مبارزهٔ کارگران و زحمتکشان بر ضد آزادسازیِ مزد

به‌رغم نرخ‌های تورم‌ بالای ۵۰ درصد، با تعیین افزایش مزد و مستمری ۲۰ درصدی در لایحه بودجه‌ها، رئیسی و نمایندگان مجلسِ یکدستِ یازدهم یورش وحشیانه‌ای برای آزادسازی مزد و مستمری کارگران و بازنشستگان را به‌پیش برده‌اند. با تشدید بهره‌کشی از زحمتکشان و پیش‌بُرد اقتصاد نولیبرالی هدف رئیس‌جمهور برگزیدهٔ خامنه‌ای هماهنگ کردن بیش از پیش اقتصاد ... مبارزهٔ کارگران و زحمتکشان بر ضد آزادسازیِ مزد

ادامه

امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, سازمان جهانی کار, عدالت اجتماعی, غارتگری, فساد, فقر, کارگری, معیشت, نئولیبرالیسم

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

رشد بیکاری، بطلان شعارهای ولی‌ فقیه! آمار منتشر شده در پایان سال گذشته خط بطلان دیگری بود بر شعار ولی فقیه یعنی سال “مهار تورم و رشد تولید”، شعاری که می‌بایستی به رشد تولید و اشتغال منجر گردد. طبق آمار منتشر شده توسط مرکز آمار، نرخ متوسط بیکاری در زمستان سال گذشته ۸٫۶ درصد بوده ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, اجتماعی, ایران, بازنشستگان, برابری اجتماعی, حقوق بشر, دانشجویی, زنان, سوخت‌بران, سیاسی, فقر, کارگری, کولبری, گزارش, محیط زیست, نئولیبرالیسم, نفتگران, همبستگی

مبارزهٔ پرستاران و کادر درمان بر ضد مزدِ زیرِ «خط فقر» و برای «امنیتِ شغلی»

با تشدید استثمار وحشیانه پرستاران و کادر درمان و سرکوب اعتراض‌های‌شان از سوی رژیم ولایی، مبارزهٔ پرستاران برای اصلاح تعرفه‌های پرستاری، افزایش کارانه و دستمزد، حذف اضافه‌کار اجباری، برقراری فوق‌العادهٔ خاص برای کادر درمان، اجرای صحیح قانون بهره‌وری، و جز این‌ها نیز در ماه‌های اخیر شدت یافته است. “دبیرکل خانه پرستار” اخیراً از پرونده‌سازی توسط ... مبارزهٔ پرستاران و کادر درمان بر ضد مزدِ زیرِ «خط فقر» و برای «امنیتِ شغلی»

ادامه

بازنشستگان, پرستاری, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, فقر, کارگری, معیشت, مقاله

پیامد مخرب اجرای سیاست تعدیل ساختاری بر امنیت شغلی کارگران و زحمتکشان

ادامه اجرای سیاست‌های تعدیل ساختاری در هفته‌های پایانی سال گذشته توسط رژیم ولایت فقیه، دشواری‌های معیشتی و اقتصادی طبقه کارگر و زحمتکشان میهن ما را تشدید کرد. این برنامه ضد مردمی که توسط دولت رئیسی به‌اجرا درآمده مانند طرح‌های مقررات زدایی، اصلاح قانون کار با هدف تأمین منافع کارفرما و بخش خصوصی، و بی‌اعتنایی به ... پیامد مخرب اجرای سیاست تعدیل ساختاری بر امنیت شغلی کارگران و زحمتکشان

ادامه

استبداد, اقتصادی, امپریالیسم, امنیت شغلی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, کارگری, مقاله

۱۲ میلیون نفر در انگلیس در فقر مطلق زندگی می‌کنند

آمارهای رسمی در ششمین اقتصاد بزرگ جهان نشان می‌دهد که ۱۲ میلیون نفر بر اثر بحران هزینه‌های زندگی و مشکلات اقتصادی در این کشور، در فقر مطلق زندگی می‌کنند. به گزارش ایرنا، داده‌های وزارت کار و امور بازنشستگی انگلیس حاکیست که طی سال ۲۰۲۳ میلادی، ۶۰۰ هزار نفر به آمار فقرا در این کشور اضافه ... ۱۲ میلیون نفر در انگلیس در فقر مطلق زندگی می‌کنند

