خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد

تداوم دخالت‌های سفیر آمریکا در بغداد، عراقی‌ها را به ستوه آورده است. به نقل از المعلومه، ادامه دخالت‌های «النا رومانوسکی» سفیر آمریکا در امور امنیتی و مسائل اجتماعی عراق، واکنش محافل عراقی را به همراه داشته است. در این راستا «رفیق الصالحی» نماینده فراکسیون پارلمانی صادقون عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا از کشورش به خاطر ... خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد

ادامه

آمریکا, اروپا, جهان, خاورمیانه, عراق, غرب, گزارش

اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه توانایی سازمان ملل متحد در از بین بردن موانع برای پایان دادن به محاصره آمریکا علیه کوبا و جنگ اسرائیل علیه غزه را زیر سوال برد و گفت این نهاد «چیزی بیش از ابزار امپریالیست‌ها نبوده است» و «هیچ فایده‌ای ندارد». به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دنیل اورتگا رئیس‌جمهوری ... اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, امپریالیسم, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی, نیکاراگوئه

مخالفت صهیونیست‌ها با تسهیل شرایط حبس مروان البرغوثی

منابع رسانه‌ای امروز چهارشنبه، از مخالفت دادگاه اسراییل با درخواست تسهیل شرایط «مروان البرغوثی» از رهبران جنبش فتح در زندان خبر دادند. به گزارش ایسنا، روزنامه عبری‌زبان «یسرائیل هیوم» در این باره نوشت: دادگاه اسرائیل درخواست مروان البرغوثی، اسیر فلسطینی را برای تسهیل شرایطش در زندان را قاطعانه رد کرد. البرغوثی در سال ۲۰۰۲ و ... مخالفت صهیونیست‌ها با تسهیل شرایط حبس مروان البرغوثی

ادامه

اسراییل, اشغالگری, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, صهیونیسم, فلسطین

تشکیلات خودگردان: بدون غزه کشور فلسطین وجود نخواهد داشت

نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین اختیارات دولت شامل تمام سرزمین‌های فلسطینی از جمله نوار غزه می‌شود. به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، «محمد مصطفی»، نخست وزیر فلسطین تشکیلات خودگردان فلسطین امروز -سه‌شنبه- تاکید کرد که به رسمیت شناختن کشور فلسطین با مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی بیت‌المقدس شرقی محور راهکار دو کشوری قرار دارد. مصطفی از ... تشکیلات خودگردان: بدون غزه کشور فلسطین وجود نخواهد داشت

ادامه

تشکیلات خودگردان فلسطین, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین

چین از توافق حماس و فتح برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی خبر داد

چین با اشاره به حضور نمایندگان گروه‌های حماس و فتح در پکن، اعلام کرد که آنها برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی به توافق رسیدند. به گزارش ایرنا از رویترز، لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت، نمایندگان جنبش‌های فلسطینی فتح و حماس در پکن رایزنی کردند و بر قصد خود برای ادامه گفت وگو ... چین از توافق حماس و فتح برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی خبر داد

ادامه

اسراییل, چین, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, شرق آسیا, فلسطین, همبستگی

لاورنتیف: سوریه دیر یا زود پاسخ حملات اسرائیل را می‌دهد

فرستاده رئیس‌جمهوری روسیه به سوریه از اسرائیل خواست حملاتش به سوریه را متوقف کند. او همچنین اشاره کرد، روسیه از مذاکرات بین کردها و دولت دمشق حمایت می‌کند.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، الکساندر لاورنتیف، فرستاده ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه به سوریه در پایان اجلاس دو روزه روند آستانه در سوچی گفت: صبر سوریه دیر یا زود تمام می‌شود و به این حملات مکرر پاسخ می‌دهد این اتفاق عواقبی خواهد داشت که هیچ‌کس نمی‌خواهد لذا از اسرائیل می‌خواهم حملاتش را متوقف کند.

 

لاورنتیف همچنین اشاره کرد، روسیه از مذاکرات بین کردها و دولت سوریه حمایت می‌کند و از دو طرف می‌خواهد راه حل‌های میانه‌ای در پیش بگیرند.

 

او اضافه کرد: ما در امور داخلی سوریه مداخله نمی‌کنیم. اما اجازه هم نخواهیم نهادهای این کشور فروبپاشند.

 

لاورنتیف درباره حضور آمریکا در سوریه هم گفت: روسیه از همکاری با آمریکا در حل و فصل بحران سوریه استقبال می‌کند.

 

او با اشاره به اینکه موضوع همکاری بین‌المللی بسیار مهم است، افزود: ما از مذاکره با شرکای آمریکایی استقبال می‌کنیم در حالیکه موضع واشنگتن در قبال سوریه هنوز نهایی نشده است و نیاز به زمان بیشتر وجود دارد. اما امیدواریم با آنها در آینده مذاکره سازنده داشته باشیم البته اگر با احزاب‌شان آمادگی‌ای در این باره نشان دهند.

 

فرستاده پوتین در عین حال اشاره کرد: مسکو حضور نظامی آمریکا در سوریه را که آن را غیرقانونی می‌داند، نمی‌پذیرد، همچنین نمی‌پذیرد آمریکا به غارت منابع طبیعی سوریه بپردازد.

 

دیپلمات روسیه همچنین ابراز امیدواری کرد دولت جدید تحریم‌های تحمیل شده بر دمشق را کاهش دهد.

 

.

محورهای بیانیه پایانی نشست “آستانه”

 

کشورهای تضمین‌کننده روند آستانه (ایران، روسیه و ترکیه) در بیانیه‌ پایانی خود به بررسی مهمترین مسائل مربوط به سوریه از جمله میادین نفتی این کشور و حملات اسرائیل پرداختند.

