مدیرعامل انویدیا: چین برای توسعه نظامی به تراشه‌های ما نیاز ندارد

مدیرعامل شرکت انویدیا بار دیگر نگرانی‌ها درباره استفاده احتمالی از تراشه‌های این شرکت در برنامه‌های نظامی چین را تکذیب و تاکید کرد که پکن برای توسعه نظامی به تراشه‌های ما نیاز ندارد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، جنسن خوانگ در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه تلویزونی سی‌ان‌ان ادعای استفاده نظامی چین از فناوری‌های انویدیا را تکذیب ... مدیرعامل انویدیا: چین برای توسعه نظامی به تراشه‌های ما نیاز ندارد

ادامه

آمریکا, جنگ تجاری, جهان, شرق آسیا, گزارش

توافق کشورهای سازمان همکاری شانگهای بر مقابله با یکجانبه‌گرایی

وزیر امور خارجه چین در نشست شورای وزرای امور خارجه سازمان همکاری شانگهای با تاکید بر این که از زمان تاسیس این سازمان سرعت توسعه آن ثابت و مثبت بوده، حوزه‌های همکاری آن گسترش یافته و اعتبار بین‌المللی این نهاد بیشتر شده است، تاکید کرد که کشورهای عضو در این نشست بر سر مقابله با ... توافق کشورهای سازمان همکاری شانگهای بر مقابله با یکجانبه‌گرایی

ادامه

اقتصادی, جهان, چین, سازمان ملل, شانگ‌های, شرق آسیا, صلح

تاکید «شی» بر همکاری چین و روسیه در راستای همبستگی جنوب جهانی

شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین در دیدار با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه بر همکاری دو کشور در راستای همبستگی جنوب جهانی و ایجاد نظم بین‌المللی منصفانه‌تر تاکید کرد. به گزارش ایرنا، مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه‌شنبه در حساب ایکس خود از دیدار مقام‌های پکن و مسکو خبر داد ... تاکید «شی» بر همکاری چین و روسیه در راستای همبستگی جنوب جهانی

ادامه

آمریکا, جهان, چین, روسیه, شانگ‌های, شراکت راهبردی, شرق اروپا, همبستگی

هشدار لاوروف به آمریکا و متحدانش درباره تهدیدات امنیتی علیه مسکو و پیونگ‌یانگ

وزیر خارجه روسیه گفت که این کشور همراه با کره شمالی، تلاش‌ها برای ایجاد زیرساخت‌های ناتو در شمال شرقی آسیا را خطرناک ارزیابی می‌کنند. به گزارش ایلنا به نقل از راشاتودی، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه اظهار داشت که‌ مسکو‌ به ایالات‌ متحده و متحدانش درباره ایجاد هرگونه تهدیدات امنیتی علیه روسیه و کره شمالی ... هشدار لاوروف به آمریکا و متحدانش درباره تهدیدات امنیتی علیه مسکو و پیونگ‌یانگ

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, ژاپن, شبه جزیره کره, شرق آسیا, شرق اروپا, کره جنوبی, کره شمالی

پشت‌پرده فشار پنتاگون به متحدان با استفاده از کارت تایوان

روزنامه بریتانیایی فایننشال تایمز شنبه ۱۲ جولای (۲۱ تیر) گزارش داد پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) در حال اعمال فشار بر ژاپن و استرالیاست تا مشخص کنند در صورت بروز درگیری میان ایالات متحده و چین بر سر تایوان، چه نقشی ایفا خواهند کرد. به گزارش CGTN : این فشار به معنای وادار کردن آنها به ... پشت‌پرده فشار پنتاگون به متحدان با استفاده از کارت تایوان

ادامه

آمریکا, استرالیا, استقلال, امنیت, تایوان, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, ژاپن, شرق آسیا, مالزی

عبور یک ناو کانادایی دیگر از تنگه تایوان علی‌رغم هشدار چین

پس از عبور یک کشتی جنگی کانادایی از تنگه تحت مناقشه تایوان، وزارت دفاع ملی این کشور مدعی شد این اقدام در راستای حمایت از آزادی ناوبری صورت نگرفته است.

 

دولت کانادا اعلام کرد یک کشتی جنگی متعلق به نیروی دریایی این کشور از تنگه تحت مناقشه تایوان در دریای جنوبی چین عبور کرد.

