تشکیلات خودگردان: بدون غزه کشور فلسطین وجود نخواهد داشت

نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین اختیارات دولت شامل تمام سرزمین‌های فلسطینی از جمله نوار غزه می‌شود. به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، «محمد مصطفی»، نخست وزیر فلسطین تشکیلات خودگردان فلسطین امروز -سه‌شنبه- تاکید کرد که به رسمیت شناختن کشور فلسطین با مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی بیت‌المقدس شرقی محور راهکار دو کشوری قرار دارد. مصطفی از ... تشکیلات خودگردان: بدون غزه کشور فلسطین وجود نخواهد داشت

ادامه

تشکیلات خودگردان فلسطین, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین

چین از توافق حماس و فتح برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی خبر داد

چین با اشاره به حضور نمایندگان گروه‌های حماس و فتح در پکن، اعلام کرد که آنها برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی به توافق رسیدند. به گزارش ایرنا از رویترز، لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت، نمایندگان جنبش‌های فلسطینی فتح و حماس در پکن رایزنی کردند و بر قصد خود برای ادامه گفت وگو ... چین از توافق حماس و فتح برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی خبر داد

ادامه

اسراییل, چین, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, شرق آسیا, فلسطین, همبستگی

به‌مناسبت روز جهانی کارگر: رشد و گسترش مبارزهٔ طبقه کارگر و وظایف بی‌درنگ در مرحلهٔ کنونی

کارگران و زحمتکشان برضد جنگ، سرکوب و برای صلح مبارزه می‌کنند! کارگران و زحمتکشان میهن ما درحالی به‌پیشواز ۱۱ اردیبهشت ماه روز جهانی کارگر می‌روند که سالی پر از رزم و پیکار را پشت‌سر گذاشتند. زحمتکشان در مقایسه با دیگر انتخابات در اسفندماه سال گذشته در کارزار نه قاطع به انتخابات فرمایشی و شکست آن ... به‌مناسبت روز جهانی کارگر: رشد و گسترش مبارزهٔ طبقه کارگر و وظایف بی‌درنگ در مرحلهٔ کنونی

ادامه

آزادی, ارتجاع, استبداد, استقلال, اسراییل, امپریالیسم, انقلاب ملّی-دموکراتیک, بازنشستگان, پرستاری, تجاوز نظامی, جهان, خصوصی‌سازی, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, فرهنگیان, فلسطین, معیشت, مقاله, ناتو, نسل‌کشی, همبستگی

وکلای دولت آمریکا از بایدن خواستند کمک نظامی به تل‌آویو را متوقف کند

گروهی از وکلای دولت آمریکا با توجه به گزارش‌ها درباره جنایات جنگی اسرائیل در غزه که آن را ناقض قوانین بین‌المللی و قوانین آمریکا تلقی کرده‌اند، خواستار متوقف شدن عرضه تسلیحات آمریکا به اسرائیل شدند. به گزارش ایسنا، گروهی از وکلای داخل و خارج از کشور، از جمله، حداقل ۲۰ نفر از آن‌ها که در ... وکلای دولت آمریکا از بایدن خواستند کمک نظامی به تل‌آویو را متوقف کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اسراییل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خبر, فلسطین

چین: کشف گور‌های جمعی در بیمارستان الشفا شوکه کننده است

وزارت خارجه چین جنایات رخ داده در بیمارستان الشفا را شوکه کننده خواند و آن را محکوم کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ توحش اسراییل در نوار غزه به حدی رسیده است که دیگر تل آویو در مجامع بین‌المللی آبرویی ندارد و تمامی کشور‌ها اگر این رژیم را محکوم نمی‌کنند، دستکم دیگر خبری از حمایت از ... چین: کشف گور‌های جمعی در بیمارستان الشفا شوکه کننده است

ادامه

اسراییل, تحلیل, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, شرق آسیا, صهیونیسم, فلسطین

فلسطین در کانون توفان

در “روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین” که توسط سازمان ملل متحد تعیین شده است، دکتر عاقل تغز، دبیر کمیتهٔ فلسطینی صلح و همبستگی و عضو حزب مردم فلسطین، خواستار تجدید و تقویت حمایت بین‌المللی از مبارزهٔ مردم فلسطین است.

