپریالیسم, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی, نیکاراگوئه

“لبخند شماتت” بن سلمان در دیدار بایدن

یک رسانه عربی در گزارشی به جزئیات سفر بایدن به عربستان و نحوه استقبال از وی پرداخت و نوشت که سوال یکی از خبرنگاران از رئیس جمهور آمریکا باعث “لبخند شماتت” ولیعهد و دیگر مسئولان سعودی شد.

 

به گزارش ایسنا، روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم در گزارشی بخش های جالب توجهی از رسیدن جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به عربستان و دیدار با ملک سلمان، پادشاه سعودی و محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور را رصد کرد که به شرح ذیل است:

 

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا از تل آویو و فرودگاه بن گوریون به شهر جده رسید و این اولین پرواز مستقیم تل آویو به جده بعد از گشایش حریم هوایی عربستان به روی هواپیماهای اسرائیلی به شمار می رود و رئیس جمهور آمریکا به عنوان اولین رئیس جمهوری که این کار را کرد به این امر افتخار می‌کند.

 

بایدن برای اولین بار به عنوان رئیس جمهور آمریکا به عربستان رسید، این سفر درحالی انجام شد که سطح روابط دو کشور به دلیل پرونده حقوق بشر در عربستان و جنایت ترور جمال خاشقجی کاهش قابل توجهی داشت.

 

بعد از پیشگویی ها و پرسش ها درخصوص شخصیت سعودی که قرار است در فرودگاه ملک عبدالعزیز جده از بایدن استقبال کند و همچنین بعد از انتشار اخباری مبنی بر استقبال بندر بن سلطان از رئیس جمهور آمریکا، سرانجام محمد بن سلمان در فرودگاه حاضر نشد و به استقبال بایدن نیامد و طبق پروتکل های عربستان خالد الفیصل، امیر مکه در فرودگاه حاضر شد. مساله قابل توجه در این استقبال حضور ریما بنت بندر، سفیر ریاض در واشنگتن در کنار خالد الفیصل بود، وی همزمان با سفر بایدن به کشورش مقاله ای در وبگاه پلیتیکو منتشر کرد و گفت که نفت در برابر امنیت دیگر قدیمی شده است و عربستان اکنون نه تنها در انرژی بلکه در زمینه های دیگر نیز پیشگام شده و تحولات گسترده ای داشته است.

 

نحوه استقبال در فرودگاه سریع بوده و با گرمی قابل توجهی همراه نبود و سعودی ها فرش های قرمز رنگ برای رئیس جمهور آمریکا پهن نکردند. بایدن با خودروی مشهور خود (کادیلاک) به سوی قصر السلام حرکت کرد و محمد بن سلمان در قصر منتظر وی بود.

 

این نحوه استقبال باعث شد که به عقب برگردیم و سفر ترامپ به عربستان و استقبال از وی را با سفر بایدن مقایسه کنیم؛ در سفر ترامپ خود شخص ملک سلمان تا درب هواپیما رفت و با دسته گل از رئیس جمهور آمریکا استقبال کرد سپس اسب سواران سعودی با در دست داشتن پرچم های عربستان و آمریکا، ترامپ و هیات آمریکایی را همراهی کردند؛ برخلاف استقبال از بایدن که بسیار کم رنگ بود.

 

در صحنه دیدار بایدن با محمد بن سلمان، ولیعهد جوان سعودی جلوی درب ورودی قصر السلام آمد تا از بایدن استقبال کند، بایدن از ماشینش پیاده شد و بن سلمان به سوی او رفت و تنها در چند ثانیه این دو مرد رو در رو شدند، در این دیدار ما شاهد دست دادن به طور مستقیم نبودیم و “ضربه مشت” بدون گرمای ملموس و لبخند تعارفی جای آن را گرفت و بعد از آن هر دو وارد قصر السلام شدند.

 

بعد از استقبال ولیعهد جو بایدن با سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه سعودی دیدار کرد سپس تصاویر و ویدیوهای غیرمستقیمی از این دیدار منتشر شد، در این ویدیوها و تصاویر پادشاه سعودی و رئیس جمهور آمریکا در مقابل یکدیگر نشسته بودند و هر کدام مترجمی داشتند و شاهزاده بن سلمان و دیگر مسئولان سعودی نیز حضور داشتند.

