وزیر دفاع فیلیپین گفته است که دیگر به دنبال گشتهای دریایی مشترک با آمریکا در دریای چین جنوبی نیست.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری ورلد بولتن نیوز، دولت مانیل امروز (جمعه) اعلام کرد رسما به آمریکا اعلام کرده که گشتهای دریایی مشترک در منطقه چین جنوبی را به حالت تعلیق در آورده است و این اقدام پس از دستور صادر شده از سوی رودریگو دوترته، رییس جمهوری فیلیپین انجام شده است.
دلفین لورنزانا، وزیر دفاع فیلیپین به خبرنگاران گفته است: این گشتهای دریایی مشترک با آمریکا به حالت تعلیق در آمده است. ما این مساله را به واشنگتن گفتهایم. البته هنوز از تصمیم نهایی دوترته اطلاعی در دست نیست. تا زمانیکه رییس جمهوری تصمیم نهایی را اتخاذ کند، ما این گشتهای دریایی را به حالت تعلیق در میآوریم.
دولتهای فیلیپین و آمریکا در دولت قبلی مانیل تصمیم گرفتند تا گشتهای دریایی مشترک در دریای چین جنوبی داشته باشند تا با نظامیگری و فعالیتهای چین که مدعی مالکیت این منطقه است، مقابله کنند اما به دلیل بروز تنشهای اخیر میان آمریکا و مانیل دولت فیلیپین تصمیم گرفته تا برخی از همکاریهای نظامی خود را با واشنگتن متوقف کند.
دوترته روز سه شنبه در حالیکه تهدید کرد میتواند تمامی همکاریهایش را با آمریکا متوقف کند، گفت: من دیگر هیچ احترامی برای آمریکا قائل نیستم.
به گزارش دیگر ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، دلفین لورنزانا، وزیر دفاع فیلیپین گفت، مانیل به دنبال خرید سلاح از چین و روسیه است و در ارتش این کشور هیچ اختلاف نظری با رودریگو دوترته، رییس جمهوری فیلیپین در حذف توافقهای نظامی و دفاعی با آمریکا وجود ندارد.
اظهارات وزیر دفاع فیلیپین نشان دهنده پشتیبانی مقامهای ارشد این کشور از دوترته در رویکرد انتقادی و شدیداللحن وی از آمریکاست.
لورنزانا روز چهارشنبه گفته بود دوترته با بیان این مساله که رزمایشهای نظامی میان آمریکا و مانیل به نفع فیلیپین نیست، ممکن است دچار اشتباه شود اما امروز (جمعه) اعلام کرد که ارزش کمکهای نظامی آمریکا به فیلیپین آنقدرها هم زیاد نیست و ارتش میتواند از کنگره بخواهد تا برای این کمبود مالی فکری کند.
وی در جریان یک نشست خبری خارجی گفت: ما بدون کمکهای نظامی آمریکا هم میتوانیم از عهده کارهایمان برآییم.
دوترته که در انتخابات می سال جاری میلادی پیروز شده است روز پنجشنبه گفت که اگر آمریکا و اتحادیه اروپا با کمپین مقابله با مجرمان و خلافکاران مواد مخدر در فیلیپین موافق نیستند و میخواهند دیگر به کشور کمک نکنند، باید این کار را انجام دهند و فیلیپین به آنها التماس نمیکند.
این درحالیست که جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به اظهارات دوترته گفت که مجموع کمکهای آمریکا به فیلیپین در سال مالی که از اول اکتبر سال جاری میلادی آغاز میشود ۱۸۰ میلیون دلار است و آمریکا به قولش متعهد است.
وزیر دفاع فیلیپین همچنین گفته است که تصمیم دوترته در عدم گرفتن کمکهای خارجی قطع وابستگی به آمریکاست.
وی همچنین گفته است که به دنبال بررسی مجدد توافق همکاری نظامی و دفاعی با آمریکاست. در حال حاضر چین و روسیه به دنبال فروش سلاح به فیلیپین هستند. البته تنش میان پکن و مانیل بر سر دریای چین جنوبی مانع از این قراردادهای دفاعی و نظامی نمیشود.