 

آرمان مردم فلسطین از هر طرف- داخلی، منطقه‌یی، و بین‌المللی- در معرض ضربه‌های پی‌درپی قرار دارد. با اعلام به‌اصطلاح “معاملهٔ قرن” ترامپ، شناسایی اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل توسط دولت آمریکا، انتقال سفارت آمریکا به آنجا، و حمایت آن دولت از طرح دولت اسرائیل برای الحاق درهٔ اردن- ۲۸درصد کرانهٔ غربی- به خاک اسرائیل، باید گفت که در صحنهٔ بین‌المللی، اتحاد آمریکا و اسرائیل به اوج خود رسیده است.

 

علاوه بر شتاب بخشیدن اسرائیل در ساختن شهرک‌ها در سرزمین‌های فلسطین، ابعاد استراتژیک این طرح مخرّب نیز روشن‌تر شده است. این طرح نه‌فقط به دنبال از بین بردن بنیادهای آرمان فلسطین، بلکه در پی پایان دادن به تمام تلاش‌های منطقه‌یی و بین‌المللی برای رسیدن به راه‌حل سیاسی عادلانه و پایدار برای مسئلهٔ فلسطین و تأسیس کشور فلسطین است.

 

ناتوانی جامعهٔ بین‌المللی- از جمله به‌واسطهٔ سازمان ملل متحد- در پایان دادن به نقض آشکار قطعنامه‌ها، منشورها، و هنجارهای بین‌المللی، ما را به این نتیجه می‌رساند که توان بین‌المللی در یافتن راه‌حلی برای مسئلهٔ فلسطین به طور قابل‌ملاحظه‌ای کاهش یافته است.

 

اگر چالش‌هایی را که دنیای اسیر در چنگال همه‌گیری کووید-۱۹ با آن روبروست، و درگیر بودن بسیاری از کشورها با مسائل داخلی خودشان را نیز به این موضوع اضافه کنیم، آنگاه به‌وضوح می‌بینیم که مبارزهٔ فلسطینی‌ها با چه دشواری‌هایی روبروست.

 

آنچه در عرصهٔ بین‌المللی می‌بینیم، در مورد منطقه نیز صدق می‌کند. حمایت اعراب از آرمان فلسطین رو به کاهش بوده است. علاوه بر فشارهای زیادی که کشورهای عربی وابسته به واشنگتن بر فلسطینیان وارد می‌کنند تا تعامل خودشان با آمریکا تسهیل شود، برخی از کشورهای عربی نیز، با وجود اینکه پیشرفتی در روند حل مسئلهٔ فلسطین وجود ندارد، شروع به عادی‌سازی روابط خود با اسرائیل کرده‌اند.

 

«ابتکار صلح عربی» تصریح می‌کند که حل مسئلهٔ فلسطین و ایجاد کشور فلسطین پیش‌شرط عادی‌سازی روابط با اسرائیل است. به نظر می‌رسد که این رهنمود فراموش شده است. علاوه بر این، سوریه و لبنان و عراق نیز سال‌هاست که درگیر وضعیت داخلی بسیار دشوار خود هستند، و آرمان فلسطین دیگر در اولویت آنها قرار ندارد.

 

با توجه به تفرقهٔ داخلی که از سال ۲۰۰۷ پیش آمد، و عدم ارتباط جغرافیایی بین کرانهٔ غربی و نوار غزه، و در حالی که اسرائیل جنگ‌های پی‌درپی علیه نوار غزه به راه انداخته است و محاصره به قصد مجازات را به این سرزمین تحمیل کرده است، باید گفت که در خودِ فلسطین نیز وضعیت خوب نیست.

 

به‌ویژه با توجه به کاهش حمایت مالی از فلسطین و افزایش بیکاری ناشی از آن، و ناتوانی هر دو تشکیلات حکومتی و بخش خصوصی در پرداخت حقوق کارکنان و کارگران، روشن است که همه‌گیری کووید-۱۹ بار بیشتری را به دوش مردم فلسطین و رهبری آن انداخته است.

 

اما به‌رغم همهٔ این شرایط دشوار و متغیر، عوامل زیادی نیز وجود دارد که می‌توان به آنها تکیه کرد تا موضوع فلسطین زنده و در دستور کار جامعهٔ بین‌المللی بماند.

