درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

ضرورت وجود سندیکاها و اتحادیه‌های کارگری

تشکل‌های شورایی از ابتدای تشکیل خود، محل حضور نمایندگان نیروهای کار و کارفرما بوده‌اند و عملکرد و نقش مشارکت نیروی کار در مدیریت واحد اقتصادی را داشته‌اند. در ابتدای انقلاب یعنی چهل سال پیش، و جود این شوراها در کنار اتحادیه های کارگری و سندیکاها مفید به نظر می‌رسید.

 

اما با انحلال تمام اتحادیه و سندیکاهای کارگری توسط حاکمیت در سال ۱۳۶۰، خانه کارگر توسط نیروهای طرفدار حاکمیت ایجاد و ساختمان انجمن همبستگی، ساختمان فعلی خانه کارگر را نیز اشغال کرد.

 

خانه کارگر از بدو تاسیس نامبارک خود تا کنون، تلاش کرده جای خالی اتحادیه‌ها و سندیکاها را با شوراها و در مواردی با انجمن‌های اسلامی کارخانجات پرکند سیاستی که تا امروز ادامه داشته است، سیاست نادرستی که از ترس تشکل طبقه کارگر در پیش گرفته شد و برغم اظهار تأسف و پشیمانی برخی از بنیانگذاران خانه کارگر از انحلال اتحادیه و سندیکاهای کارگری، تاکنون اجازه تشکیل و سراسری شدن اتحادیه‌ها و سندیکاها به کارگران داده نشده است.

 

از ابتدا نیز فعالان کارگری، انحلال اتحادیه و سندیکاهای کارگری را محکوم و اعلام کردند که شوراها هرگز نمی‌توانند جایگزین مناسبی برای تشکل‌های صنفی و طبقاتی کارگران باشند.

 

شوراها نمی‌توانستند تشکل صنفی کارگران باشند و نیستند. تشکلی که به قول رییس کانون شوراهای اسلامی کار، نفع دوسویه داشته باشد، تشکل صنفی کارگران نمی‌تواند باشد. اعتراف ایشان، بهترین سند نقد و بی اعتباری شوراها بعنوان تشکل صنفی کارگران است.

 

غرق شدن میلیون‌ها کارگر در زیر خط فقر، رواج قرار دادهای سفید امضا، قرار داد موقت شدن ۹۰ درصد کارگران، تاخیر چند ماهه در پرداخت دستمزدها و حقوق کارگران در سراسر کشور، بهترین دلایل برای اثبات غلط بودن انحلال اتحادیه‌ها و سندیکاهای کارگری و جایگزینی شوراها بجای آنها است.

 

در کنار سرکوب تلاش‌های کارگران برای ایجاد اتحادیه‌ها و سندیکاها توسط حاکمیت، متاسفانه نیروهایی که به اشتباه خود در مشارکت در انحلال سندیکا‌ها و اتحادیه‌ها پی‌برده‌اند، هنوز تلاش جدی برای احیای اتحادیه‌ها و سندیکا‌ها به چشم نمی‌خورد.

 

کارگران و بازنشستگان برای مشارکت در ساختار مدیریت سازمان تامین، نیازمند احیا و ایجاد اتحادیه‌ها و سندیکاهای خود برای حضور در این مدیریت‌اند و بدون آنها، سرنوشت سازمان تامین اجتماعی به دست دولت و مدیران دست نشانده دولتی نوشته خواهد شد، یعنی ادامه فاجعه بار مدیریت سازمان تامین اجتماعی تا ورشکستگی عمدی آن توسط دولت.

 

خلأ وجود سندیکاها و اتحادیه‌های کارگری، چهل سال است که به چشم می‌خورد و ایجاد آنها وظیفه تمامی کارگران آگاه و پیشرویی است که دیگر وضع موجود را تحمل نمی‌کنند.
پیش به سوی ایجاد اتحادیه ها و سندیکاهای کارگری و قانونی کردن آنها.
اتحادسراسری بازنشستگان ایران

اسرار فاش شده از درون حزب کارگر انگلیس، حکایت از تخریب سیستماتیک جرمی کوربین و هوادارانش دارد

شبکه الجزیره اعلام کرد به ۵۰۰ گیگابایت اطلاعات از فعل‌وانفعالات درونی حزب کارگر انگلیس دست یافته که حقایقی را درباره این حزب و فضای سیاسی انگلیس، فاش می‌کنند.

ادامه

انگلستان, جهان, حقوق بشر, خبر, سوسیالیسم, سیاسی, غرب اروپا, کارگری

گره خوردن منافع دولت‌ها در رژیم ولایی با کارفرمایان سدی در مقابل شکیل‌گیری و فعالیت تشکل‌های واقعی کارگری

سهرابی  می‌گوید: گاهی اوقات در برخی تشکل‌ها شاهد هستیم پیمانکاران در نقش نمایندگان کارگران فعالیت می‌کنند در صورتی که نماینده واقعی کارگران، کسانی هستند که آثار پینه‌ی دستان آنان هرگز برطرف نمی‌شود.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش

افزایش سن بازنشستگی، اقدامی علیه منافع کارگران و زحمتکشان

افزایش سن بازنشستگی از تصمیم‌هایی‌ است که جمهوری اسلامی در چند سال اخیر مطرح کرده است، ولی به دلیل مخالفت‌های گسترده اجرای آن به تعویق افتاده است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, سرمایه‌داری, عدالت اجتماعی, کارگری, مقاله, نئولیبرالیسم

کارگران زیر چرخ‌های ماشین دولت ولایی خرد می‌شوند ؟

یک فعال کارگری گفت: همین امروز هم نماینده کارگر در شورایعالی کار در مقابل دولت و نماینده کارفرما که در یک طرف هستند از وزنه‌ی کافی برخوردار نیست. دولت از تغییر این ترکیب می‌خواهد به چه برسد؟

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش