کوبا اعلام کرد که ایران هفته آینده اولین کشوری خواهد بود که واکسن کوبایی ضد کرونا را در خارج از این کشور تولید میکند.
رونمایی از سریعترین قطار جهان + ویدئو
در چین از قطاری رونمایی شده که سریعترین وسیله نقلیه زمینی موجود در جهان است.
شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا: جنگ فناوری آمریکا و چین برای دنیا گران تمام میشود
شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا گزارش داد، ایالات متحده تلاش کرده است تا مانع از ظهور چین در به اصطلاح جنگ سرد فناوری شود که در حال تبدیل شدن به میدان جنگ تعیین کننده برای رقابت بین دو کشور است.
وابستگی آمریکا به فناوری “ارزان اما کارآمد” چین
روزنامه فایننشیال تایمز نوشت پهپادهای پیشرفته برای انجام ماموریتهای تصویربرداری که وزارت دفاع آمریکا برای جایگزینی نمونههای چینی ساخته، بسیار گران تر و ناکارآمدتر از مدلهای چینی از آب درآمده و نهادهای آمریکایی ترجیح میدهند از نمونه ارزان و درعین حال باکیفیت چینی استفاده کنند.
رئیسجمهوری کوبا واکسن آبدالا با اثربخشی ۹۲.۲ درصدی را رویدادی افتخارآمیز برای این کشور و دانشمندان آن دانست
به دنبال نتایج بالینی موفقیتآمیز واکسن «آبدالا» و اثربخشی ۹۲.۲ درصدی، این واکسن ساخت کوبا تاییدیه استفاده اضطراری را دریافت کرده و منطقه آمریکای لاتین و کارائیب عملا به نخستین واکسن بومی برای مقابله کرونا دست یافته است.
قابلیت واکسن ناقل آدنوویروس چین در ایجاد ایمنی دو ساله در برابر کرونا
یکی از دانشمندان چینی که نقشی کلیدی و محوری در تولید واکسن کرونا ایفا میکند، پیش بینی کرده که واکسن ناقل آدنوویروس ضد بیماری کووید-۱۹ که توسط شرکت «کانسینو بایولاجیکس» تولید شده است، در صورت تزریق دوز تقویت کننده، میتواند یک ایمنی دو ساله در برابر این بیماری ویروسی در بدن فرد ایجاد کند.
این درحالیست که اداره ملی محصولات دارویی چین، پنج شنبه گذشته تائیدیه مشروط استفاده بازاری را به این واکسن نوترکیب جدید چین ارائه کرد.
بر اساس داده های حاصل از تجزیه و تحلیل موقت آزمایش های بالینی صورت گرفته، این واکسن تک دوزی ناقل آدنوویروس نوترکیب چین موسوم به « Ad5-nCoV»، کارآمدی ۶۵.۷ درصدی در مهار ابتلا به موارد علامت دار کووید-۱۹ و کارآیی ۹۰.۹ درصدی در مهار ابتلا به مواد شدید و وخیم این بیماری ویروسی را به ثبت رسانده است.
این واکسن نوترکیب، از یک آدنوویروس اصلاح شده ژنتیکی، نوع رایج ویروس، برای حمل یک آنتی ژن از ویروس کرونا به داخل سلول ها جهت القاء واکنش ایمنی استفاده میکند.
«چن وی» یکی از شخصیت های کلیدی در پروسه تولید این واکسن و از محققان مؤسسه پزشکی نظامی آکادمی علوم نظامی چین، در مصاحبه با تلویزیون مرکزی چین تاکید کرده است که داده ها نشان می دهند که تزریق تک دوز این واکسن جدید می تواند محافظت و ایمنی شش ماهه در بدن فرد در برابر کرونا ایجاد کند و دیگر نیازی به تزریق واکسن اضافی در طول این شش ماه نیست.
این دانشمند چینی همچنین گفته است: «ما دوزهای تقویت کننده ای را برای تزریق بعد از ۶ ماه نیز تولید کرده ایم و با تزریق یک دوز تقویت کننده، میتوانیم واکنش ایمنی را ۱۰ الی ۲۰ برابر افزایش دهیم. ما بر اساس داده های موجود برآورد میکنیم که تزریق این دو دوز می تواند به مدت دو سال محفاظت ایجاد کند.
واکسن « Ad5-nCoV» چهارمین واکسن ضد کرونای تولید شده توسط شرکت های چینی محسوب می شود که تائیدیه مشروط برای استفاده بازاری را گرفته است؛ سه واکسن تولیدی دیگر چین از جمله واکسن های غیرفعال کننده ای هستند که توسط شرکت های «سینوواک» و «سینوفارم» تولید شدهاند.
«چن وی» تاکید کرده است که اگر کسی درصدد این باشد که قبل از سفر به خارج از کشور، در وقت خود صرفه جویی کند و به یک ایمنی نسبتا قوی در برابر کووید-۱۹ دست یابد، در این بین، واکسن تولید شده توسط شرکت کانسینو بهترین گزینه انتخابی آن فرد خواهد بود؛ بر اساس اظهارات این دانشمند چینی، واکسن کانسینو به راحتی قابلیت ذخیره کردن را داراست و به طور کلی بی خطر است و این قابلیت را دارد که در دمای ۲ الی ۸ درجه سانتی گرادی ذخیره و حمل و نقل شود که این امر، توزیع و تزریق آن در کشورهای در حال توسعه را آسان تر میسازد.
چن همچنین گفته است که چین قابلیت تولید ۵۰۰ میلیون دوز از این واکسن را به صورت سالانه داراست و این ظرفیت می تواند نیاز به واکسن ۵۰۰ میلیون نفر را پوشش دهد.
بر اساس اظهارات این دانشمند چینی، یکی دیگر از امتیازات واکسن تک دوزی تولیدی شرکت کانسیو این است که استفاده از آن برای افراد ۶۰ سال به بالا در جریان انجام آزمایش های بالینی فاز دوم، ایمن گزارش شده است و این در حالیست که استفاده از سایر واکسن های ضد کرونای چین که تائیدیه مشروط بازاری را گرفته اند، محدودیت سنی بین ۱۸ تا ۵۹ سال دارد.
چن همچنین گفته است که آزمایش های بالینی این واکسن در رده های سنی ۶ تا ۱۸ سال نیز به اتمام رسیده و داده ها حاکی از ایمنی تزریق این واکسن است و در حال حاضر این داده ها تحت بررسی اداره ملی محصولات پزشکی چین قرار گرفتهاند.
این محقق مؤسسه پزشکی نظامی آکادمی علوم نظامی چین با اشاره به اینکه بررسی و نظارت دقیق روی کارآمدی این واکسن نوترکیب در برابر گونه های جهش یافته ویروس کرونا نیز در جریان است، تاکید کرده است که تولید واکسن برای گونه های جدید کرونا آغاز شده است.
این خبر در شرایطی منتشر می شود که اولین گروه از واکسن های غیرفعال کننده کووید-۱۹ که توسط مؤسسه محصولات بیولوژیکی ووهان، شرکت وابسته به شرکت سینوفارم، تولید شده است نیز بعد از گرفتن تائیدیه مشروط بازاری، برای استفاده همگانی آماده شده است؛ مؤسسه محصولات بیولوژیکی ووهان از ظرفیت تولید سالانه ۱۰۰ میلیون دوز از این واکسن خبر داده و اعلام کرده است که بر اساس داده های حاصل شده از آزمایش های بالینی فاز سوم در چندین کشور، این واکسن های غیرفعال کننده کووید-۱۹، اثربخشی کلی ۷۲.۵ درصدی را بعد از دو بار تزریق به ثبت رساندهاند.
کوبا در آستانه تولید انبوه واکسن کرونا
کوبا که در آستانه ورود به مرحله نهایی آزمایش واکسن تولیدی خود قرار دارد، در آینده نزدیک موفق به واکسیناسیون تمام جمعیت این کشور و گردشگران خواهد شد.
آزمایش بالینی فاز سوم آزمایش واکسن کوبایی کرونا در مکزیک
مکزیک برای میزبانی فاز سوم آزمایش واکسن کوبایی کرونا در حال مذاکره با این کشور است که به محض پایان بررسیها و صدور مجوز از سوی سازمان بهداشت مکزیک، آن را اعلام خواهد کرد.
کاوشگر چین با موفقیت وارد مدار مریخ شد
فضاپیمای تیانون-۱ چین با فاصلهی یک روز از مدارگرد امارات، وارد مدار سیارهی سرخ شد تا گام مهمی از این مأموریت بلندپروازانه به مریخ با موفقیت برداشته شود.
ارزیابی سازمان جهانی بهداشت از اثربخشی واکسن آسترازنکا بر ویروسهای جهش یافته
تدروس آدهانوم، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز دوشنبه ۸ فوریه اعلام کرد که بعد از تصمیم آفریقای جنوبی برای توقف استفاده از واکسن آسترازنکا، کارشناسان این سازمان همان روز نشستی را درباره ارزیابی اثربخشی این واکسن بر انواع جهش یافته ویروس برگزار کردند.