نیویورک تایمز: آمریکا قادر به شکست یمن نخواهد بود

روزنامه آمریکایی تحلیل کرد ایالات متحده در حملات تجاوزگرانه خود به یمن نخواهد توانست این کشور را شکست دهد. به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» ارزیابی کرد عملیات نظامی ایالات متحده علیه «حوثی‌ها» یمن قادر به از بین بردن این جنبش و شکست یمنی‌ها و رفع تهدید از کشتی‌های مرتبط با اسراییل در دریای ... نیویورک تایمز: آمریکا قادر به شکست یمن نخواهد بود

ادامه

آمریکا, اسراییل, افریقا, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه, خلیج عدن, دریای سرخ, شمال افریقا, غرب آسیا, فلسطین, یمن

برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»

قیس سعید، رئیس جمهور تونس به ماموریت نخست وزیر این کشور پایان داد. به گزارش ایسنا، ریاست جمهوری تونس اعلام کرد که قیس سعید، رئیس جمهور این کشور به ماموریت کمال المدوری، نخست وزیر پایان داده و ساره الزعفرانی الزنزری را به جای وی تعیین کرد. قیس سعید در دیدار با ساره الزعفرانی بر لزوم ... برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»

ادامه

تونس, جهان, خبر, شمال افریقا, فساد

لاوروف: سیاسی کردن مساله هسته‌ای ایران نگران‌کننده است

وزیر امور خارجه روسیه گفت نشانه‌ها درباره اینکه آمریکا خواستار توافق جدید درباره برنامه هسته‌ای ایران همراه با شروط سیاسی است، نگران‌کننده است. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای گفت: «روسیه و شرکایش در مورد برنامه اقدام جامع مشترک درباره موضوع هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردیم. ما طرفدار بازگرداندن برنامه اولیه‌ای ... لاوروف: سیاسی کردن مساله هسته‌ای ایران نگران‌کننده است

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امارات, انگلس, اوکراین, ایران, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, خلیج فارس, روسیه, سودان, سوریه, صلح, عراق, فرانسه, گرینلند, لبنان, ناتو

شکایت گروه حقوق بشری آمریکایی از دولت بایدن به دیوان کیفری بین‌المللی

گروه حقوق بشری آمریکایی در دادگاه کیفری بین‌المللی علیه بایدن به دلیل کمک به جنایات جنگی اسرائیل اقدام حقوقی کرد. به گزارش ایسنا، سازمان حقوق بشری «داون» خواستار تحقیق درباره «جو بایدن» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا و سایر مقامات آمریکایی به دلیل کمک و مشارکت در جنایات جنگی صهیونیست‌ها شده است. در اقدامی بی‌سابقه، یک گروه ... شکایت گروه حقوق بشری آمریکایی از دولت بایدن به دیوان کیفری بین‌المللی

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خبر, دیوان داوری لاهه, شمال افریقا, عربستان

ایسلندی‌ها هفته‌ای ۴ روز کار می‌کنند

رشد اقتصادی ایسلند با اجرای طرح هفته کاری کوتاه‌تر، از برخی همتایان اروپایی خود پیشی گرفت. به گزارش باشگاه خبرنگاران: بر اساس تحقیقی که روز جمعه منتشر شد، اقتصاد ایسلند پس از اجرای هفته کاری کوتاه‌تر در سراسر این کشور، بدون کاهش دستمزد، از اکثر کشورهای اروپایی بهتر شد. دو اندیشکده دریافتند که بین سال‌های ... ایسلندی‌ها هفته‌ای ۴ روز کار می‌کنند

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, ایرلند, ایسلند, جهان, شمال اروپا, طبقه کارگر

صادرات نفت لیبی از سر گرفته شد

ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده ارتش لیبی که پس از تسلط نیروهایش بر هلال نفتی این کشور، مانع صادرات آن می شد، امروز چهارشنبه دستور از سرگیری صادرات نفت را صادر کرد.

 

نیروهای ژنرال حفتر که مورد حمایت دولت شرق این کشور است ،۳۱ خرداد ۹۷ کنترل بنادر نفتی مهمی مانند «راس لانوف» را به دست گرفتند و پس از آن ژنرال حفتر ادعا کرد، دولت وفاق ملی مستقر در غرب (طرابلس) درآمدهای حاصل از فروش نفت را به صورت عادلانه توزیع نمی کند و از این تاریخ به بعد، کنترل میادین نفتی لیبی را به دولت شرق واگذار می کند که این سخنان با واکنش شدید طرف های لیبیایی و همچنین جامعه بین الملل مواجه شد.

