اندیشمند آمریکایی میگوید ایالات متحده پشت آرمانهای انسانی دروغین پنهان شده و رنجی که به دیگر ملتهای جهان تحمیل کرده را توجیه میکند. به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مقالهای به بررسی کتاب جدید «نوآم چامسکی» اندیشمند برجسته آمریکایی و منتقد سفت و سخت سیاست خارجه ایالات متحده پرداخته است. به گزارش فارن پالسی، بیش ... فارن پالسی: چامسکی حق دارد؛ آمریکا متظاهر است
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
تلاش امپریالیسم برای گسترش
لنین در کتاب امپریالیسم [امپریالیسم- بالاترین مرحلهٔ سرمایهداری] نوشته بود: “تلاش ناگزیر سرمایهٔ مالی [این است که] حوزههای نفوذ خود و حتی قلمرو واقعی خود را گسترش دهد”. او در زمانی این کتاب را نوشت که رقابت بین امپریالیستها ویژگی اصلی جهان بود، جهانی که در آن این تلاش بهشکل مبارزهای رقابتی بین سرمایههای مالی ... تلاش امپریالیسم برای گسترش
آنجلا دیویس دربارهٔ: انتخابات ریاستجمهوریِ آمریکا
آنجلا دیویس میگوید انتخاب “کامالا هریس” بهمقام ریاستجمهوری ایالات متحده بستری مناسبتر برای فراگیری پیکارهایی دگرگونساز است. پاریس- “آیا واقعاً باید به این پرسش پاسخ دهم؟ من به فردی که حزب جمهوریخواه را رهبری میکند بیگمان قصد ندارم رأی دهم.” این پاسخ آنجلا دیویس، نماد کنشگران کمونیست در جهان، به پرسشی بود که روزنامهنگاری در ... آنجلا دیویس دربارهٔ: انتخابات ریاستجمهوریِ آمریکا
تلاش ترقیخواهان بریتانیا برای اثرگذاری بر چشمانداز سیاسی کشور در شرایط جدید مبارزه
بریتانیا در دهههای اخیر و پس از پایان جنگ سرد تغییرهای سیاسی مهمی را از سر گذرانده است. هفده سال حکومت حزب محافظهکار از ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۷ و سپس از ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴ در آن کشور، در شرایط تغییر موازنهٔ تعیینکنندهٔ نیروها در جهان پس از فروریزی دولتهای سوسیالیستی، پیامدهای سیاسی، اجتماعی، و فرهنگی مهمی ... تلاش ترقیخواهان بریتانیا برای اثرگذاری بر چشمانداز سیاسی کشور در شرایط جدید مبارزه
سرمایهداری در بحران؛ افزایش فشار عمومی برای فاصلهگیری از این بنیان فکری
نتایج نظرسنجیهای انجامشده در آمریکا از مواجه شدن نظام سرمایهداری با مشکلاتی عدیده خبر داده و حاکی از آن است که فشارها روی سرمایهداری برای فاصله گرفتن از بنیانهای فکری خود فزونی گرفته است.
به گزارش تسنیم، یک اندیشکده بینالمللی در تحلیلی به شرح مشکلات پیش روی نظام سرمایهداری و عقبنشینی این نظام اقتصادی از انگارههایی که بر روی آن بنا شده، پرداخته است.
رسانه تحلیلی «کانورسیشن» (The Conversation) نوشته است: «سرمایهداری، دستکم به گواه نظرسنجیهای اخیر دچار مشکل شده است. اکثریت نسل هزاره در آمریکا این نظام اقتصادی را رد میکنند، در حالی که ۵۵ درصد از زنان بین ۱۸ تا ۵۴ سال میگویند آنها سوسیالیسم را ترجیح میدهند؛ در سطح جهانی، ۵۶ درصد از شرکتکنندگان در یک نظرسنجی جدید میگویند سرمایهداری به شکل فعلی آن بیشتر از آنکه منشأ فایده برای دنیا باشد، عامل ضرر است.»