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, انگلیس, بازنشستگان, جهان, غرب اروپا, فقر, کودکان, گزارش

سازمان تامین اجتماعی در مسلخ دولت پیمانکاران و رانت‌خواران

رییس کانون بازنشستگان شمیرانات با ابراز تاسف از اینکه در صورت حق‌خواهی و پیگیری مطالبات، مدیران منصوب در تامین اجتماعی به سادگی کنار گذاشته می‌شوند، گفت: همین امر باعث شده تا مطالبات سازمان سال‌ها روی هم انباشته شود.

 

به گزارش خبرنگار ایلنا، پرویز احمدی پنجکی نایب رئیس کانون بازنشستگان استان تهران، با انتقاد از وضعیت نامناسب درمان گفت: دارو و درمان بیشترین بخش دستمزد را می‌بلعند و سفره کارگران و بازنشستگان را خالی می‌کنند.

 

احمدی پنجکی با اشاره به اینکه با افزایش سن و رسیدن به دوران بازنشستگی، بخش قابل توجهی از حقوق، صرف تامین هزینه‌های درمانی و بیمارستانی می‌شود، گفت: هزینه دارو، ویزیت پزشک، عمل‌های جراحی، مراجعات آزمایشگاهی، کلینیکی و پاراکلینیکی باعث شده بازنشستگان بخش قابل توجهی از حقوق خود را صرف درمان کنند و همین امر سفره‌های بازنشستگان را کوچک کرده است.

 

وی با اعلام اینکه در بخش درمان سازمان تامین اجتماعی قانون الزام وجود دارد اما به درستی اجرا نمی‌شود، گفت: قرار بر این است که سازمان تامین اجتماعی در مقابل حق بیمه‌هایی که در سی سال دوران اشتغال از کارگران می‌گیرد، درمان آنان را در هنگام اشتغال و دوران بازنشستگی تامین کند اما با کمال تاسف امروزه کارگران و بازنشستگان با چالش بزرگ درمان روبرو هستند.

 

رییس کانون بازنشستگان شمیرانات با انتقاد از اینکه هر کسی برای درمان و معیشت کارگران و بازنشستگان تصمیم می‌گیرد، گفت: متاسفانه در مواردی سخن از جابجایی درمان گفته می‌شود که نشان می‌دهد هیچ درکی از شرایط زندگی کارگران و بازنشستگان و حقوق‌های ناچیز وجود ندارد.

 

وی با ابراز تاسف از اینکه شورایعالی بیمه ۷۹ قلم دارو را از لیست تعهدات سازمان تامین اجتماعی حذف کرد، گفت: در حالیکه دولت هیچ نقشی در ساخت مراکز درمانی و تامین هزینه‌های داروی سازمان تامین اجتماعی ندارد، به خود اجازه می‌دهد برای این سازمان تصمیم‌گیری کند.

 

احمدی پنجکی با اعلام اینکه بر اساس قانون اساسی دولت باید به همه مردم سرانه درمان بپردازد، گفت: امروز کارکنان و بازنشستگان کشوری و لشکری و مراکز درمانی دولتی سرانه درمان دریافت می‌کنند، اما دولت بابت بیمه‌شدگان و مراکز درمانی تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی ریالی پرداخت نمی‌کند در حالی که به خود اجازه می‌دهد در مورد سازمان و زندگی کارگران و بازنشستگان تصمیم گیری کند.

 

وی با تاکید بر اینکه اجرای قانون الزام حق کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی است، گفت: هرگز حرف غیرمنطقی نزده‌ایم و زیاده‌خواهی نمی‌کنیم، بلکه تنها می‌خواهیم بی‌عدالتی در نظام درمانی از بین برود و کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی را به چشم بقیه آحاد جامعه نگاه کنند.

