وال استریت ژورنال: چین در حال ساخت پروژه‌های زیرساختی در ایران در ازای نفت است

روزنامه آمریکایی در گزارشی مدعی شد که چین تحت یک سیستم تهاتر، در ازای نفت، در پروژه‌های زیرساختی ایران وارد شده است. به گزارش ایلنا به نقل از تاس، روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی مدعی شد که چین تحت یک سیستم تهاتری که به تهران اجازه می‌دهد از درآمدهای فروش نفت خود به پکن ... وال استریت ژورنال: چین در حال ساخت پروژه‌های زیرساختی در ایران در ازای نفت است

ادامه

آمریکا, اقتصادی, ایران, تحریم, چین, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا, غرب, کمربند و جاده

مصر و چین پروتکل همکاری در زمینه کشاورزی پایدار امضا کردند

وزارت کشاورزی و احیای زمین مصر روز چهارشنبه ۱ اکتبر (۹ مهر) اعلام کرد که مراکز تحقیقاتی مصر و چین پروتکل همکاری‌ای را برای تقویت تحقیقات علمی، همکاری دانشگاهی و تبادل تخصص در زمینه کشاورزی پایدار به امضا رسانده‌اند. به گزارش CGTN : مرکز تحقیقات بیابان مصر، باغ گیاه‌شناسی ووهان وابسته به آکادمی علوم چین ... مصر و چین پروتکل همکاری در زمینه کشاورزی پایدار امضا کردند

ادامه

آفریقا, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا, کشاورزی, محیط زیست

نتانیاهو ترامپ را دور زد؛ اسرائیل پس از عقب‌نشینی در غزه می‌ماند

اسرائیل پس از توافق تبادل اسرا و عقب‌نشینی از غزه اعلام کرده قصد دارد حضور نظامی خود را در سه نقطه استراتژیک این باریکه ادامه دهد؛ اقدامی که عملا طرح ابتکاری رئیس‌جمهور آمریکا را به حالت نیمه‌تعلیق درآورده و نشان‌دهنده تلاش تل‌آویو برای حفظ کنترل بر غزه است. به گزارش ایلنا به نقل از رای ... نتانیاهو ترامپ را دور زد؛ اسرائیل پس از عقب‌نشینی در غزه می‌ماند

ادامه

آمریکا, اسراییل, تنش‌زایی, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین

ماهواره‌های چینی جایگزین GPS در کشور می‌شوند

وحید یزدانیان اعلام کرد اختلال در سامانه‌های GPS ناشی از نبود ماهواره مسیریابی بومی است و تنها راه‌حل نهایی، طراحی و پرتاب ماهواره‌های داخلی خواهد بود به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وحید یزدانیان، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، درباره منشأ اختلالات اخیر در سامانه‌های GPS توضیح داد این مشکلات به عملکرد ماهواره‌های خارجی مرتبط نیست، بلکه به ... ماهواره‌های چینی جایگزین GPS در کشور می‌شوند

ادامه

انگلیس, ایران, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, ژاپن, شرق آسیا

واکنش دفتر نتانیاهو به پاسخ حماس به طرح آتش‌بس در غزه

دفتر نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرد که در پی پاسخ رسمی جنبش حماس به طرح آتش‌بس دونالد ترامپ، اسرائیل آماده اجرای فوری مرحله اول این طرح برای آزادی گروگان‌ها (اسیران اسرائیلی در غزه) است. به گزارش بامداد شنبه ایرنا به نقل از شبکه الجزیره، دفتر بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل در بیانه ای افزود: اسرائیل در حال ... واکنش دفتر نتانیاهو به پاسخ حماس به طرح آتش‌بس در غزه

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, صلح, غرب, فلسطین

ظهور تشکل‌های رنگی از دل اعتراضات عراق

«رائد فهمی» دبیرکل حزب کمونیست عراق که از حامیان اعتراضات اکتبر به شمار می رود در پنجم فوریه گذشته به تلویزیون «العهد» عراق گفته بود که برخی گروه‌های سیاسی مرتبط با اعتراضات اکتبر با کمک و پشتیبانی آشکار و پنهان برخی از طرف‌ها شکل گرفته‌اند اما به هویت و جزییات آن اشاره ای نداشت. وی تعداد تشکل‌های سیاسی برخاسته از اعتراضات اکتبر را بالغ بر ۱۰ گروه سیاسی عنوان کرده بود.

 

 «محمد صادق الهاشمی» رییس مرکز پژوهش‌های راهبردی «العراق»، روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد که اغلب این تشکل‌های سیاسی دارای رویکرد آمریکایی بوده و با حمایت مالی برخی کشورهای منطقه ایجاد شده‌اند.

 

وی با تصریح بر اینکه برخی از این تشکل ها به طور علنی عادی سازی روابط با رژیم غاصب اسرائیل را تبلیغ می‌کنند، گفت: از جمله تشکل‌های معروف که به طور علنی شعار سیاسی خود را «عادی سازی با اسرائیل» قرار داده، تشکل موسوم به «جنبش ۲۵ اکتبر» است که لیدر آن «طلال الحریری» از اهالی موصل اخیرا در گفت وگو با تلویزیون آمریکایی “الحره” صراحتا اعلام کرد از عادی سازی روابط با اسرائیل حمایت می‌کند.

 

رییس مرکز پژوهش های راهبردی العراق افزود که برخی از رهبران سیاسی شیعه، کرد و اهل سنت عراق از این تشکل‌های جدید و رویکردهای سیاسی آنها در ضدیت با مقاومت، الحشد الشعبی و یا عادی سازی با اسراییل حمایت کرده‌اند.