نزدیک به ۵۰ سال پیش، «میلتون فریدمن»، اقتصاددان شهیر آمریکایی که نظریات او آغازگر عصر «سرمایهداری با تقدم سهامداران» شد این نظریه را مطرح کرد که یگانه هدف شرکتها «استفاده از منابع موجود و ورود به فعالیتهایی است که هدف آنها افزایش سود است.» ظرف یک دهه، ادعای فریدمن به خردی قابل قبول در اتاق هیئت رئیسه شرکتها تبدیل شد.
طبق این تحلیل، نتیجه این تئوری فریدمن، رشد قابل توجه بازار سهام بود، اما این تئوری به گفته بسیاری از منتقدان از جمله عوامل دخیل در وخیمتر شدن مشکلات اجتماعی، اقتصادی و محیطی و ایجاد نابرابری در درآمدها بوده است.
در این تحلیل آمده است: «آنها (منتقدان) همچنین خاطر نشان میکنند در اولویت قرار دادن سود در واقع در درازمدت به سهامداران هم لطمه میزند چرا که مدیران را به سمت اتخاذ تصمیمهایی پیش میبرد که در نهایت به کاهش درآمدها منجر میشود.»
بسیاری از مصرفکنندگان، کارگران و سرمایهگذاران آگاه به مسائل اجتماعی هم در پرتو درک این خطرات فشارها برای تغییر را روی شرکتها افزایش دادهاند، به گونهای که اکنون بسیاری از مردم آمریکا دیگر نمیپذیرند که شرکتها فقط به سود خودشان بیندیشند.
یک نظرسنجی که در سال ۲۰۱۷ انجام شده نشان میدهد ۷۸ درصد از مردم آمریکا از شرکتها میخواهند بیشتر در صدد تحقق مسائل عدالت اجتماعی برآیند؛ ۷۶ درصد گفتهاند در صورتی که یک بنگاه کسب و کار از موضوعی حمایت کند که خلاف باورهای آنها است ترجیح میدهند از خریداری محصول آن شرکت خودداری کنند. نزدیک به نیمی از افراد شرکتکننده در این نظرسنجی گفتند که از خرید دستکم یک محصول بنا به این دلیل خودداری کردهاند.
«لاورنس فینک»، بنیانگذار و مدیر اجرایی شرکت «بلکراک»، بزرگترین شرکت فعال در زمینه مدیریت سرمایه سال ۲۰۱۸ این برداشتها رو خلاصه کرد و گفت: «هر شرکت، برای اینکه بتواند در گذر زمان به رونق خود ادامه دهد باید نه تنها عملکرد مالیاش را بهینه کند، بلکه کمکهای مثبتی به جامعه کند.»
در پایان این تحلیل آمده است: «شرکتها دیگر نه میتوانند تمایلات مشتریهایشان را نادیده بگیرند و نه میتوانند به نیازهای کارگران خود بیتوجه بمانند.
دیپلمات چینی: ترور سردار سلیمانی ماهیت امپریالیستی آمریکا را افشا کرد
دیپلمات چینی و سفیر پیشین این کشور در ایران در واکنش به شهادت سردار «قاسم سلیمانی» اظهار کرد ترور سردار سلیمانی ماهیت امپریالیستی آمریکا را افشا کرد.
تحولات ماههای اخیر در کشمیر آیا بخشی از برنامه انهدام هند سکولار است؟
سیستم سیاسی هند درحال از هم پاشیده شدن است و حزب حاکم ملیگرا/هندوی “بهاراتیا جاناتا” (BJP)، به حمایت راستگرایان جهان متکی است.
وانگ یی: تلاش آمریکا برای جلوگیری از پیشرفت چین شکست میخورد
وزیر امور خارجه چین با اشاره به سنگ اندازی آمریکا و برخی کشورهای غربی در مسیر توسعه چین اظهار کرد چین مسیر توسعه را ادامه خواهد داد و هر توطئهای برای جلوگیری از پیشرفت چین با شکست رو به رو خواهد شد.
بیانیهٔ فدراسیون جهانی جوانان دموکرات در همبستگی با مردم ایران
فدراسیون جهانی جوانان دموکرات شاهد اعتراضهای فزاینده در سراسر ایران در مخالفت با افزایش ۵۰درصدی قیمت بنزین [سهمیهبندی شده] و بیتوجهی دولت به خواستهای مردم ایران است.