گزارش بلومبرگ از افزایش عدم رغبت به دلار

به گزارش بلومبرگ، آسیا شاهد افزایش تقاضا برای مشتقات غیردلاری است و به دلیل تنش‌های تجاری درخواست برای ارز‌های جایگزین شتاب گرفته است. باشگاه خبرنگاران به گزارش بلومبرگ، بانک‌ها و دلالان در آسیا شاهد افزایش تقاضا برای مشتقات ارزی هستند که دلار را دور می‌زنند، زیرا تنش‌های تجاری، ضرورت تغییر سال‌ها استفاده از دلار را ... گزارش بلومبرگ از افزایش عدم رغبت به دلار

ادامه

آسیا, اروپا, استراتژیک, اقتصادی, امارات, خلیج فارس, سنگاپور, فیلیپین, گزارش, مصر, هنگ کنگ

سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

درحالیکه جهان با جنگ‌های تجاری و تعرفه‌ای آمریکا متزلزل و بی‌ثبات نشان می‌دهد، برگزاری مجمع چین-سلاک در پکن مسیرهای جدید توسعه برای همکاری کشورهای جنوب جهانی با چین را ایجاد کرده است. به گزارش روز شنبه ایرنا، نشریه فارن پالسی با پرداختن به پیشرفت روابط پکن و آمریکای لاتین نوشت: روز سه‌شنبه، مجمع مشترک جامعه ... سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اروگوئه, اقتصادی, اقیانوس اطلس, برزیل, پاناما, جنگ تجاری, چین, شرق آسیا, کارائیب, کلمبیا, ونزوئلا

آیندهٔ ایران گروگان برنامه‌های ترامپ و اسیر درماندگی حکومت ولایی

جهان هفتهٔ گذشته شاهد نمایش بی‌شرمانهٔ قدرت‌نمایی امپریالیسم آمریکا بود که دونالد ترامپ و گروهی از میلیاردرهای بدنام آمریکایی در کنار رهبران مستبد عربستان سعودی، قطر، و امارات متحدهٔ عربی اجرا کردند. برخورداری از ثروت‌های افسانه‌یی، سابقهٔ خشونت و آدم‌کشی، و اعتقاد به حکومت اقتدارگرایانه تا گرایش‌های فاشیستی از جمله نقاط اشتراک این بازیگران است. ... آیندهٔ ایران گروگان برنامه‌های ترامپ و اسیر درماندگی حکومت ولایی

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, اقتصادی, امارات, امپریالیسم, ایران, تروریسم, حقوق بشر, خاورمیانه, دموکراسی, زحمتکشان, سرمایه‌داری, صلح, عدالت اجتماعی, عراق, عربستان, غرب آسیا, فاشیسم, قطر, مارکسیسم, نئولیبرالیسم

سرانه مصرف گوشت مزدبگیران به صفر می‌رسد؟

استدلال این است: چون دلار نداریم ارز ترجیحی گوشت قرمز را قطع می‌کنیم، چون دلار نداریم ارز ترجیحی خوراک دام را قطع می‌کنیم؛ خب این یعنی شریان حیات مردم را به بازی گرفته‌اند؛ باید بدانند طبقه مزدبگیر دیگر نایی ندارد که اشتباهات دولت را بیش از این گردن بگیرد. به گزارش خبرنگار ایلنا، جدالِ ناکام ... سرانه مصرف گوشت مزدبگیران به صفر می‌رسد؟

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, تورم, حقوق بشر, دستمزد, زحمتکشان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, گزارش, معیشت

رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

دکتر دیلان مُورفی هشدار می‌دهد تعرفه‌های همه سویهٔ ترامپ بازتاب قانون مصیبت‌بار اسموت-هاولی است که به اقدام‌هایی تلافی‌جویانه، فروپاشیِ تجارت بین‌المللی، برافروختنِ افراط‌گرایی سیاسی، و درنهایت به جنگِ جهانی انجامید. در ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ دونالد ترامپ جنگ تجاری همه‌سویه‌اش را علیه بقیه جهان آغاز کرد. پس از یک فروش بسیار زیاد اوراق قرضه خزانه‌داری ایالات ... رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اسپانیا, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, دستمزد, ژاپن, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فقر, کانادا, کشاورزان, نازیسم

زورآزمایی اقتصادی چین و آمریکا وارد مرحله حساس شده است

یک نشریه آمریکایی با اذعان به اینکه تحریم‌های اعمال‌شده علیه روسیه به بهانه تحولات اوکراین باعث تسریع روند جداشدگی مسیر اقتصادی چین و آمریکا از یکدیگر خواهد شد، نوشت که چین اکنون در حال ارزیابی مجدد قدرت اقتصادی غرب است.

 

به گزارش تسنیم، نشریه فارن‌پالیسی تصریح کرده است که واشنگتن با مسدود کردن دسترسی مسکو به نزدیک به نیمی از ۶۳۰ میلیارد دلار ارز خارجی و ذخایر طلای این کشور این مسئله که تا چه اندازه قدرت مالی هنوز در دست‌های غرب باقی مانده را به معرض نمایش گذارده است. این نشریه نوشته است: «این مسئله ممکن است عزم چین برای وفادار ماندن به مسیر ایدئولوژیک خودش و حرکت مشتاقانه به سمت یک حوزه نفوذ ژئوپولتیک را تقویت کند.»

 

ایالات متحده و کشورهای غربی هم‌پیمان این کشور ارتباط بانک‌ها و موسسات مالی اصلی در روسیه را با شبکه پیام‌رسان بین‌بانکی «سوئیفت» قطع کرده‌اند. سوئیفت (SWIFT) که سرواژه‌ای است که از کنار هم گذاشتن حروف اول «انجمن ارتباطات مالی بین‌بانکی جهان» در زبان انگلیسی تشکیل شده یکی از اصلی‌ترین عوامل تسهیل‌کننده پرداخت‌های مالی در سراسر جهان است.

 

فارن‌پالیسی تصریح کرده اِعمال چنین تنبیه‌هایی علیه روسیه احتمالاً موجب خواهد شد روند دوشاخه شدن نظام اقتصادی و مالی جهان که تعبیر «جداشدگی عظیم» (Great Decoupling) برای آن به کار رفته تسریع شود. در چنین شرایطی خوداتکایی مالی، یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های نظم نوظهور مالی جدید در دنیا خواهد بود.

 

چین تنها کشوری نیست که از محکوم کردن حمله روسیه به اوکراین خودداری کرده و از بابت تحریم‌ها ابراز نگرانی کرده است. فارن‌پالیسی می‌نویسد: «هر کشوری که از قدرت‌نمایی ظالمانه مالی غرب ناخرسند است ممکن است تلاش کند وابستگی خودش به دلار را کاهش داده و بختش را با جایگزین‌های ارائه‌شده توسط روسیه و چین مورد آزمون قرار دهد.»

 

روسیه برای توسعه دادن روند استفاده از ارز ملی در تجارت و یکپارچه کردن نظام‌های پرداختی خود به اقتصادهای نوظهور گروه «بریکس» (شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی») متکی است. «آنتون سیلوآنوف»، وزیر امور دارایی روسیه چندی پیش گفت برداشتن این گام‌ها ضروری است زیرا تحریم‌های غرب شالوده فعلی نظام مالی و پولی جهان که بر مبنای دلار بوده را تخریب کرده است.

 

روسیه، یک شبکه پیام‌رسان مالی به نام SPFS که جایگزینی برای سوئیفت است طراحی کرده است. نظام پرداخت کارتی ویژه این کشور به نام «میر» هم از سال ۲۰۱۵ آغاز به کار کرد. اما فارن‌پالیسی نوشته سهم روسیه از اقتصاد جهان اندک است. اگر کشورها بخواهند مراودات مالی و اقتصادی با سیستم غربی و دلار را کنار بگذارند تنها یک راه حل جایگزین واقعی پیش رو دارند: چین و یوان.

 

فارن‌پالیسی یادآوری کرده عربستان سعودی که در حال حاضر مسیری جدا از ایالات متحده در پیش گرفته قصد دارد مبادلات نفت خام خود با چین را با ارز ملی چین، یوان انجام دهد. این در حالی است که مراودات نفتی این کشور طی نزدیک به ۵۰ سال گذشته صرفاً با دلار انجام شده است.

 

نشریه آمریکایی نوشته به زیر کشیدن سلطه دلار به عنوان اصلی‌ترین ارز ذخیره‌ای دلار قدمتی طولانی دارد، اما اگر چین بتواند نظام پرداخت مالی برون‌مرزی خودش را جذاب‌تر کند و اگر یوان نقش فعال‌تری در مبادلات بگیرد آنگاه هژمونی مالی غرب با گذشت زمان دچار تضعیف خواهد شد.

 

چین اکنون با توجه به تحریم‌هایی که غرب علیه روسیه اعمال کرده احتمالاً تلاش خواهد کرد تلاش‌های خود برای استفاده از یوان در بازارهای بین‌المللی را مضاعف کند. انجام این کار در کوتاه‌مدت چندان آسان نخواهد بود و در بلندمدت، ممکن است ایالات متحده با تلاش برای ایجاد یک حوزه نفوذ مقاوم و وفادار به ارزش‌های بازار آزاد به مقابله با چین بپردازد.

 

فارن‌پالیسی نوشته است: «اینکه این نبرد برای سلطه [جهانی] چگونه پیش خواهد رفت و نظام مالی جهان چگونه دوشاخه خواهد شد تا اندازه‌ای به این بستگی خواهد داشت که ایالات متحده و چین چگونه با یک دوره طولانی رکود تورمی کنار خواهند آمد. پایین نگاه داشتن تورم و قوت بخشیدن به رشد اقتصادی جذابیت ارز و دارایی‌های مالی آن کشور را مضاعف خواهد کرد.»

امپریالیسم همچون پدیده‌ای دیرپا

یک برداشت نادرست رایج وجود دارد که تلاش قدرت‌های پیشرفته صنعتی برای حفظ کنترل سرچشمه‌های طبیعی مستعمره‌های پیشین پایان یافته است.

ادامه

استعمار, اقتصادی, امپریالیسم, امریکا, بانک جهانی, جهان, حقوق بشر, دیدگاه, سازمان تجارت جهانی, صندوق بین‌المللی پول, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

تلاش کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای حذف دلار

یکی از مقامات وزارت خارجه روسیه اعلام کرده بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان می‌خواهند دلار را از مبادلات تجاری خود حذف کنند.  

ادامه

اتحادیه اروپا, ارمنستان, اقتصادی, اورآسیا, بلاروس, جهان, خبر, روسیه, قرقیزستان, قزاقستان, مجارستان

وخامت وضعیت زندگی زحمتکشان و تشدید تضادهای طبقاتی

تشدید بحران ژرف اجتماعی‌اقتصادی و تضادهای طبقاتی در جامعه زائیدۀ خاستگاه طبقاتی و سیاست‌های خانمان‌سوز جمهوری اسلامی ایران است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, فقر, کارگری, نئولیبرالیسم