 

ناظران به این مساله اشاره کردند که جو بایدن از دست دادن با بن سلمان در مقابل دوربین ها اجتناب کرد و به بهانه ویروس کرونا به ضربه مشت اکتفا کرد درحالی که با پدر وی دست داد و این دست دادن تقریبا طولانی بود و در مقابل دوربین ها لبخند می‌زد.

 

بن سلمان دیداری با بایدن برگزار کرد و تعدادی از مسئولان دو کشور حضور داشتند و این مهم ترین دیداری است که باعث شد بایدن به عربستان بیاید و وعده هایش در خصوص حقوق بشر را زیرپا بگذارد. مساله قابل توجه این بود که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی این کشور به همراه بایدن بودند و از طرف سعودی عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی و فیصل بن فرحان، وزیر خارجه و عادل الجبیر، وزیر دولت و همچنین ریما بنت بندر، سفیر این کشور در آمریکا حضور داشتند.

 

در دیدار دو هیات سعودی و آمریکایی به ریاست بن سلمان و بایدن خبرنگاران حاضر شدند و سوالاتی را مطرح کردند که یکی از این سوالات باعث “لبخند شماتت” بن سلمان و دیگر مسئولان سعودی به رئیس جمهور آمریکا شد؛ یکی از خبرنگارن از جو بایدن پرسید “آیا عربستان همچنان کشور طرد شده است؟” و این امر باعث شد که خبرنگاران را از اتاق دیدار خارج کنند.

 

سوال دیگری نیز مطرح شد که شبکه العربیه صدای آن را قطع کرد و رای الیوم آن را رصد کرد؛ پیتر الکساندر، خبرنگار شبکه آمریکایی ان بی سی از بن سلمان پرسید که “آیا از خانواده خاشقجی عذرخواهی می‌کنی؟” مطرح کردن این سوال از سوی خبرنگار بدون حضور رئیس جمهور آمریکا و از داخل قصر السلام در جده سخت و نادر است.

 

بن سلمان و بایدن گفت‌وگوهای دو جانبه‌ای در قصرالسلام جده برگزار کردند و این امر بدین معناست که اظهارات بایدن مبنی بر عدم دیدار با ولیعهد سعودی بر باد هوا رفت، بایدن که از زمان رسیدن به ریاست جمهوری از تعامل با بن سلمان اجتناب می کرد اکنون دیدار شخصی با وی برگزار کرد و امروز (شنبه) با حضور رهبران کشورهای شورای همکاری و مصر و اردن و عراق در نشست جده شرکت کرد.

اعتراف رسانه‌های غربی به «شکست بایدن» در سفر به خاورمیانه

چندین رسانه‌ی بزرگ اروپایی و آمریکایی تایید کردند بایدن در سفری که به خاورمیانه داشت به خواسته‌های خود نرسید و دست خالی بازگشت.  

ادامه

اسراییل, امارات, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, ایران, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, شرق اروپا, عراق, عربستان سعودی

روایت نیویورک تایمز از سفر بایدن به خاورمیانه با نیم‌نگاهی به چین و روسیه

روزنامه نیویورک تایمز نوشت: جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در سفر به خاورمیانه نگاهی به چین و روسیه نیز داشت و تلاش کرد ضمن وادار کردن روسیه به پرداخت تاوان برای جنگ اوکراین، شرکت های چینی را از توافق ها در زمینه فناوری در خاورمیانه محروم کند.

ادامه

اروپا, اقتصادی, امارات, امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, عربستان سعودی

افزایش تولید نفت عربستان به ۱۳ میلیون بشکه در روز

ولی‌عهد سعودی همزمان با سفر رئیس‎جمهور ایالات متحده به عربستان اعلام کرد که تولید نفت عربستان به ۱۳ میلیون بشکه در روز افزایش می‌یابد.

ادامه

اقتصادی, امارات, امریکا, امریکای شمالی, جهان, خاورمیانه, خبر, عربستان سعودی

چین: خاورمیانه حیاط خلوت هیچ کشوری نیست

«وانگ ون بین» سخنگوی وزارت خارجه چین در پاسخ به اظهارات «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در دیدار اخیرش از اسرائیل گفت مردم خاورمیانه میزبان آن سرزمین هستند و خاورمیانه حیاط خلوت هیچ کشوری نیست.  

ادامه

اسراییل, امریکا, امریکای شمالی, امنیتی, اوکراین, تحلیل, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه