خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بیسابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
زورآزمایی اقتصادی چین و آمریکا وارد مرحله حساس شده است
یک نشریه آمریکایی با اذعان به اینکه تحریمهای اعمالشده علیه روسیه به بهانه تحولات اوکراین باعث تسریع روند جداشدگی مسیر اقتصادی چین و آمریکا از یکدیگر خواهد شد، نوشت که چین اکنون در حال ارزیابی مجدد قدرت اقتصادی غرب است.
به گزارش تسنیم، نشریه فارنپالیسی تصریح کرده است که واشنگتن با مسدود کردن دسترسی مسکو به نزدیک به نیمی از ۶۳۰ میلیارد دلار ارز خارجی و ذخایر طلای این کشور این مسئله که تا چه اندازه قدرت مالی هنوز در دستهای غرب باقی مانده را به معرض نمایش گذارده است. این نشریه نوشته است: «این مسئله ممکن است عزم چین برای وفادار ماندن به مسیر ایدئولوژیک خودش و حرکت مشتاقانه به سمت یک حوزه نفوذ ژئوپولتیک را تقویت کند.»
ایالات متحده و کشورهای غربی همپیمان این کشور ارتباط بانکها و موسسات مالی اصلی در روسیه را با شبکه پیامرسان بینبانکی «سوئیفت» قطع کردهاند. سوئیفت (SWIFT) که سرواژهای است که از کنار هم گذاشتن حروف اول «انجمن ارتباطات مالی بینبانکی جهان» در زبان انگلیسی تشکیل شده یکی از اصلیترین عوامل تسهیلکننده پرداختهای مالی در سراسر جهان است.
فارنپالیسی تصریح کرده اِعمال چنین تنبیههایی علیه روسیه احتمالاً موجب خواهد شد روند دوشاخه شدن نظام اقتصادی و مالی جهان که تعبیر «جداشدگی عظیم» (Great Decoupling) برای آن به کار رفته تسریع شود. در چنین شرایطی خوداتکایی مالی، یکی از اصلیترین ویژگیهای نظم نوظهور مالی جدید در دنیا خواهد بود.
چین تنها کشوری نیست که از محکوم کردن حمله روسیه به اوکراین خودداری کرده و از بابت تحریمها ابراز نگرانی کرده است. فارنپالیسی مینویسد: «هر کشوری که از قدرتنمایی ظالمانه مالی غرب ناخرسند است ممکن است تلاش کند وابستگی خودش به دلار را کاهش داده و بختش را با جایگزینهای ارائهشده توسط روسیه و چین مورد آزمون قرار دهد.»
روسیه برای توسعه دادن روند استفاده از ارز ملی در تجارت و یکپارچه کردن نظامهای پرداختی خود به اقتصادهای نوظهور گروه «بریکس» (شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی») متکی است. «آنتون سیلوآنوف»، وزیر امور دارایی روسیه چندی پیش گفت برداشتن این گامها ضروری است زیرا تحریمهای غرب شالوده فعلی نظام مالی و پولی جهان که بر مبنای دلار بوده را تخریب کرده است.
روسیه، یک شبکه پیامرسان مالی به نام SPFS که جایگزینی برای سوئیفت است طراحی کرده است. نظام پرداخت کارتی ویژه این کشور به نام «میر» هم از سال ۲۰۱۵ آغاز به کار کرد. اما فارنپالیسی نوشته سهم روسیه از اقتصاد جهان اندک است. اگر کشورها بخواهند مراودات مالی و اقتصادی با سیستم غربی و دلار را کنار بگذارند تنها یک راه حل جایگزین واقعی پیش رو دارند: چین و یوان.
فارنپالیسی یادآوری کرده عربستان سعودی که در حال حاضر مسیری جدا از ایالات متحده در پیش گرفته قصد دارد مبادلات نفت خام خود با چین را با ارز ملی چین، یوان انجام دهد. این در حالی است که مراودات نفتی این کشور طی نزدیک به ۵۰ سال گذشته صرفاً با دلار انجام شده است.
نشریه آمریکایی نوشته به زیر کشیدن سلطه دلار به عنوان اصلیترین ارز ذخیرهای دلار قدمتی طولانی دارد، اما اگر چین بتواند نظام پرداخت مالی برونمرزی خودش را جذابتر کند و اگر یوان نقش فعالتری در مبادلات بگیرد آنگاه هژمونی مالی غرب با گذشت زمان دچار تضعیف خواهد شد.
چین اکنون با توجه به تحریمهایی که غرب علیه روسیه اعمال کرده احتمالاً تلاش خواهد کرد تلاشهای خود برای استفاده از یوان در بازارهای بینالمللی را مضاعف کند. انجام این کار در کوتاهمدت چندان آسان نخواهد بود و در بلندمدت، ممکن است ایالات متحده با تلاش برای ایجاد یک حوزه نفوذ مقاوم و وفادار به ارزشهای بازار آزاد به مقابله با چین بپردازد.
فارنپالیسی نوشته است: «اینکه این نبرد برای سلطه [جهانی] چگونه پیش خواهد رفت و نظام مالی جهان چگونه دوشاخه خواهد شد تا اندازهای به این بستگی خواهد داشت که ایالات متحده و چین چگونه با یک دوره طولانی رکود تورمی کنار خواهند آمد. پایین نگاه داشتن تورم و قوت بخشیدن به رشد اقتصادی جذابیت ارز و داراییهای مالی آن کشور را مضاعف خواهد کرد.»
امپریالیسم همچون پدیدهای دیرپا
یک برداشت نادرست رایج وجود دارد که تلاش قدرتهای پیشرفته صنعتی برای حفظ کنترل سرچشمههای طبیعی مستعمرههای پیشین پایان یافته است.
پروژه کمربند و جاده محور گفتگوی سران چین و عربستان
سران چین و عربستان در گفتگوی تلفنی توسعه روابط و مشارکت راهبردی همه جانبه را در اولویت قرار دادند.
تلاش کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای حذف دلار
یکی از مقامات وزارت خارجه روسیه اعلام کرده بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان میخواهند دلار را از مبادلات تجاری خود حذف کنند.
وخامت وضعیت زندگی زحمتکشان و تشدید تضادهای طبقاتی
تشدید بحران ژرف اجتماعیاقتصادی و تضادهای طبقاتی در جامعه زائیدۀ خاستگاه طبقاتی و سیاستهای خانمانسوز جمهوری اسلامی ایران است.