 

اولاً، مردم فلسطین «معاملهٔ انحلال قرن» را مردود اعلام کرده‌اند و هر روز آمادگی خود را برای ادامهٔ مبارزه تا تحقق هدف اصلی‌شان تأیید کرده‌اند، که چیزی نیست جز پایان دادن به اشغال توسط اسرائیل و ایجاد کشور مستقل فلسطین در مرزهای ۴ ژوئن ۱۹۶۷، با اورشلیم شرقی به عنوان پایتخت آن، و حق بازگشت پناهندگان به خانه‌های خود مطابق با قطعنامهٔ ۱۹۴ سازمان ملل متحد.

 

در سطح عربی و منطقه‌یی، با وجود عقب‌نشینی مقام‌های رسمی و رژیم‌های عرب از حمایت از مردم فلسطین، و حرکت تعدادی از دولت‌ها به سمت عادی‌سازی روابط و همکاری با اسرائیل، و تشکیل ائتلاف علیه ایران، باید گفت که دشمن مشترک هر دو طرف، یعنی ملّت‌های این کشورها و حزب‌های ملّی و مترقی آنها، هنوز به حمایت از مردم فلسطین و همبستگی با آنها تا پایان اشغال و تحقق استقلال ملی متعهد و وفادار هستند.

 

ما پیش از این دیده‌ایم که در بسیاری از کشورهایی که با اسرائیل روابط برقرار کرده‌اند، جنبش‌ها و کمیته‌های مردمی مخالف عادی‌سازی روابط، و حامی مردم فلسطین، هنوز وجود دارد. نباید فراموش کرد که مردم مصر، چهار دهه پس از امضای قرارداد کمپ دیوید، هنوز عادی‌سازی را رد و از مبارزهٔ فلسطینی‌ها حمایت می‌کنند. در مورد مردم اردن نیز همین‌طور است.

 

در ارتباط با وضعیت بین‌المللی، به‌رغم شدّت گرفتن حملهٔ امپریالیستی به جنبش‌های آزادی‌بخش جهان و به کشورهایی که سلطه و سرکردگی آمریکا را رد می‌کنند، بسیاری از ملّت‌ها و کشورها به پا خاسته‌اند و از استقلال خود دفاع کرده‌اند و هنوز هم از آرمان عادلانهٔ مردم فلسطین حمایت می‌کنند. کوبا، ونزوئلا، نیکاراگوئه، و بولیوی در آمریکای لاتین، و همچنین چین و روسیه، همچنان به تعهد خود نسبت به قوانین بین‌المللی پایبند هستند، و همین‌طور است در مورد برخی از کشورهای اروپایی- گرچه با ترس و تردید. بسیاری از کشورهای منطقهٔ خاورمیانه مانند سوریه، عراق، لبنان، و یمن نیز با وجود اینکه در معرض فشارها و توطئه‌های گوناگون قرار دارند، همچنان از آرمان فلسطین حمایت می‌کنند.

 

به همین ترتیب، در داخل اسرائیل، نیروهای صلح و ترقی، به‌رغم نیروی کم آنها و ستمی که از سوی نیروهای راست و شهرک‌نشینان به آنها می‌شود، همچنان از حقوق فلسطینی‌ها دفاع می‌کنند. به همین نحو، جنبش‌های دموکراتیک، ترقی‌خواه، و جوانان و نیروهای صلح، رهایی، و حقوق بشر جهان نیز هنوز متعهد به ایستادن در کنار فلسطینی‌ها و دفاع از حقیقت‌اند.

 

بنابراین ما معتقدیم که همبستگی با مردم فلسطین هنوز از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است، حتیٰ بیش از هر زمان دیگری، زیرا پیروزی آرمان عادلانهٔ مردم فلسطین، پیروزی همهٔ ملّت‌هایی است که خواستار و مدافع آزادی، عدالت، و حقوق بشرند.

نامۀ مردم

هماهنگی مصر، اردن و فلسطین برای شکستن رکود روند صلح

وزیر خارجه مصر و وزیر خارجه اردن امروز، شنبه تاکید کردند: راه حل درگیری اسرائیلی و فلسطینی براساس راه حل دو کشوری است و قطعنامه‌های بین‌المللی و طرح صلح عربی به منزله اساس قابل اعتماد برای مذاکره هستند.

ادامه

اردن, اسراییل, امریکا, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین, مصر