ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده ارتش لیبی که پس از تسلط نیروهایش بر هلال نفتی این کشور، مانع صادرات آن می شد، امروز چهارشنبه دستور از سرگیری صادرات نفت را صادر کرد.
نیروهای ژنرال حفتر که مورد حمایت دولت شرق این کشور است ،۳۱ خرداد ۹۷ کنترل بنادر نفتی مهمی مانند «راس لانوف» را به دست گرفتند و پس از آن ژنرال حفتر ادعا کرد، دولت وفاق ملی مستقر در غرب (طرابلس) درآمدهای حاصل از فروش نفت را به صورت عادلانه توزیع نمی کند و از این تاریخ به بعد، کنترل میادین نفتی لیبی را به دولت شرق واگذار می کند که این سخنان با واکنش شدید طرف های لیبیایی و همچنین جامعه بین الملل مواجه شد.
با جلوگیری از صادرات نفت منطقه هلال نفتی توسط شرکت ملی نفت لیبی، تولید نفت این کشوربه کمتر از ۳۵۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت.

تارنمای «الوسط » لیبی نوشت، ژنرال حفتر امروز در نامه ای به سرلشکر «ناجی احمد موسی المغربی » فرمانده نیروهای حافظ تاسیسات نفتی، به او و نیروهای تحت فرمانش دستور داد اجازه پهلوگیری نفت کش ها و صادرات نفت را بدهند.
در پی اعلام این خبر، شرکت ملی نفت لیبی در بندرهای نفتی راس لانوف، «السدره» ، الزویتینه» و «الحریقه» حالت فوق العاده را لغو کرد.
«مصطفی صنع الله» رئیس شرکت نفت لیبی اعلام کرد تولید و صادرات نفت لیبی طی چند ساعت آینده به حالت عادی بازمی گردد و شرکت نفت با دستگاه های ذیربط برای تقویت شفافیت در انجام کارها و حل این بحران، همکاری می کند.
صنع الله این دستور ژنرال حفتر را در جهت حفاظ منافع ملی لیبی دانست و از شورای ریاستی، مجلسی نمایندگان، شورای عالی حکومت و جامعه بین الملل به خاطر تلاش برای حل این بحران تشکر کرد.
لیبی تا پیش از این بحران روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت تولید میکرد و بر اساس آمارهای منتشر شده در لیبی ۹۵ تا ۹۸ درصد صادرات این کشور را نفت و گاز تشکیل میدهد و به همین میزان بودجه این کشور نیز از این راه تامین میشود.
حدود ۸۰ درصد نفت لیبی در منطقه ای موسوم به ‘هلال نفتی’ در ساحل مدیترانه قرار دارد که منطقه ای بین طبرق در شرق تا ‘السدره’ در غرب لیبی با امتداد ۲۰۵ کیلومتر است. ‘السریر’ ،’مسله’ و ‘النافوره’ از جمله بزرگترین میدان های نفتی لیبی است و در مجموع ۶۰ درصد نفت این کشور از این مناطق استخراج می شود و بزرگترین پالایشگاه ها و بندرهای صادراتی لیبی نیز در این منطقه قرار دارد.
لیبی از زمان سقوط قذافی در سال ۲۰۱۱ با بی ثباتی دست و پنجه نرم می کند و در چنین شرایطی، چند دستگی و تفرقه در آن افزایش یافته است .
ایرنا