به انگیزه سالگرد تیرباران رفیق خسرو روزبه، قهرمان ملی ایران!

فریاد خروشان رفیق خسرو روزبه، عضو کمیته مرکزی حزب توده ایران، در اعماق بیدادگاه های رژیم کودتایی محمدرضا پهلوی، به صدای رسای نیروهای مردمی برای سرنگونی استبداد سلطنتی بدل شد؛ استبدادی که سرانجام در بهمن ۵۷ فروپاشید. جلادانی که می پنداشتند با به خاک و خون کشیدن مبارزان توده ای می توانند «آخرین شعله های ... به انگیزه سالگرد تیرباران رفیق خسرو روزبه، قهرمان ملی ایران!

ادامه

اجتماعی, استبداد, استعمار, ایران, تاریخ, سرمایه داران, سوسیالیسم, فساد, فقر, کودتا, یادنامه

بزرگداشت هشتادمین سالگرد پیروزی بر فاشیسم

در بحبوحهٔ آشفتگی و بی‌ثباتی فزاینده در سراسر جهان، حزب تودهٔ ایران بار دیگر بر تعهدش به پیکار بین‌المللی برای تحقق صلح، برابری، حقوق بشر و حقوق دموکراتیک، و عدالت اجتماعی تأکید می‌کند. جمعه ۹ مه ۲۰۲۵ هشتادمین سالگرد روزی است که پس از تسلیم شدن بی‌قیدوشرط فرماندهی عالی ارتش نازی، که به جنگ جهانی ... بزرگداشت هشتادمین سالگرد پیروزی بر فاشیسم

ادامه

آزادی, آسیای جنوب شرقی, آلمان, آمریکا, اروپای مرکزی, استعمار, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, ایتالیا, بلژیک, پرتغال, جهان, چین, شرق آسیا, صلح, غرب, فرانسه, کارائیب, ناسیونالیسم, هلند

دست‌های خونین بریتانیا: کابوسِ ادامه‌دار در سودان

کمک ۱۲۰ میلیون پوندی کی‌یر استارمر به سودان نه می‌تواند همدستی دولت بریتانیا در نسل‌کشی نیروهای پشتیبانی سریع (RSF) را بپوشاند و نه سایه شوم استعمار و امپریالیسم بریتانیا را جبران کند. نوشته: کلودیا وب- از اعضای ترقیخواه پیشین پارلمان بریتانیا دولت کی‌یر استارمر، نخست وزیر بریتانیا، هفته گذشته اعلام کرد که ۱۲۰ میلیون پوند ... دست‌های خونین بریتانیا: کابوسِ ادامه‌دار در سودان

ادامه

آفریقا, استبداد, امارات, امپریالیسم, انگلیس, جهان, دیدگاه, سودان, شمال شرق آفریقا, صربستان, فقر, کشاورزی, گرسنگی, یمن

پنجاهمین سالگرد پیروزی ویتنام در جنگ با آمریکا و وحدت مجدد ویتنام

روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت مصادف با پنجاهمین سالگرد سقوط سایگون (۳۰ آوریل ۱۹۷۵) بود، روزی که مردم قهرمان ویتنام موفق شدند امپریالیسم آمریکا را شکست دهند و به اتحاد ملی دست یابند. پس از دهه‌ها مبارزه با اشغال فرانسه و مداخلهٔ آمریکا، دهقانان، کارگران، زنان، جوانان، و سربازان ویتنام، به‌رهبری حزب کمونیست ویتنام و رهنمودهای ... پنجاهمین سالگرد پیروزی ویتنام در جنگ با آمریکا و وحدت مجدد ویتنام

ادامه

آزادی, آسیای جنوب شرقی, آمریکا, استعمار, استقلال, امپریالیسم, انترناسیونالیسم, تاریخ, جوانان, حزب کمونیست, دهقانی, زنان, سوسیالیسم, صلح, فرانسه, فقر, کارگری, کامبوج, کمونیسم, لائوس, مارکسیسم, مارکسیسم-لنینیسم, همبستگی, ویتنام, یادنامه

پدیده‌های غیرانسانی در جامعه‌های سرمایه‌داری

جرج لوکاچ، فیلسوف معروف مارکسیست، زمانی گفته بود: “حتی بدترین سوسیالیسم بهتر از بهترین سرمایه‌داری است.” این اظهارنظر در سال ۱۹۶۹/ ۱۳۴۸ بیان شد و در سال ۱۹۷۱/ ۱۳۵۰ تکرار شد. این نظر او بدون شک بر اساس برداشت لوکاچ از سوسیالیسم واقعاً موجود در اتحاد جماهیر شوروی و اروپای شرقی بود که با آن ... پدیده‌های غیرانسانی در جامعه‌های سرمایه‌داری

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحاد شوروی, استعمار, اقتصادی, امپریالیسم, تبعیض‌نژادی, دیدگاه, زنان, سرمایه داران, سوسیالیسم, شرق اروپا, فاشیسم, فقر, کودکان, مارکسیسم, مهاجرت, نسل‌کشی, هندوستان

سناتور استرالیایی، ملکه انگلیس را “استعمارگر” خواند

نماینده مردمان بومی استرالیا هنگام سوگند یاد کردن در مجلس سنای این کشور، ملکه انگلیس را – که رئیس کشور استرالیا محسوب می‌شود – «استعمارگر» خطاب کرد.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، هنگامی که «لیدیا تورپ» در مجلس سنای استرالیا به عنوان سناتور سوگند یاد کرد، دست مشت کرده‌اش را بالا آورده و ملکه انگلیس را «استعمارگر» خواند.

