اعتراض دیپلمات‌های پیشین فرانسه به تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل علیه ایران

جمعی از سفیران و مقام‌های پیشین وزارت خارجه فرانسه با انتشار یادداشتی در روزنامه لوموند، جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران را فاقد توجیه حقوقی و اخلاقی توصیف کرده و نسبت به پیامدهای آن برای ثبات منطقه و منافع اروپا هشدار دادند. به گزارش ایرنا: این دیپلمات‌های پیشین در یادداشت خود با محکوم کردن جنگی ... اعتراض دیپلمات‌های پیشین فرانسه به تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل علیه ایران

ادامه

آمریکا, اروپا, اسراییل, ایران, تجاوز نظامی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, غرب اروپا

شکاف در ناتو عمیق‌تر شد؛ اروپا به‌دنبال جایگزین در سایه تنش با آمریکا

افزایش اختلافات میان آمریکا و متحدان اروپایی بر سر جنگ ایران، نگرانی‌ها درباره آینده ناتو را تشدید کرده و اروپا را به سمت تقویت ساختارهای دفاعی مستقل سوق داده است. به گزارش ایلنا، یک مقام اتحادیه اروپا با اشاره به روند تحولات اخیر اعلام کرد که ناتو عملاً در مسیر تضعیف قرار گرفته و اروپا ... شکاف در ناتو عمیق‌تر شد؛ اروپا به‌دنبال جایگزین در سایه تنش با آمریکا

ادامه

اروپا, اسپانیا, اقتصادی, انگلیس, ایران, تحلیل, جنوب اروپا, جهان, خاورمیانه, شمال اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, مقاله, ناتو

فایننشال تایمز: امارات در یک نیروی دریایی چندملیتی برای بازگشایی تنگه هرمز شرکت خواهد کرد

فایننشال تایمز ‌به نقل از منابع آگاه گزارش داد که امارات متحده عربی به ایالات متحده و دیگر متحدان غربی خود گفته است که در یک نیروی ضربت دریایی چندملیتی برای بازگشایی تنگه هرمز شرکت خواهد کرد. به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، فایننشال تایمز ‌به نقل از منابع  آگاه گزارش داد که امارات ... فایننشال تایمز: امارات در یک نیروی دریایی چندملیتی برای بازگشایی تنگه هرمز شرکت خواهد کرد

ادامه

آمریکا, اسراییل, امارات, امنیتی, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, خلیج فارس, غرب اروپا, فرانسه

تصمیم جنگی جنجالی انگلیس علیه ایران

تصمیم کی‌یر استارمر نخست وزبر انگلیس برای موافقت با استفاده آمریکا از پایگاه‌های انگلیس در بحبوحه جنگ، موجی از انتقاد و شکاف سیاسی در این کشور به‌راه انداخته و درخواست‌ها برای برگزاری رأی‌گیری فوری در پارلمان را افزایش داده است. به گزارش ایرنا، موافقت دولت انگلیس با استفاده ایالات متحده آمریکا از پایگاه‌های این کشور ... تصمیم جنگی جنجالی انگلیس علیه ایران

ادامه

آمریکا, اسراییل, انگلیس, ایران, تجاوز نظامی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, عراق, غرب اروپا, گزارش

بریتانیا به نظام موروثی چندقرنی در مجلس اعیان پایان داد

به گزارش «رویترز»، مجلس اعیان روز سه‌شنبه «قانون نمایندگان موروثی» را تصویب کرد؛ اصلاحی که ادامهٔ روندی است که بیش از ۲۵ سال پیش آغاز شد. پارلمان بریتانیا قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن آخرین اعضای موروثی مجلس اعیان از این نهاد کنار گذاشته می‌شوند؛ اقدامی که به نظام چندصدساله‌ای پایان می‌دهد که ... بریتانیا به نظام موروثی چندقرنی در مجلس اعیان پایان داد

ادامه

انگلیس, جهان, خبر, غرب اروپا

سرانجام پارلمان انگلیس طرح جانسون برای برگزیت را تصویب کرد

پارلمان انگلیس سرانجام به سوی خروج این کشور از اتحادیه اروپا در روز ۳۱ ژانویه گام برداشت و طرح نخست‌وزیر «بوریس جانسون» برای برگزیت را تصویب کرد.

 

به گزارش خبرگزاری فارس؛ به نوشته رسانه‌ها، طرح بوریس جانسون که با رأی مثبت اکثریت پارلمان مورد توافق قرار گرفت انگلیس را در روز ۳۱ ژانویه از جمع ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا خارج کرده و زمینه‌های لازم برای ایجاد تغییرات عمده در زمینه مسائل سیاست خارجی و تجاری را فراهم خواهد کرد.

 

این طرح که با ۳۵۸ رأی موافق و ۲۳۴ رأی مخالف به تصویب رسید پیروزی مهمی برای بوریس جانسون به شمار می‌رود که برای محقق کردن وعده‌هایش جهت خارج کردن انگلیس از اتحادیه اروپا انتخابات زودهنگام برگزار کرد.