 

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، وزارت دفاع ملی کانادا روز سه‌شنبه اعلام کرد کشتی جنگی «فریگیت اچ‌ام‌اس‌سی اوتاوا» طی روزهای دوشنبه و سه‌شنبه از تنگه تایوان عبور کرده است.

 

این وزارت‌خانه گفت: «این مسیر به این دلیل انتخاب شد که مستقیم‌ترین مسیر مابین [حوزه] فعالیت‌های پایش تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد در شمال شرق آسیا و درگیری‌ها در جنوب شرق آسیا است».

 

با این حال وزارت دفاع ملی کانادا مدعی شد: «اقدام ناوگان سلطنتی کانادا عملیات‌هایی در راستای آن‌چه آزادی ناوبری نامیده می‌شود و ادعاهای حاکمیتی دیگر ملت‌ها را زیر سوال می‌برد انجام نشد و عبور این کشتی مطابق با قوانین بین‌المللی نظیر کنوانسیون قانون دریای سازمان ملل متحد صورت گرفت».

 

دولت چین تا کنون واکنشی به این اقدام نشان نداده است.

 

در ماه ژوئن امسال نیز دو کشتی جنگی کانادایی دیگر از این تنگه که حدفاصل تایوان و چین قرار دارد عبور کردند اما کانادا مدعی شد در پس این اقدام قصد و نیتی سیاسی وجود نداشت.

 

یک فروند جنگنده چینی که تحرکات یکی از دو کشتی جنگی کانادایی را در آب‌های تحت مناقشه نزدیک به چین رصد می‌کرد، به‌منظور اعلام هشدار، با ارتفاع اندکی از فراز این ناو عبور کرد.

 

وزارت دفاع چین، در این باره گفت: «ما درخصوص عبور کشتی‌های کانادایی از تنگه تایوان صریح هستیم و تمام مدت کشتی‌ها را پایش کرده‌ایم».

 

دریای جنوب چین که از طریق تنگه تایوان به دریای فیلیپین متصل می‌شود یکی از محل‌های مناقشه میان چین و آمریکا است. از آغاز سال جاری میلادی، کشتی‌های جنگی آمریکایی بارها وارد آب‌های دریای جنوبی چین شده‌اند و خشم پکن، متحد راهبردی روسیه را موجب شده‌اند.

 

چین معتقد است تایوان یکی از استان‌های این کشور است و باید به‌طور مسالمت‌آمیز یا با زور به این کشور بازگردد. پکن عبور ناوهای آمریکایی و کانادایی از تنگه تایوان را در راستای زیر پا گذاشتن حق حاکمیت این کشور می‌داند.

 

چین و کانادا علاوه بر این، بر مسائل دیگری نیز تنش و اختلاف دارند. از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به دستگیری یکی از مقامات شرکت تکنولوژی چینی «هوآوی» توسط کانادا و به‌ درخواست آمریکا اشاره کرد.

افکارنیوز

تظاهرکنندگان هنگ‌کنگی خواستار کمک آمریکا شدند

تظاهرکنندگان هنگ‌کنگی با تکان دادن پرچم‌های آمریکا به طرف سفارتخانه این کشور حرکت کردند. آنان خواستار حمایت دولت ترامپ شدند. آمریکا به درخواست معترضان هنگ‌کنگی پاسخی نداده است.

ادامه

امریکا, انگلستان, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, هنگ کنگ

ده‌ها تن از عناصر وابسته به ائتلاف سعودی در شمال یمن کشته شدند

ده‌ها تن ازعناصر وابسته به ائتلاف سعودی در حمله نیروهای یمنی که برای جلوگیری از پیشروی آنها در استان حجه واقع در شمال یمن صورت گرفت، کشته و زخمی شدند.

ادامه

امریکا, جهان, خاورمیانه, خبر, عربستان سعودی, یمن

چین در مسائل شبه جزیره از کره شمالی حمایت می‌کند

«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین که از روز دوشنبه به منظوری دیداری سه روزه وارد پیونگ یانگ شد در دیدار با همتای کره شمالی خود اعلام کرد پکن در مساله خلع سلاح شبه جزیره از این کشور حمایت می‌کند.

ادامه

امریکا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, کره شمالی, هنگ کنگ