 

نایب رییس کانون بازنشستگان استان تهران با انتقاد از ارائه خدمات درمانی تامین اجتماعی به بیمه‌شدگانی که دولت سهم بیمه آنان را پرداخت نکرده است، گفت: دولت در قالب ۲۶ قانون مصوب مجلس می‌بایست سهم بیمه این مشاغل را بپردازد که تاکنون این مبالغ را نپرداخته اما سازمان تامین اجتماعی خدمات لازم را به این افراد ارائه می‌کند. بنابراین می‌توان ادعا کرد که سازمان تامین اجتماعی در مسلخ مدیریت دولتی قربانی شده است.

 

وی با اعلام اینکه بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی از ۴۵۰ هزار میلیارد تومان عبور کرده است، گفت: این مبلغ بابت سهم بیمه کارگرانی است که دولت متعهد به پرداخت سهم بیمه کارفرمایان است و تاکنون به سازمان پرداخت نشده است.

 

احمدی پنجکی با ابراز تاسف از اینکه سازمان به تمامی بیمه‌شدگانی که دولت حق بیمه آن‌ها را پرداخت نکرده، خدمات درمانی ارایه کرده و می‌کند، گفت: بدتر اینکه بسیاری از این بیمه‌شدگان بازنشست شده و اکنون حقوق بازنشستگی می‌گیرند، در حالی که هنوز دولت حق بیمه آن‌ها را به سازمان پرداخت نکرده است.

 

وی با اعلام اینکه در گذشته نقش‌آفرینی کارگران و کارفرمایان در نظارت بر سازمان تامین اجتماعی بالا بود، گفت: متاسفانه با تغییر نظام مدیریتی در سازمان تامین اجتماعی در دولت احمدی نژاد، شورایعالی تامین اجتماعی که متشکل از سه‌جانبه گرایی واقعی بود، حذف شد و به دنبال آن هیات مدیره و هیات امنا شکل گرفت که اعضای آن تعیین شده توسط دولت هستند و جرات پیگیری مطالبات سازمان تامین اجتماعی را ندارند.

 

رییس کانون بازنشستگان شمیرانات با ابراز تاسف از اینکه در صورت حق‌خواهی و پیگیری مطالبات، مدیران منصوب در تامین اجتماعی به سادگی کنار گذاشته می‌شوند، گفت: همین امر باعث شده تا مطالبات سازمان سال‌ها روی هم انباشته شود.

 

وی با اعلام اینکه در گذشته کمیسیون نظارت بر درمان وجود داشت، گفت: در این کمیسیون مشکلات درمان مطرح می‌شد و نمایندگان جامعه کارگری چالش‌ها را مطرح و خواستار رفع آن‌ها می‌شدند، اما اکنون نظارت در سازمان تامین اجتماعی فراموش شده و دولت هر تصمیمی می‌خواهد حتی به زیان سازمان می‌گیرد تا کمبودهای خود را از سرمایه سازمان تامین اجتماعی تامین کند.

 

دهقان‌کیا؛ باید در این سال ۱۶۰ هزار میلیارد تومان برای تامین اجتماعی در نظر گیرند

رئیس کانون بازنشستگان کارگری شهرستان تهران با اشاره به اعلام خبر ارسال لایحه جدیدی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، گفت: «بر اساس اعلام رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، بودجه مورد نیاز برای تکمیل متناسب‌سازی مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی ۱۲۰ هزار میلیارد تومان است در حالی که کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ تنها ۹۰ هزار میلیارد تومان بابت ... دهقان‌کیا؛ باید در این سال ۱۶۰ هزار میلیارد تومان برای تامین اجتماعی در نظر گیرند

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش

حداقل حقوق بازنشستگان چقدر است؟

به گفته‌ دهقان کیا میانگین حقوق دریافتی بازنشستگان لشکری بالاتر از میانگین حقوق بازنشستگان کشوری است و میانگین حقوق کشوری‌ها از بازنشستگان تامین اجتماعی بیشتر است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, گزارش

اقتصادآنلاین؛ زنگ خطر برای بازنشسته‌‌های تامین اجتماعی

آمارهای منتشر شده نشان می‌دهند صندوق‌ها وضعیت مناسبی ندارند و درآمدهای حاصل از دریافت حق بیمه به زودی کفاف پرداخت مستمری‌ها را نمی‌دهد.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, گزارش