«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بیسابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا از نئولیبرالیسم انتقاد کرد و گفت که نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را که گریبانگیر دموکراسیها شده است، وخیمتر کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا شنبه شب در نشستی با حضور نمایندگان سازمانهای مردمنهاد، فعالان محیط زیست و گروههای اقلیت در آستانه اجلاس دو روزه سران ... داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است
یورش به قوانین کار و صندوقهای بازنشستگی
بهرغم اعتصاب و اعتراضهای گسترده و سراسری نفتگران، اعتراضهای بازنشستگان صندوقهای کارگری، کشوری، لشگری، و فولاد، و تجمع اعتراضی گستردۀ بازنشستگان مخابرات در استانهای مختلف در ۷ آبان، و وعده دادن پزشکیان به خامنهای به اجرا کردن “برنامه هفتم توسعه”، دولت پزشکیان به اجرای بهاصطلاح متناسبسازی حقوق بازنشستگان بر اساس برنامه ضدمردمی هفتم توسعهٔ رژیم ... یورش به قوانین کار و صندوقهای بازنشستگی
«تخریب سیستماتیک غزه» توسط صهیونیستها
تارنمای «پولیتیکو» با اشاره به تحقیقات سازمان ملل مبنی بر وقوع جنایات جنگی در غزه از سوی اسرائیل به نقل از کارکنان بینالمللی حوزه درمان و بهداشت در این غزه تاکید کرد: اسرائیل غزه را به صورت کاملا سیستماتیک و روشمند تخریب کرده است. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از این رسانه آمریکایی، کارکنان بهداشت ... «تخریب سیستماتیک غزه» توسط صهیونیستها
دولت «وفاق ملی» و غارت کارگران و زحمتکشان
سیاست توسعهطلبانه دولت جنایتکار اسرائیل بهویژه برای گسترش جنگ در منطقه اوضاع بسیار دشوار و خطرناکی را رقم زده است. این وضعیت بهویژه برای طبقه کارگر و زحمتکشان میهن ما پیکار برای صلح و علیه جنگ و جنگافروزی را به یکی از اولویتهای مبارزهٔ کنونی جنبش کارگری و حرکتهای سندیکایی در دو عرصهٔ صنفی و ... دولت «وفاق ملی» و غارت کارگران و زحمتکشان
سالمندان ژاپن در فقر / صف طولانی برای دریافت غذا در توکیو
در پیرترین کشور جهان که نگرانیهای زیادی در باره سیاستهای مهاجرتی دارد، کارگران مسن همچنان در مغازهها، خدمات نظافت و رانندگان تاکسی کار میکنند.
در هفته گذشته صدها ژاپنی سالمند در منطقه “شینجوکوی توکیو” در یک صف طولانی و فشرده نزدیک به یکدیگر ایستادند تا غذای خیراتی دریافت کنند.
به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، این سالخوردگان به دلیل شیوع ویروس کرونا وضعیت اقتصادی بدی پیدا کرده و نیازمند کمک دیگران هستند.
“تومواکی کوبایاشی” یکی از این افراد مسن در صف دریافت غذا در این باره گفت از روزی میترسد که خانه خود را از دست بدهد زیرا حقوق او کفاف پرداخت اجاره خانهاش را نمیدهد.
این مرد ۷۲ ساله شغل خود را به دلیل شیوع کرونا در یک سالن قمار ژاپنی از دست داد. او مسئول تمیز کردن سالن و دستگاههای “پاچینکو” (ماشینهای قمار ژاپنی) بود و الان بیکار است.
کوبایاشی که بسته کوچکی از مواد غذایی در دست دارد، در این باره گفت: در ماه آینده دیگر نمیتوانم اجاره خانه را پرداخت کنم.
در بسته کوچک او چند میان وعده غذایی، کمی تنقلات، ادویه کاری فوری، برنج و گوشت گاو وجود دارد که برای سیر کردن او در چند روز آینده کافی است. او تا کنون حدود ۱۵ سال حق بیمه پرداخت کرده و میتواند هر دو ماه یک بار ۵۴ هزار ین (۵۰۰ دلار) دریافت کند. بیشتر بازنشستگان همسن و سال او حدود ۳۳ سال بیمه دریافت کردهاند.
افراد مسن و پیر ژاپن در سال ۲۰۱۲ نقش مهمی را در انتخاب “شینزو آبه” به عنوان نخستوزیر ایفا کردند. آنها از سیاست “آبه نومیک” نخستوزیر برای احیای سومین اقتصاد بزرگ جهان حمایت کردند.
“آبه نومیک” یا همان اقتصاد آبه، ترکیبی از بازآوری تورم (تورم عمدی)، رشد هزینه کردن بخش دولتی و استراتژی رشدی متفاوت با دو دهه گذشته است.
