شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا: جنگ فناوری آمریکا و چین برای دنیا گران تمام می‌شود

شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا گزارش داد، ایالات متحده تلاش کرده است تا مانع از ظهور چین در به اصطلاح جنگ سرد فناوری شود که در حال تبدیل شدن به میدان جنگ تعیین کننده برای رقابت بین دو کشور است.

ادامه

امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, دانش, مقاله

وابستگی آمریکا به فناوری “ارزان اما کارآمد” چین

روزنامه فایننشیال تایمز نوشت پهپادهای پیشرفته برای انجام ماموریت‌های تصویربرداری که وزارت دفاع آمریکا برای جایگزینی نمونه‌های چینی ساخته، بسیار گران تر و ناکارآمدتر از مدل‌های چینی از آب درآمده و نهادهای آمریکایی ترجیح می‌دهند از نمونه ارزان و درعین حال باکیفیت چینی استفاده کنند.

ادامه

امریکا, جهان, چین, دانش, شرق آسیا, گزارش

رئیس‌جمهوری کوبا واکسن آبدالا با اثربخشی ۹۲.۲ درصدی را رویدادی افتخارآمیز برای این کشور و دانشمندان آن دانست

به دنبال نتایج بالینی موفقیت‌آمیز واکسن «آبدالا» و اثربخشی ۹۲.۲ درصدی، این واکسن ساخت کوبا تاییدیه استفاده اضطراری را دریافت کرده و منطقه آمریکای لاتین و کارائیب عملا به نخستین واکسن بومی برای مقابله کرونا دست یافته است.

ادامه

امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, دانش, کوبا

فضاپیمای «گاگارین» با سه خدمه به فضا پرتاب شد

فضاپیمای «سایوز ام.اس۱۸» حامل سه فضانورد که فضاپیمای «یوری گاگارین» نام گرفته است، از پایگاه فضایی بایکانور روسیه در قزاقستان به فضا پرتاب شد.

 

 به گزارش ایرنا، شرکت دولتی روس کاسموس (دست اندر کار امور فضایی روسیه) روز جمعه در بیانیه‌ای درباره پرتاب فضاپیمای یوری گاگارین نوشت: پس از ۶۰ سال از ماموریت فضایی یوری گاگارین (نخستین فضانورد جهان) فضاپیمای «سایوز ام.اس۱۸» به نام این فضانورد از پایگاه بایکانور به فضا پرتاب شد.

 

این فضاپیما ساعت ۱۰ و ۵۱ دقیقه بوقت مسکو با جدا شدن از موشک حامل در مدار مورد نظر پیرامون کره زمین قرار گرفت.

 

هم اینک فضاپیمای سایوز به سوی ایستگاه فضایی بین‌المللی در حرکت است و انتظار می‌رود ساعت ۱۴ و ۷ دقیقه امروز به وقت مسکو در کنار این مرکز فضایی پهلو بگیرد.

 

فضاپیما حامل اولگ نوویتسکی و پتر دوبرووا فضانوردان روس و واندای‌های آمریکایی است.

 

در زمان حاضر چهار فضانورد روس و آمریکایی و یک ژاپنی در ایستگاه فضایی بین‌المللی در حال ماموریت فضایی هستند.

 

ایستگاه فضایی بین‌المللی، یک آزمایشگاه فضایی به ارزش حدود یکصد میلیارد دلار است که در آن انواع آزمایش‌ها در شرایط فضا و بی وزنی توسط چند کشور از جمله روسیه، آمریکا و ژاپن و آژانس فضایی اروپا انجام می‌گیرد.

 

این مرکز فضایی بین‌المللی از روز دوم نوامبر سال  ۲۰۰۰ تاکنون، به طور مداوم سرنشین داشته است. «ویلیام شپ شپارد»، فضانورد ناسا و فرمانده مأموریت «اکسپدیشن ۱»، «سرگئی کریکالف» و «یوری گیدزنکو» مهندسان پرواز این مأموریت نخستین ساکنان ایستگاه فضایی بودند.

 

در این ایستگاه که با سرعت هشت کیلومتر در ثانیه حرکت می‌کند و تقریبا هر ۹۰ دقیقه یک بار به دور مدار زمین می‌چرخد،  یک گروه بین‌المللی ۶ نفره از کشورهایی از جمله روسیه، آمریکا ، ژاپن و آژانس فضایی اروپا کار و زندگی می‌کنند.

بیش از  دو هزار و ٧٠٠ آزمایش توسط خدمه ۱۰۸ کشور مختلف در ایستگاه فضایی بین‌المللی انجام شده است. این آزمایشات فناوری‌های نوآورانه مانند بازیافت ضایعات پلاستیکی و فیلتر کردن دی اکسید کربن که هر دو گام‌های حیاتی برای مأموریت‌های دراز مدت روی سطح ماه محسوب می‌شوند را مورد بررسی قرار داده‌اند.

 

در حالی که در ابتدا این ایستگاه فضایی فقط سه ماژول داشت، این مجموعه تحقیقاتی امروزی به بزرگی یک خانه پنج خوابه با یک سالن ورزشی، دو حمام و دستشویی، و یک پنجره با دید ۳۶۰ درجه به زمین است.

«چشم آسمان چین»، بزرگترین و پیشرفته‌ترین رادیوتلسکوپ جهان

رصدخانه ملی نجوم فرهنگستان علوم چین اعلام کرد که تلسکوپ فاست (FAST) چین، بزرگترین رادیوتلسکوپ جهان با قطر ۵۰۰ متر موسوم به «چشم آسمان چین» از همه پژوهشگران جهان برای استفاده از این تلسکوپ دعوت کرده است.

ادامه

جهان, چین, دانش, گزارش

جراحی چشم ۳ بیمار در فاصله سه هزار کیلومتری با کمک فناوری ۵G و هوش مصنوعی در چین

یک تیم پزشکی در پکن با کمک فناوری های مخابراتی نسل ۵، جراحی چشم ۳ بیمار در فاصله سه هزار کیلومتری در منطقه خودمختار «سین کیانگ» واقع در شمال غرب چین را به شیوه ای موفقیت آمیز انجام دادند.

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا