سناتور آمریکایی: آموزش اوکراینی‌ها پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی خواهد داشت

سناتور ایالت اوکلاهما هشدار داد که اقدام آمریکا برای آموزش نظامیان اوکراینی برای استفاده از سامانه پدافندی پاتریوت در خاک آمریکا، پیامدهای غیرقابل پیش بینی به همراه خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری فارس، «ناتان داهم» سناتور ایالت اوکلاهاما هشدار داد که اقدام آمریکا برای آموزش نیروهای اوکراینی در آمریکا «پیامدهای غیرقابل پیش بینی» به همراه خواهد داشت.

وی در ادامه سخنانش گفت: «آموزش نیروهای کی‌یف در خاک آمریکا گام تحریک آمیز دیگری توسط دولت بایدن است».

مقامات دولت بایدن اعلام کرده‌اند که نظامیان اوکراینی طی چند ماه برای استفاده از سامانه پدافندی پاتریوت آموزش خواهند دید این در حالی است که «ناتان داهم» اعلام کرده که با توجه به پیامدهای فاجعه بار این تصمیم، قصد دارد جلوی این طرح را بگیرد.

این سناتور ایالت اوکلاهما اضافه کرد: «ما اخیرا شاهد آن بودیم که ارتش اوکراین اقدام به شلیک راکت به خاک لهستان کرده بود که طی آن دو غیرنظامی کشته شدند. ما قطعا نمی خواهیم که شاهد تمرین نظامیان اوکراینی در اوکلاهما باشیم، جایی که شهروندانمان ممکن است که تحت تهدید مشابهی قرار بگیرند».

وی تاکید کرد: «ما نباید اجازه هزینه کردن بدون حساب، فساد و پولشویی بالقوه از طریق اوکلاهاما را بدهیم».

یک روزنامه آمریکایی روز سه شنبه خبر داد که پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) در حال برنامه ریزی برای آموزش نیروهای اوکراینی در خاک  ایالات متحده جهت نحوه استفاده از سامانه دفاع موشکی «پاتریوت» است.

به نوشته روزنامه «واشنگتن پست» این مقام آمریکایی که مایل به افشای هوییت خود نبود، گفت: این آموزش در پایگاه نظامی “فورت سیل” در جنوب غربی “اوکلاهاما” انجام می‌شود و ممکن است در همین ماه آغاز شود.

بر اساس این گزارش، این پایگاه محل آموزش دفاع موشکی پاتریوت و آموزش توپخانه میدانی برای نظامیان آمریکایی است.

این اقدام در پی تصمیم ماه گذشته جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مبنی بر تایید ارسال سامانه دفاع موشکی پاتریوت به اوکراین برای تقویت دفاعی  این کشور  برابر حملات موشکی روسیه صورت گرفت. آلمان نیز در روزهای گذشته اعلام کرد که یک آتشبار پاتریوت را به اوکراین خواهد فرستاد.

وزیر خارجه روسیه چندی قبل گفت آمریکا به مسکو خبر داده اپراتورهای آمریکایی سامانه موشکی «پاتریوت» را به اوکراین اعزام نخواهد کرد. 

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه

دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاری‌های دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.

ادامه

امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشان‌دهنده زوال ناتو است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بالکان, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا, عراق, ناتو

بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

جمهوری خلق چین پس از سال‌ها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, گواتمالا, مقاله