در پیرترین کشور جهان که نگرانیهای زیادی در باره سیاستهای مهاجرتی دارد، کارگران مسن همچنان در مغازهها، خدمات نظافت و رانندگان تاکسی کار میکنند. برای برخی از سالخوردگان این کار باعث افزایش پسانداز و درآمد میشود اما برای برخی از کارگران کم درآمد مانند کوبایاشی مشاغل پاره وقت به معنای منبع کامل درآمد زندگی است.
اما اینک شیوع ویروس کرونا مغازهها و دفاتر را تعطیل کرده و آسیبپذیرترین قشر نیروی کار را زیر فشار گذاشته است. آنها اینک بیش از دیگر گروههای سنی در معرض بیماری قرار دارند.
“تاکانوری فوجیتا” به عنوان سرپرست شبکهای غیردولتی کارگران، وکلا و جامعه آکادمیک ژاپن برای مقابله با مشکلات ناشی از شیوع بیماری در این باره گفت: افراد مسن و پیر ژاپن باید کار کنند تا از پس هزینهها و شرایط سخت خود برآیند. حقوق بازنشستگی برای اداره زندگی آنها کافی نیست.
او افزود: ما به عنوان یک نهاد مشاور و خیریه دیگر قادر به پرداخت هزینههای آب و برق آنها نیستیم.
براساس آمار دولتی حدود ۱۳ درصد از نیروهای کاربیش از ۶۵ سال سن دارند. ۹ درصد از آنها نیز پس از سال ۲۰۱۲ و با سیاست “آبه نومیک” به کار بازگشتهاند.
بیش از سه چهارم کارگران پیر کارگران غیررسمی، پاره وقت و قراردادی هستند. آنها در هنگام فشار اقتصادی روی شرکتها در اولین مرحله کار خود را از دست میدهند.
“تارو سایتو” محقق اجرایی موسسه تحقیقاتی ” NLI” در این باره میگوید: پیدا و شروع کردن کاری دوباره برای افراد سالمند بسیار سخت است.
در ماه مارس نرخ بیکاری ژاپن به بالاترین حد خود در یک سال گذشته رسید و نرخ ۲.۵ درصدی را ثبت کرد. این عدد در این شرایط همچنان مایه حسادت بسیاری از کشورهاست. افزایش بیکاری در ژاپن به دلیل کاهش شدید تقاضا و خروج تعداد زیادی از سالمندان از بخش خدمانت اجتماعی رخداده است. ژاپن این روزها در بدترین رکود اقتصادی پس از جنگ به سر میبرد.
سایتو در این باره گفت: نرخ بیکاری در ژاپن مانند آمریکا نیست که یکباره بالا رفته یا به شدت کاهش یابد. افزایش ۱ درصدی بیکاری در ژاپن بسیار بزرگ است و تاثیرات منفی گستردهای دارد.
یک پنجم سالمندان ژاپنی در فقر نسبی به سر میبرند و درآمد آنها نصف درآمد خانوارهای طبقه متوسط این کشور است.
بر اساس آمارهای دولتی، درآمد یک خانوار تک نفره بالای ۶۰ سال پس از سال ۲۰۱۸ به طور متوسط حدود ۱۲۳ هزار ین در ماه بود که بیشتر آن از محل بیمه بازنشستگی تامین میشد. این درحالی است که این خانوارها حدود ۳۸ هزار ین برای پرداخت هزینههای مرسوم خود کم داشتند.
“تسویشی گوندا” ۶۰ ساله در اواسط ماه مارس و پس از اخراج از کار تمام وقت خود به عنوان آرایشگر در منطقه “کاتسوشیکا” توکیو تقاضای مزایای بیکاری کرد.
پس از آنکه “شینزو آبه” به خاطر شیوع کرونا اعلام وضعیت اضطراری کرد، بسیاری از مشاغل تعطیل شدند.
گوندا اعلام کرد: یک روز پس از این اعلام تعداد مشتریهای آرایشگاه به صفر رسید.
استقرار پلیس فرانسه در حومههای پاریس برای سرکوب اعتراضات
منابع خبری گزارش دادهاند پلیس فرانسه برای سرکوب خشونتها در نواحی حومه پاریس مستقر شده است.
هشدار دبیر کل سازمان ملل درباره گرسنگی میلیونها نفر در آفریقا
دبیرکل سازمان ملل متحد درباره گرسنگی میلیونها نفر در قاره آفریقا در نتیجه شیوع ویروس کرونا هشدار داد.
پلیس شیلی با فقرای معترض درگیر شد
پلیس شیلی در یکی از مناطق فقیرنشین شهر سانتیاگو پایتخت این کشور با معترضان درگیر شد.
سندرز با انتقاد از ترامپ؛ حدود ۴۰ میلیون تن در فقر به سر میبردند
سناتور برنی سندرز با انتقاد از سیاستهای دولت ترامپ تاکید کرد: ما به گزافه گویی، دروغ پردازی و لفاظی بیشتر از سوی کاخ سفید نیازی نداریم، بلکه ما نیازمند یک سیاست ملی هستیم که بر پایه علم باشد.