 

در این انتخابات که هفته گذشته برگزار شد، جانسون یک پیروزی تاریخی برای حزب محافظه‌کار رقم زد و بهترین پیروزی را برای این حزب از سال ۱۹۸۷ به ارمغان آورد.

 

به دست آوردن ۸۰ کرسی در مجلس عوام انگلیس برای جانسون به معنی آن بود که او اکنون می‌تواند سرانجام «لایحه توافق خروج» را پس از کش و قوس‌های فراوان در این مجلس به تصویب برساند.

 

خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در روز ۳۱ ژانویه این کشور را وارد یک دوران گذار می‌کند که به دو طرف ۱۱ ماه فرصت می‌دهد تا بر سر آینده کشورشان توافق کنند.

 

اما کار برای جانسون تازه آغاز شده؛ او بعد از نتایج انتخابات موضعش را مستحکم‌تر کرده و در لایحه جدیدش، احتمال تمدید مهلت دوران گذار را رد کرده است. او اکنون فقط یک سال زمان دارد تا از یک خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا یا «برگزیت سخت» دوری کند.

 

جانسون قبل از رأی‌گیری در پارلمان انگلیس گفت: «اکنون وقت آن است که گرد هم بیاییم و فصلی جدید و هیجان‌انگیز در تاریخ کشورمان بنویسیم.»

 

واژه برگزیت، کوتاه شده عبارت انگلیسی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا است (Britain exits the EU). در واقع فرآیند برگزیت، خارج شدن بریتانیا (انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلندشمالی) از اتحادیه‌ایست که قواعد تجاری، سیاسی و قضایی کشورهای عضو را رقم می‌زند. بریتانیا اولین کشور در این اتحادیه است که قصد خروج از آن را دارد، از این رو فرآیند خروجش با پیچیدگی‌هایی مواجه شده و دارای مولفه‌های متعددی است.

 

اولین بار مسئله برگزیت در بریتانیا چه زمانی مطرح شد؟

 

«دیوید کامرون» نخست وزیر سابق بریتانیا و رهبر پیشین حزب محافظه‌کار، پیش از انتخابات سراسری سال ۲۰۱۵ به مردم این کشور وعده داد همه‌پرسی جدایی از اتحادیه اروپا برگزار خواهد کرد. کامرون دلایل متعددی را برای این اقدام مطرح کرد که از آن جمله کنترل بر مرزها و توقف آمد و شد آسان مهاجران اروپایی به ویژه از کشورهای فقیر اروپایی بود. بازگشت اختیارات کامل قضایی به دادگاه‌های بریتانیا، قطع تحمیل قواعد زیادی در زمینه روابط اقتصادی بریتانیا با دیگر کشورها و توقف پرداخت مبلغ هنگفت حق عضویت به اتحادیه اروپا از دیگر استدلال‌هایی بود که برای لزوم ترک اتحادیه مطرح می‌شد. سال ۲۰۱۶ اکثر نظرسنجی‌های قبل از همه‌پرسی از رای مردم بریتانیا به ماندن در اتحادیه اروپا حکایت داشتند، اما با شمارش آرای صندوق‌ها بعد از برگزاری همه‌پرسی، نتیجه به شکل دیگری رقم خورد.

 

از آنجایی که کامرون خود از حامیان ماندن در اتحادیه اروپا بود، بعد از رای مردم به خروج از اتحادیه اروپا، وی از رهبری حزب حاکم محافظه‌کار کناره‌گیری کرد و در نتیجه از نخست وزیری بریتانیا کنار رفت.

 

مرکل: آلمان تحت فشار آمریکا از پروژه گازی نورد استریم ۲ عقب نمی‌نشیند

صدر اعظم آلمان در جلسه پرسش و پاسخی در پارلمان کشورش اعلام کرد که تحت فشار تحریم‌های آمریکا از ادامه پروژه گازی “نورد استریم ۲” عقب نشینی نمی‌کند.

ادامه

اقتصادی, المان, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, بلژیک, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, لهستان

سندیکاهای بزرگ کارگری، پلیس، وکلا و آتش‌نشانان تا اتحادیه‌های دانشجویی و دانش‌آموزی برعلیه دولت لیبرال فرانسه

پنج‌شنبه پنجم دسامبر، چهاردهم آذر، فرانسه یکی از مهم‌ترین اعتصاب‌های سراسری را تجربه می‌کند.

ادامه

اعتراضات اجتماعی, حقوق بشر, خبر, غرب اروپا, فرانسه

تیر دولت ترامپ برای تحریم «نورد استریم ۲» به سنگ خورد

با وجود تصویب تحریم پروژه انتقال گاز روسیه به آلمان در سنای آمریکا، دولت ترامپ امیدی به اثربخشی این تحریم‌ها نداشته و مقام‌های آلمان نیز تمام قد از طرح خط لوله انتقال گاز روسیه به آلمان معروف به «نورد استریم ۲» حمایت می‌کنند.

ادامه

المان, امریکا, امریکای شمالی, تحریم, جهان, خبر, روسیه, غرب اروپا