نامه اعتراضی خانواده‌های خاوران به رئیس جمهوری اسلامی

هموطنان عزیز با سلام ما خانواده‌ها و بازماندگان زندانیان سیاسی عقیدتی جانباخته در دهه ۶۰، به‌ویژه قتل‌عام زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷، هستیم. یازده ماه است که در گورستان خاوران را به روی ما بسته‌اند. ما بارها با مراجعه و نوشتن نامه به مسئولان، مراکز و نهادهای گوناگون جمهوری اسلامی ایران، خواهان بازگشایی در گورستان ... نامه اعتراضی خانواده‌های خاوران به رئیس جمهوری اسلامی

ادامه

ایران, حقوق بشر, نامه

گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن

آرمان‌های “جنبش دوم بهمن”، چراغ فروزان در راه مبارزه برای لغو ستمِ‌ ملی است! ”بنیان گذاران، اجرا کنندگان و رهبران این جنبش در تاریخ مقامی بس ارزنده دارند و نسل های حق شناس همیشه با حس احترام در برابر خاطرۀ شهدای این نهضت: قاضی محمد، سیف قاضی، صدر قاضی، شیرزاد، فاروقی، نقده ای و ده ... گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن

ادامه

آموزشی, اجتماعی, ارتجاع, استبداد, استثمار, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, ایران, تاریخ, خاورمیانه, دهقانی, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, غارتگری, فقر, یادنامه

گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

خلق آذربایجان قرن‌های متمادی در جنبش رهایی‌بخش خلق‌های ما علیه ستمگران داخلی و خارجی برای دست ‌یافتن به استقلال، آزادی، و حق حاکمیت ملّی همواره نقشی برجسته داشته است. از مبارزهٔ خلق آذربایجان در پیش‌بُردِ جنبش مشروطیت (۱۲۸۵-۱۲۹۰خورشیدی) گرفته تا برپایی جنبش دموکراتیک آذربایجان به‌رهبری شیخ محمد خیابانی علیه استعمار و ارتجاع فئودالی در ایران ... گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استعمار, استقلال, امپریالیسم, ایران, تاریخ, درمان, زنان, صلح, طبقه کارگر, فاشیسم, یادنامه

گرامی‌باد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»

شانزده آذر روز دانشجو، نمادِ اتحاد دانشجویان و مبارزه با دیکتاتوری، استبداد، وامپریالیسم! جنبش دانشجوئی در ایران در زمرهٔ حرکت‌های اجتماعی‌ای است که از جایگاهی پیشتاز در مبارزه با استبداد برخوردار بوده و از فرازونشیب‌هایی زیاد دربُرهه‌های زمانی‌ای مختلف عبور کرده است. اکثر دانشجویان در ایران در همهٔ دوران‌ها از تبار طبقه‌های زحمتکش یا لایه‌های ... گرامی‌باد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استبداد, استقلال, امپریالیسم, ایران, دانشجویی, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, کمونیسم, یادنامه

گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همه‌جانبهٔ اقتصادی‌سیاسی و بروز جنگ‌های خانمان‌سوز دست‌وپنجه نرم می‌کند. جهان سرمایه‌داری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابری‌های عمیق که در آن میلیون‌ها انسان از ابتدائی‌ترین حقوق طبیعی‌شان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیت‌های اجتماعی، جنگ‌ها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را به‌طورجدی تهدید می‌کنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

ادامه

آزادی, آسیا, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استعمار, امپریالیسم, ایران, تاریخ, جهان, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, فقر, فلسطین, لبنان, مارکسیسم-لنینیسم, محیط زیست, نئولیبرالیسم, یادنامه

غلامحسین صدری افشار، نویسنده، مترجم و فرهنگ‌نویس صبح امروز درگذشت

غلامحسین صدری افشار فرهنگ نویس پیشکسوت بر اثر بیماری روده صبح امروز ساعت ۸ صبح امروز (۲۸ فروردین‌ماه) و در ۸۴ سالگی بدرود حیات گفت.

 

داوود موسایی مدیرمسئول انتشارات فرهنگ معاصر و ناشر کتاب‌های فرهنگ زنده‌یاد غلامحسین صدری افشار ضمن اعلام این خبر گفت: آقای صدری افشار پریشب پس از احساس درد در ناحیه شکم و معده، به بیمارستان منتقل می‌شود که به گفته پزشکان و پس از انجام معاینات و آزمایش‌های لازم، تحت عمل جراحی قرار می‌گیرد اما متاسفانه عمل، کارگر نمی‌افتد چرا که با رویت یک لکه خونی در روده، مشخص می‌شود که این لکه وارد جریان خون او شده است و در نهایت متاسفانه، حموالی ساعت ۸ صبح امروز، این فرهنگ‌نویس برجسته، جان به جان آفرین تسلیم می‌کند.

 

 

او که در منزل زنده‌یاد صدری افشار حضور داشت، اعلام جزئیات مراسم تشییع و خاکسپاری وی را به ساعات آتی موکول کرد.

 

غلامحسین صدری افشار، فرهنگ نویس و مترجم نامبردار سال ۱۳۱۳در ارومیه متولد شد. وی بعد از طی تحصیلات ابتدایی و متوسطه به سمت مشاغل گوناگونی رفت و در نهایت به حوزه فرهنگ کشیده شد.

