کارزار اعتراض به واگذاری بانک رفاه کارگران

جمعی از کارگران، بازنشستگان تامین اجتماعی و حقوق‌دانان کشور در نامه‌ای سرگشاده خطاب به مسعود پزشکیان -که امکان امضای عمومی دارد- نسبت به تصمیم دولت و مجلس در واگذاری بانک رفاه اعتراض کردند. به گزارش ایلنا، جمعی از بازنشستگان، فعالان کارگری و حقوق‌دانان حوزه کار و تامین اجتماعی، در نامه‌ای سرگشاده خطاب به رئیس جمهور ... کارزار اعتراض به واگذاری بانک رفاه کارگران

ادامه

ایران, بازنشستگان, خبر, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر

اعتصاب سراسری رانندگان کامیون، جنبش همگانی علیه دیکتاتوری حاکم را تقویت می‌کند!

اعتصاب سراسری کامیون‌داران که از روز ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ آغاز شده، در سومین هفته اعتصاب به یکی از گسترده‌ترین حرکت‌های اعتراضی در بیش از ۱۶۰ شهر در تمام استان‌های کشور تبدیل شده است. کامیون‌داران و رانندگان کامیون به سیاست‌‌های ویرانگر، ضد مردمی، و بحران‌زای رژیم ولی فقیه که شرایط کار و زندگی را برای آنان ... اعتصاب سراسری رانندگان کامیون، جنبش همگانی علیه دیکتاتوری حاکم را تقویت می‌کند!

ادامه

استبداد, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, حقوق بشر, رانندگان, زحمتکشان, زنان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فرهنگیان, کودکان, معیشت, همبستگی

یورش همه‌جانبه به حقوق و منافع کارگران و زحمتکشان باعث وخیم‌تر شدن معیشت آنان گردیده ‌است!

اجرای دستورهای خامنه‌ای و معافیتِ مالیاتی دادن به نزدیک به ۴۰ درصد اقتصاد کشور، دریافت نکردنِ مالیات از کل درآمد گروه‌های دلال، بخش‌های زیرزمینی اقتصاد، اقتصادِ سیاه و قاچاق و فعالان بازارهای غیررسمی، و اجرای “برنامه هفتم توسعهٔ ملی” فقط بخشی از عملکرد ضدمردمی حاکمیت در تحمیل فقر به بخشی قابل توجه از زحمتکشان کشور ... یورش همه‌جانبه به حقوق و منافع کارگران و زحمتکشان باعث وخیم‌تر شدن معیشت آنان گردیده ‌است!

ادامه

ایران, بازنشستگی, تحلیل, خصوصی‌سازی, دستمزد, زحمتکشان, طبقه کارگر, غارتگری, فرانسه, فقر, معیشت

حسین اکبری: سرمایه بین‌النسلی کارگران را به مسلخ خصوصی‌سازی نبرید

حسین اکبری گفت: دولت‌ها نباید به دارایی‌های تاریخی طبقه کارگر دست‌درازی کنند یا آن‌ها را برای سودجویی بیشتر به سرمایه‌داران واگذار نمایند. «حسین اکبری» فعال کارگری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: این روزها دغدغه کارگران و بازنشستگان اقدامی‌ست که در دستور کار دولت درباره وضعیت مالکیت بانک رفاه کارگران قرار دارد. مصوبه مجلس ... حسین اکبری: سرمایه بین‌النسلی کارگران را به مسلخ خصوصی‌سازی نبرید

ادامه

ایران, بازنشستگان, تحلیل, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, نئولیبرالیسم

وضعیت فقرآمیز معیشت زحمتکشان و غارت اندوخته‌های‌شان در تأمین اجتماعی

در بیش از سه دههٔ اخیر که خامنه‌ای رهبری نظام چپاولگر حاکم را به‌عهده داشته و غارتگری هزاران پیمانکار و دلال مفت‌خورِ پایگاهِ طبقاتی‌اش را به میلیون‌ها زحمتکش کشور در تمام بخش‌های تولیدی و خدماتی تحمیل و معیشت، امنیت شغلی، و ایمنی آنان را نابود کرده است، ۲۰ اردیبهشت‌ماه امسال در به‌اصطلاح دیدار با کارگران ... وضعیت فقرآمیز معیشت زحمتکشان و غارت اندوخته‌های‌شان در تأمین اجتماعی

ادامه

آزادی, امنیت شغلی, بازنشستگان, خصوصی‌سازی, درمان, دستمزد, زحمتکشان, زنان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, مارکسیسم, مبارزه طبقاتی, معیشت

قطعنامه پایانی تجمع سراسری کارگران بازنشسته سراسر کشور

قطعنامه پایانی تجمع سراسری کارگران بازنشسته سراسر کشور، که امروز (دوشنبه، ۶ بهمن) مقابل سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، منتشر شد.

 

آنچه ما را امروز مجبور به تجمع در این مکان کرده است، الزامات و ضرورت‌هایی است که دولت و مجلس آن را فراهم کردند. تبعیض‌های ناروا، دو قطبی کردن جامعه و به وجود آوردن شرایط سخت اقتصادی در زمان حال و آینده برای جامعه کارگران و بازنشستگان از جمله این الزامات است.

 

تفاوت معنی‌دار پرداخت حقوق به مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی و سایرین که تحت پوشش دولت هستند؛ همچنین محدود بودن سقف دریافت در سازمان تامین اجتماعی و برداشتن سقف دریافت در صندوق‌های تحت پوشش دولت. پوشش معنی‌دار بیمه‌های مکمل درمان و اختلاف فاحش آن در مشمولان تامین اجتماعی در حالی که در هر دو گروه سوابق پرداخت بیمه یکسان وجود دارد و البته شرایط کار در بخش غیردولتی به دلیل وجود کارفرما و تهدید امنیت شغلی وعدم اطمینان در خصوص پرداخت به موقع حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی بسیار متفاوت‌تر است. ما امروز اعتراض خود را نسبت به شرایط معیشتی، درمان و آثار ناشی از بودجه سال ۱۴۰۰ کشور اعلام می‌کنیم. سالهاست کارگران و بازنشستگان قربانی سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی دولت‌ها شده‌اند. اراده دولت‌ها برای کاهش ارزش پول ملی چیزی جز تورم، بیکاری و فقیر شدن جامعه به دنبال نداشته است.

 

پیش‌بینی ما باتوجه به تغییر نرخ رسمی ارز تا قیمت ۱۷۵۰۰ تومان در سال آینده، تورم بی‌سابقه، حجم گسترده‌ای از فقر، دوقطبی شدن جامعه و نهایتاً اعتراض‌های گسترده اجتماعی خواهد بود که زمینه سلب اعتماد عمومی را به دنبال خواهد داشت. امروز طلب سازمان تامین اجتماعی از دولت از مرز ۳۶۰ هزار میلیارد تومان فراتر رفته است و اراده‌ای در دولت برای پرداخت این بدهی نمی‌بینیم. کسری منابع سازمان را به استقراض و فروش دارایی‌ها کشانده است که این خطر جدی برای سازمان تلقی می‌شود؛ چراکه ذخایر سازمان باید صرف تعهدات بیمه‌شدگان در آینده شود. بر این اساس ما اعلام می‌کنیم:

 

۱. جامعه ایران تحمل فشار اقتصادی بیش از این را ندارد و کاهش ارزش پول ملی در سال آتی این فشار را فزاینده کرده و فقرا را قربانی اغنیا می‌کند، لذا نرخ برابری و تسعیر ارز را نه‌تنها با نرخ ۱۷۵۰۰ تومان، بلکه با نرخ ۱۱۵۰۰ تومان را هم نمی‌پذیریم.

 

۲. تبعیض و دوگانگی در جامعه، خطر دوقطبی شدن را به همراه دارد و موجب اعتراض اجتماعی خواهد شد لذا ما خواستار تامین منابع مالی از ناحیه دولت و مجلس برای پرداخت‌های یکسان به جامعه مستمری‌بگیران تامین اجتماعی همانند سایرین می‌باشیم.

 

۳. دولت و مجلس برای تامین هزینه‌های سازمان تامین اجتماعی باید منابع کافی را هرساله در بودجه لحاظ کنند؛ چراکه‌عدم پرداخت کافی سبب کاهش منابع و به دنبال آن استقراض و فروش دارایی از ناحیه تامین اجتماعی می‌شود.

 

۴. سوابق احرازی بازنشستگان مشاغل سخت و زیان‌آور به موجب قانون مصوب مجلس شکل گرفته و هر گونه تبعیض و دوگانگی در برخورداری از مزایای تامین اجتماعی از جمله متناسب‌سازی حقوق از نظر ما محکوم است و ما انتظار داریم بازنگری در نحوه محاسبه سوابق این گروه عادلانه و منطبق با قانون صورت بگیرد.

 

۵. افزایش افسارگسیخته و بی‌سابقه قیمت‌ها در سال جاری عرصه را بر کارگران و بازنشستگان تنگ و زندگی را غیرممکن کرده است. اگر دولت نمی‌تواند اقدامی در جهت کنترل قیمت‌ها انجام دهد باید دستمزدها را به سطح عمومی قیمت‌ها برساند؛ به همین دلیل ما از شورای عالی کار انتظار داریم متناسب با هزینه‌های معیشت، مزد را نیز افزایش دهد.

 

۶. کرونا سبب بیکاری بسیاری از کارگران در بخش رسمی و غیررسمی شده است و همین امر سبب شده تا آن‌ها منبع درآمدی خود را از دست دهند. در این شرایط وظیفه دولت است که این کارگران را تحت پوشش‌های حمایتی خود قرار دهد. متأسفانه بخش عمده‌ای از این گروه به حال خود رها شده‌اند و ما معتقدیم دولت برابر اصل ۲۹ قانون اساسی باید خود را در مقابل آن‌ها و خانواده‌شان مسئول بداند.

 

در خاتمه اعلام می‌کنیم اگر سازمان برنامه و بودجه قصد تجدیدنظر در برنامه‌های خود را نداشته باشد، ما این اعتراضات را تا رسیدن به خواسته‌های به حق و قانونی خود همچنان ادامه خواهیم داد.

تجمع امروز بازنشستگان کارگری قزوین همزمان با سایر استان‌ها/ تبعیض میان بازنشستگان برداشته شود

بازنشستگان تامین اجتماعی استان قزوین نیز همزمان با سایر استانهای سراسر کشور در اعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق و سایر مطالبات خود به نسبت سایر بازنشستگان کشور تجمع کردند.

ادامه

ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, خبر, کارگری

خط فقر و تعدیل ساختاری: دستمزد کارگران چگونه تعیین می‌شود؟!

رژیم ولایت فقیه با اجرای برنامه تعدیل ساختاری در سه دهه اخیر اساساً معیشت کارگران و زحمتکشان را به وضعیتی بحرانی کشانده است اما با تشدید تحریم‌های امپریالیستی و فساد گستردهٔ نهادینه در تمامی ارکان‌ رژیم همراه با گسترش همه‌گیری کرونا در یک سال اخیر، این رژیم فقر و فلاکت را بین زحمتکشان به‌نحوی بی‌سابقه‌ ... خط فقر و تعدیل ساختاری: دستمزد کارگران چگونه تعیین می‌شود؟!

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, بازنشستگان, پرستاری, حقوق بشر, کارگری, مقاله

کارفرمایان و دولت نمی‌خواهند هیچگونه مسئولیتی را در گذر جامعه از بحران به عهده ‌گیرند در حالیکه دلیل مستقیم بحرانند

در ایران کارفرمایان و دولت که خود کارفرمای بزرگی است و در دوران رونق، سودهای بسیار انباشتند و باستی «هیلزها» و «مال‌های سر به فلک کشیده» را از همین سودهای سر شاری که حاصل کار کارگران است، بنا کردند.  

ادامه

اقتصادی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, خبر, کارگری