به گزارش ایرنا، لاوروف امروز (پنجشنبه) در پایان مذاکرات خود با “مختار تیلوبردی”، همتای قزاقستانی خود گفت: آمریکا و متحدانش شرکای نامطمئنی هستند و نباید به آنٰها تکیه کرد.
وزیر امور خارجه روسیه افزود: “حتی یک ساختار طرفدار مقامات واشنگتن مانند شورای آتلانتیک نیز در حال انتشار مطالبی است که از خط مشی منتهی به بن بست مطلق و شاید حتی احمقانه ایالات متحده در رابطه با روسیه انتقاد میکند، که از نقطه نظر اهداف اعلام شده در زمان اعمال تحریمها، هیچگونه نتیجهای ببار نمیآورد”.
لاوروف در کنفرانس خبری مشترک با مختار تیلو بردی معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه قزاقستان، سیاست تحریمی واشنگتن در مورد مسکو را بی ثمر خواند که مسیر منتهی به بنبست است.
وی با بیان اینکه سیاستهای آمریکا در مورد روسیه حتی در داخل این کشور (آمریکا) با انتقاد های شدید مواجه شده است، اظهار داشت: حتی تشکیلاتی همچون شورای آتلانتیک که یک اندیشکده طرفدار دولت محسوب می شود، از این سیاست به بن بست خورده دولت آمریکا که هیچ نتیجهای برای واشنگتن ندارد، انتقاد میکند.
وزیر خارجه روسیه گفت: این وضعیت بارها تکرار شده است. این گونه اقدامات، ما را مطمئن میکند که فقط باید به خود متکی باشیم.
وی ادامه داد: زیرا آمریکا و متحدانش شرکای نامطمئنی هستند و در عرصههای کلیدی برای کشور نمیتوانیم به آنها تکیه کنیم.
رسانه های خارجی امروز (پنجشنبه) گزارش دادند که آمریکا امکان دارد دیپلماتهای روسی را از آن کشور اخراج و تحریمهای جدیدی علیه مسکو وضع کند.
خبرگزاری تاس به نقل از “بلومبرگ” اعلام کرد: “دولت آمریکا موضوع اتهام دست داشتن روسیه در انتخابات آمریکا و همچنین هکشدن سایت “سولار ویندز” Solar Winds را در دست تحقیق قرار داده و هم اکنون این تحقیقات تکمیل شده و دولت آمریکا امکان دارد بزودی اقدامات تلافی جویانهای علیه روسیه اتخاذ و آن را اعلام نماید”.
بنابر گزارش بلومبرگ، سه مقام آشنا با موضوع، این مطلب را بیان کردهاند.
بلومبرگ به نقل از افرادی که نخواستهاند نامشان فاش بشود، میافزاید؛ “اقدامات احتمالی میتواند شامل تحریم و اخراج افسران اطلاعاتی روسیه از آمریکا باشد که در پوشش دیپلمات در آمریکا مشغول به کار هستند”.
قرار بود مقامات ارشد دولت آمریکا دیروز /چهارشنبه/ درباره این موضوع تشکیل جلسه بدهند و در مورد اقدامات لازم صحبت کنند.
“بلومبرگ” اشاره میکند: هم اکنون “جو بایدن” و مشاورانش در مقابل یک گزینه سخت قرار دارند. آنها از یک سو باید بنشینند و بررسی کنند ببینند چه مجازات سختی میتوانند علیه سوریه اعمال کنند؛ در عین حال دولت بایدن از طرفی نیز به کمک روسیه در یک سری اولویتهایش نیاز دارد؛ از جمله این اولویتها میتوان به موضوع بازگشت آمریکا به توافق هستهای ایران، شروع مجدد گفت وگوها حول محور کنترل تسلیحات و مبارزه با تغییرات اقلیمی اشاره کرد”.