 

به گفته الهاشمی حتی یکی از گروه های برخاسته از اعتراضات اکتبر ۲۰۱۹ به طور رسمی با تشکیل گروه انتخاباتی، درصدد مشارکت و تاثیر در انتخابات آتی عراق است.

 

پیشتر «رائد فهمی» دبیرکل حزب کمونیست عراق که از حامیان اعتراضات اکتبر به شمار می رود در پنجم فوریه گذشته به تلویزیون «العهد» عراق گفته بود که برخی گروه های سیاسی مرتبط با اعتراضات اکتبر با کمک و پشتیبانی آشکار و پنهان برخی از طرف ها شکل گرفته اند اما به هویت و جزییات آن اشاره ای نداشت.
وی تعداد تشکل های سیاسی برخاسته از اعتراضات اکتبر را بالغ بر ۱۰ گروه سیاسی عنوان کرده بود.

 

روزنامه «المدی» عراق نیز در گزارشی، مهمترین تشکل‌های سیاسی وابسته به اعتراضات اکتبر را دو تشکل «بیت الوطنی» و «امتداد» در ناصریه (مرکز استان ذیقار) و «اتحاد کار و حقوق عراق» در بغداد برشمرده است.

 

اعتراضات اجتماعی عراق از اکتبر ۲۰۱۹ (نهم مهرماه ۹۸) به بهانه اصلاحات فراگیر در کشور و مبارزه با فساد اقتصادی، بیکاری و وضعیت نابسمان کشور آغاز شد اما برخی گروه های مرتبط با این اعتراضات دست به خشونت و خونریزی زدند.

 

دولت منتخب عادل عبدالمهدی بعد از ۱۴ ماه از شروع به کارش هشتم آذرماه ۹۸ استعفای خود را از نخست وزیری عراق اعلام کرد تا متعاقب آن دولت انتصابی «مصطفی الکاظمی» شکل بگیرد.

 

دولت الکاظمی با هدف اصلی بسترسازی برای انتخابات زودهنگام شکل گرفت و دهم اکتبر آینده برابر با ۱۸ مهرماه ۱۴۰۰ را به عنوان تاریخ برپایی انتخابات در این کشور اعلام کرده است.

 

کارشناسان، انتخابات آتی عراق را یکی از مهمترین انتخابات‌ها در این کشور عنوان کرده‌اند اما برخی سهم پیروزی برای گروه‌های برخاسته از اعتراضات اکتبر را به دلیل تازه کار بودن این گروه ها، در حد پایین پیش‌بینی کرده‌اند.

 

کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق در گزارشی در ۱۲ مارس سال گذشته (۲۱ اسفند ۹۸) اعلام کرد که تاکنون ۲۴۹ تشکل سیاسی برای شرکت در انتخابات آینده نام نویسی کرده اند و ۶۰ حزب دیگر در نوبت ثبت نام هستند.

 

این کمیسیون افزود است که ۱۰۶ حزب جزو احزابی هستند که قبلا نیز در انتخابات گذشته ثبت نام کرده بودند.

 

وی تعداد ائتلاف های انتخاباتی تایید شده را تاکنون ۳۰ ائتلاف و ۱۰ ائتلاف دیگر را در دست تاسیس عنوان کرده و افزوده است که ۲۵ ائتلاف در انتخابات ۲۰۱۸ نیز قبلا مورد تایید قرار گرفته بودند.

تأکید چین بر آمادگی جهت همکاری با عراق در زمینه مبارزه با تروریسم

«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین روز جمعه در تماس تلفنی با «فؤاد حسین» همتای عراقی خود بر گسترش همکاری‌های دوجانبه در راستای مبارزه با افراط‌گرایی و تروریسم تأکید کرد.

ادامه

تروریسم, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا, عراق

المیادین: تلفات ائتلاف سعودی درمارب به‌۱۸۰۰ کشته و ۳ هزار زخمی رسید

شبکه خبری المیادین به نقل از نیروهای میدانی در نبرد مارب گزارش داد : تلفات ائتلاف سعودی، نیروهای منصور هادی ، القاعده و سلفی‌ها به ۱۸۰۰ کشته و ۳ هزار زخمی رسیده است.

ادامه

تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, عربستان سعودی, یمن

شاخص فلاکت، و فساد افسارگسیخته در رژیم فقها

درحالی که رژیم حداقل دستمزد امسال را حتی کم‌تر از ۳ میلیون تومان تعیین کرده است، خط فقر در تهران بر اساس آمارهای تازه منتشر شده به ۱۰میلیون تومان رسیده است. این آمارها حکایت از آن دارند که شاخص* فلاکت طی ۴ سال اخیر روندی نگران‌کننده‌ درپیش گرفته است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, حقوق بشر, فقر, مقاله

اعتراضات مجدد لبنانی‌ها: فقدان رهبری، جنبش مردم را از نفس انداخته است

نابسامانی‌های اقتصادی و اجتماعی لبنان بار دیگر اعتراضات و تظاهراتی را دامن زده است. شماری از جاده‌های کشور مسدود شده اما درگیری شدیدی میان معترضان و نیروهای امنیتی رخ نداده است. در مقایسه با جنبش بزرگ سال ۲۰۱۹، صدای اعتراض لبنانی‌ها بسیار ضعیف‌تر شده است.  

ادامه

اعتراضات اجتماعی, حقوق بشر, خاورمیانه, گزارش, لبنان