 

او که به حزب «سبزها» تعلق دارد، نماینده مردمان بومی استرالیا در مجلس سنای این کشور است، مردمی که با آغاز استعمار انگلیس در این کشور با رنج فراوانی روبرو شده و تنها ۱۰ درصد از آنان از دست استعمارگران و بیماری‌هایی که با خود آوردند، جان سالم به در بردند.

 

او در مجلس سنای کشورش در هنگام ادای سوگند، گفت: «صادقانه و با خلوص نیت سوگند یاد می‌کنم که با ملکه استعمارگر، الیزابت دوم عهد بسته و به او وفادار خواهم بود».

 

الیزابت دوم، ملکه انگلیس است که همچنین رئیس کشور استرالیا به شمار می‌رود.

 

در این هنگام، رئیس سنای استرالیا به تورپ گفت که سوگندش قابل قبول نبوده و او باید یک بار دیگر به شکل صحیح سوگند یاد کند. تورپ از بومیان جزیره استرالیاست.

 

چندین سال است که رهبران مردمان بومی استرالیا خواستار به رسمیت شناخته شدن رنج و ناعدالتی هستند که با آغاز استعمار انگلیس در دهه ۱۷۰۰ آغاز شد.

 

آنتونی آلبانیز، نخست‌وزیر استرالیا به دنبال تغییر قانون اساسی این کشور برای به رسمیت شناختن اقلیت بومی و واداشتن دولت به مشورت با این مردمان در تصمیم‌گیری‌هایی است که بر زندگی آنان تاثیر می‌گذارد.

 

هفته گذشته نیز یکی از مقامات استرالیا گفت که سوگند به اتحاد با ملکه انگلیس «قدیمی و مضحک» است. او گفت: این عبارت نماینده استرالیایی که ما در آن زندگی می‌کنیم نبوده و مدرک دیگری است از اینکه استرالیا باید به یک جمهوری با رئیس کشور مستقل تبدیل شود. ما دیگر بریتانیایی نیستیم.

 

بر اساس قانون اساسی فعلی استرالیا، تمامی سناتورها و اعضای مجلس نمایندگان این کشور باید برای آغاز به کار در پارلمان، سوگند وفاداری به ملکه انگلیس یاد کنند. این روند تنها با برگزاری یک همه‌پرسی ممکن است و دولت آلبانیز اخیرا گام‌هایی در این راستا برداشته است.

 

لیدیا تورپ ماه گذشته میلادی، استرالیا را یک «پروژه استعماری» توصیف کرد و گفت که پرچم این کشور نماینده او نیست.

 

او گفت: پرچم کنونی استرالیا نمایانگر استعمار این سرزمین است و نباید اینجا باشد. هیچ توافقی صورت نگرفته، هیچ معاهده‌ای امضا نشده، پس این پرچم نماینده من نیست.

 

تورپ گفت از پارلمان حمایت می‌کند تا «اشغالگری غیرقانونی نظام استعماری در استرالیا را به چالش بکشد».

هشدار سازمان ملل؛ افزایش گرسنگان در جهان

سازمان ملل اعلام کردند که بیش از ۸۲۸ میلیون نفر یا نزدیک به ۱۰ درصد از جمعیت جهان در سال گذشته تحت تاثیر گرسنگی قرار گرفتند که این تعداد ۴۶ میلیون نفر بیشتر از سال ۲۰۲۰ و ۱۵۰ میلیون نفر بیشتر از سال ۲۰۱۹ است.

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, استثمار, استعمار, افریقا, اوکراین, تحریم, جهان, حقوق بشر, روسیه, سازمان ملل, سودان, سومالی, فقر, یمن

«دکترین مونرو» مجوز جنایات آمریکا در آمریکای لاتین

اصول دوگانه سیاست خارجه آمریکا در پیام رئیس‌­جمهور آمریکا در سال ۱۸۲۳ به کنگره اعلام شد. این دو اصل بر تشکیل مستعمرات جدید و دخالت سیاسی دولت­ های اروپایی در قاره آمریکا تاکید دارد. آمریکا تاکنون از این دکترین در توجیه اقدامات خشونت‌بار خود در بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین استفاده کرده است.

ادامه

اتریش, اسپانیا, استعمار, اکوادور, امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, برزیل, بولیوی, پاراگوئه, پاناما, جهان, حقوق بشر, دومینیکن, روسیه, کاستاریکا, کانادا, کوبا, گواتمالا, مکزیک, نیکاراگوئه, هندوراس, ونزوئلا

جرمی کوربین: تأسیس عربستان اختراع انگلیس بود

رئیس سابق حزب کارگر انگلیس اعلام کرد که عربستان و انگلیس روابط اقتصادی، سیاسی و نظامی بسیار مستحکمی دارند و مسئله به شکل مستقیم به تأسیس عربستان برمی‌گردد که در آغاز اختراع انگلیس بود.

ادامه

استعمار, امپریالیسم, انگلستان, تاریخ, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, عربستان سعودی, یمن