 

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، کشورهای تضمین‌کننده روند آستانه (ایران، روسیه و ترکیه) در بیانیه‌ پایانی خود تاکید کردند که میادین نفتی سوریه تنها متعلق به این کشور است.

 

در این بیانیه که الکساندر لاورنتیف، فرستاده ویژه رئیس جمهوری روسیه به سوریه آن را در جلسه عمومی قرائت کرد، آمده است: ما مجدداً بر مخالفت خود با تصرف، مصادره غیرقانونی و غارت درآمدهای نفتی سوریه تاکید می‌کنیم.

 

در این بیانیه همچنین آمده است، کشورهای تضمین‌کننده روند آستانه بر سر برقراری امنیت و ثبات طولانی‌مدت در شمال شرق سوریه براساس حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی آن به اتفاق نظر رسیدند.

 

در بیانیه مذکور آمده است: ما مخالفت خود را با تمامی تلاش‌ها برای ایجاد واقعیت جدید از جمله ابتکارعمل‌های غیرقانونی به بهانه مبارزه با تروریسم اعلام کرده و بر عزم خود برای مقابله با طرح‌های جدایی‌طلبانه از طریق رود فرات که هدف آن از بین بردن وحدت و تمامیت ارضی سوریه بوده و امنیت ملی کشورهای همسایه را تهدید کرده و منجر به افزایش اقدامات خصمانه علیه غیرنظامیان می‌شود، تاکید می‌کنیم.

 

از سوی دیگر، کشورهای تضمین‌کننده روند آستانه در بیانیه پایانی خود تداوم حملات اسرائیل به سوریه که ناقض قوانین بین‌المللی و انسانی است را محکوم کردند.

 

در این بیانیه آمده است: ما تداوم حملات نظامی “اسرائیل” علیه سوریه که ناقض قوانین بین‌المللی و انسانی است و ثبات و امنیت منطقه را تهدید می‌کند، محکوم کرده و خواستار توقف اینگونه حملات هستیم.

 

از سوی دیگر، روسیه، ترکیه و ایران در بیانیه پایانی خود بر مخالفتشان با هرگونه مداخله خارجی در فعالیت کمیته تدوین قانون اساسی سوریه از جمله تلاش‌های خارجی برای تحمیل جدول زمان‌بندی جهت پایان فعالیتش تاکید کردند.

 

این سه کشور تضمین کننده روند آستانه از تصمیم خود مبنی بر حمایت از فعالیت این کمیته از طریق همکاری و هماهنگی بی‌وقفه با طرف‌های سوری و اعضای کمیته تدوین قانون اساسی و نیز گی‌یر پدرسن، فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل به سوریه خبر دادند.

 

در این بیانیه آمده است، دور بعدی مذاکرات چارچوب آستانه در خصوص سوریه در شهر نور سلطان، پایتخت قزاقستان در اواسط سال ۲۰۲۱ برگزار می‌شود.

 

نمایندگان روسیه، ترکیه و ایران در بیانیه مشترک خود در پانزدهمین نشست بین‌المللی سوریه در چارچوب روند آستانه ضمن تاکید بر پایبندی ثابت خود به وحدت و تمامیت ارضی سوریه هرگونه طرح با هدف تضعیف حاکمیت این کشور را محکوم کردند.

 

این سه کشور بر پایبندی ثابت خود به استقلال سوریه و تمامیت ارضی آن و همچنین اهداف و اصول منشور ملل متحد و نیز لزوم احترام و اجرای این اصول از سوی تمامی طرف‌ها تاکید کردند.

 

ایران، روسیه و ترکیه مجدداً بر عزم خود مبنی بر مبارزه با تمامی اشکال تروریسم و مقابله با طرح‌های جدایی‌طلبانه که هدف آن تضعیف حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه است و امنیت ملی کشورهای همسایه را تهدید می‌کند، تاکید کردند.

 

این سه کشور ضمن ابراز نگرانی خود نسبت به اقدامات و عملیات جنگی علیه غیرنظامیان شمال شرقی سوریه، مخالفت خود را با چپاول درآمدهای نفتی جمهوری عربی سوریه و انتقال آن به نفع طرف‌های دیگر اعلام کردند.

 

این سه کشور بر پایبندی خود به دنبال کردن روند سیاسی طولانی‌مدت و قابل اجرا توسط خود سوری‌ها به کمک سازمان ملل بر اساس قطعنامه‌ ۲۲۵۴ شورای امنیت تاکید کردند.

 

همچنین منابع مطلع از جزئیات نشست “آستانه ۱۵” گفتند، کشورهای ضامن با تمدید توافقنامه آتش‌بس در ادلب واقع در شمال سوریه موافقت کردند.

لوموند: حملۀ راکتی به مواضع آمریکا در عراق، نخستین پیام شبه‌نظامیان طرفدار ایران به جو بایدن است

به دنبال حملۀ راکتی به فرودگاه اربیل و کشته شدن یک کارمند غیرنظامی، آنتونی بلینکن وزیر خارجۀ آمریکا اخطار داد که مسئولان این حمله باید حساب پس بدهند.

ادامه

امریکا, ایران, جهان, حضور نظامی, خاورمیانه, سازمان ملل, عراق, مقاله

عضو کمیسیون امنیت عراق: قدرتهای بزرگ از داعش برای برهم زدن امنیت منطقه حمایت می‌کنند

عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق امروز (سه شنبه) گفت که برخی قدرت‌های بزرگ از باقی مانده گروه تروریستی «داعش» برای برهم زدن امنیت و ثبات منطقه حمایت می‌کنند.

ادامه

امریکا, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سوریه, عراق