 

صدری افشار انتشار آثارش را از سال ۱۳۲۷ در تبریز آغاز کرد. دوازده‌سالی برروی تاریخ علم مطالعه کرد. کار فرهنگ‌نویسی را از سال ۱۳۴۵ در بنیاد فرهنگ ایران با فیش‌نویسی مخزن‌الادویه آغاز کرد و تا به امروز ادامه داده، ویراستاری، ترجمه، تألیف و نشر کتاب‌های متعددی را به وسیله‌ی افراد دیگر موجب شده‌است. از سال ۱۳۴۵ تا ۴۸ با ماهنامه‌ سخن علمی همکاری داشت. از سال ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۹ در وزارت علوم کار می‌کرد و مسئول انتشارات علمی بود.

 

در سال‌های ۱۳۵۶ – ۵۸ مدیریت فصل‌نامه‌ آشنایی با دانش را در دانشگاه آزاد ایران برعهده داشت. در سال‌های ۱۳۵۸ – ۶۱ ماهنامه‌ی علمی و فرهنگی هدهد را منتشر کرد. چندین کتاب دیگران تصحیح و آماده‌ی چاپ کرده. کتاب‌هایی به نام دیگران نوشته‌ است. از سال ۱۳۵۹ تاکنون گذران زندگی اش تنها از راه نوشتن، ترجمه و ویراستاری بوده است.

 

از جمله تألیفات او می‌توان به «تاریخ در ایران» کتابفروشی ابن سینا ۱۳۴۵، سرگذشت سازمان‌ها و نهادهای علمی و آموزشی در ایران، وزارت فرهنگ وآموزش عالی (۱۳۵۰)، کتابنامه علوم ایران ( ۱۳۵۰ از سوی مرکز اسناد و مدارک علمی وزارت علوم)، تاریخ ریاضیات (۱۳۵۶ انتشارات توکا)، مقدمه فرهنگ مترجم (انتشارات نیلوفر با اول چاپ کرد سال ۶۳ که تا کنون چهار بار چاپ شده است)، واژه‌نامه فنی (انتشارات نیلوفر تا به حال ۷ بار چاپ شده و دو ویراست شده است)، فرهنگ فارسی که ابتدا چاپ شد و بعد به فرهنگ معاصر و تا کنون چهار ویراست و نه بار چاپ شده است، اشاره کرد.

 

مراسم یادبود این فرهیخته فقید روز جمعه ۳۱ فروردین از ساعت ۱۴ تا ۱۵:۳۰ در فرهنگسرای ابن سینا واقع در شهرک غرب، خیابان ایران زمین روبه‌روی بیمارستان بهمن برگزار می‌شود.

امروز ۲۷ مارس، سالروز درگذشت “نخستین فضانورد جهان”

۵۰ سال پیش در چنین روزی(۲۷ مارس ۱۹۶۸) “یوری الکسی یویچ گاگارین”، فضانورد روسی و اولین فضانورد جهان در سن ۳۴ سالگی درگذشت.   “یوری الکسی یویچ گاگارین” در ۹ مارس ۱۹۳۴ میلادی در یکی از روستاهای کشور”روسیه” متولد شد. علاقه گاگارین به فضا، ریشه در کودکی وی داشته و در دوران کودکی‌اش هواپیماهای مدل ... امروز ۲۷ مارس، سالروز درگذشت “نخستین فضانورد جهان”

ادامه

جهان, روسیه, یادنامه

آزادی هر جامعه‌یی در گرو آزادی زنان آن جامعه است

امسال در شرایطی به استقبال روز جهانی زن در ایران می‌رویم که با وجود گذشت ۳۹ سال از پیروزی انقلاب بهمن ۵۷،‌ که زنان در پیروزی آن نقشی اساسی و چشمگیر داشتند، خواست‌های جنبش زنان و آرزوهای زنان میهن ما از سوی حاکمان کنونی و خائنان به آرمان‌های انقلاب بهمن زیر پا لگدمال شده است.نقل ... آزادی هر جامعه‌یی در گرو آزادی زنان آن جامعه است

ادامه

ایران, تاریخ, جهان, حقوق بشر, خبر, زنان, یادنامه

من بجز عشق نیاموخته‌ام چیز دگر

چرخه حیات در کره زمین ادامه دارد، انسان‌ها می‌آیند و می‌روند اما هستند افرادی که اگر به دنیا نمی‌آمدند، دنیا چیزی کم داشت چیزی کم دارد یکی از انسان‌های بزرگی که اگر به دنیا نمی‌آمد به یقین جای خالی او کاملا محسوس بود، هوشنگ ابتهاج است.

ادامه

ایران, فرهنگ, یادنامه

خودکشی کارگر فصلی در هفت‌تپه / از این وضعیت خسته شدم+ ویدیو

علی نقدی، یکی از کارگران فصلی مجتمع کشت و صنعت هفت تپه ظهر امروز (سه‌شنبه، ۸اسفند ماه) در محوطه کمپ نی‌برها با انداختن خود به شاه‌کانال آب مزارع نیشکر دست به خودکشی زد و جان باخت.   در همین رابطه یکی از همکاران وی به ایلنا گفت: آقای نقدی حدودا ۲۷ سال سابقه کار در ... خودکشی کارگر فصلی در هفت‌تپه / از این وضعیت خسته شدم+ ویدیو

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری, یادنامه