 

با جلوگیری از صادرات نفت منطقه هلال نفتی توسط شرکت ملی نفت لیبی، تولید نفت این کشوربه کمتر از ۳۵۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت.

 

تارنمای «الوسط » لیبی نوشت، ژنرال حفتر امروز در نامه ای به سرلشکر «ناجی احمد موسی المغربی » فرمانده نیروهای حافظ تاسیسات نفتی، به او و نیروهای تحت فرمانش دستور داد اجازه پهلوگیری نفت کش ها و صادرات نفت را بدهند.

 

در پی اعلام این خبر، شرکت ملی نفت لیبی در بندرهای نفتی راس لانوف، «السدره» ، الزویتینه» و «الحریقه» حالت فوق العاده را لغو کرد.

 

«مصطفی صنع الله» رئیس شرکت نفت لیبی اعلام کرد تولید و صادرات نفت لیبی طی چند ساعت آینده به حالت عادی بازمی گردد و شرکت نفت با دستگاه های ذیربط برای تقویت شفافیت در انجام کارها و حل این بحران، همکاری می کند.

 

صنع الله این دستور ژنرال حفتر را در جهت حفاظ منافع ملی لیبی دانست و از شورای ریاستی، مجلسی نمایندگان، شورای عالی حکومت و جامعه بین الملل به خاطر تلاش برای حل این بحران تشکر کرد.

 

لیبی تا پیش از این بحران روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت تولید می‌کرد و بر اساس آمارهای منتشر شده در لیبی ۹۵ تا ۹۸ درصد صادرات این کشور را نفت و گاز تشکیل می‌دهد و به همین میزان بودجه این کشور نیز از این راه تامین می‌شود.

 

حدود ۸۰ درصد نفت لیبی در منطقه ای موسوم به ‘هلال نفتی’ در ساحل مدیترانه قرار دارد که منطقه ای بین طبرق در شرق تا ‘السدره’ در غرب لیبی با امتداد ۲۰۵ کیلومتر است. ‘السریر’ ،’مسله’ و ‘النافوره’ از جمله بزرگترین میدان های نفتی لیبی است و در مجموع ۶۰ درصد نفت این کشور از این مناطق استخراج می شود و بزرگترین پالایشگاه ها و بندرهای صادراتی لیبی نیز در این منطقه قرار دارد.

 

لیبی از زمان سقوط قذافی در سال ۲۰۱۱ با بی ثباتی دست و پنجه نرم می کند و در چنین شرایطی، چند دستگی و تفرقه در آن افزایش یافته است .

ایرنا

با وجود حمایت کوبا از جبهه پولیساریو، مغرب روابط دیپلماتیک خود را با این کشور از سر گرفت

«بوغالب العطار » سفیر جدید مغرب در کوبا روز جمعه، استوار نامه خود را تقدیم «میگل دیاز کانل»رئیس جمهوری کوبا کرد و این گونه دو کشور پس از ۳۸ سال، روابط رسمی را از سر گرفتند.

ادامه

امریکای لاتین, جهان, خبر, شمال افریقا, کوبا, مراکش

مخالفت کشورهای شمال آفریقا با پذیرش پناهجویان آفریقایی

پنج کشور واقع در شمال آفریقا( مصر، تونس ، لیبی، الجزایر و مغرب) با پیشنهاد مقام های اروپایی برای ایجاد اردوگاه در داخل اراضی خود برای استقبال از پناهجویان آفریقایی مخالفت کردند.

ادامه

اتحادیه اروپا, الجزایر, تونس, جهان, حقوق بشر, خبر, شمال افریقا, لیبی, مراکش, مصر

توافق اتحادیه اروپا بر سر سیاست پناهندگی

به گزارش خبرگزاری آلمان، رؤسا و رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشست بروکسل توافق کردند که در اتحادیه اروپا مراکز محصوری برای پذیرش اولیه پناهجویان نجات‌یافته از قایق‌های دریای مدیترانه بنا شود.

ادامه

اتحادیه اروپا, المان, جهان, حقوق بشر, خبر, شمال افریقا